ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Amikor a fásultság szerződést köt a hiteltelenséggel

2018. január 22. - MÉRTÉK L.

Ez lenne egy új kezdet? Január 17-én ismét „élőben” jelentkeztek azok a régiek, akikről egyébként árad a kikopottság bűze, akik el szeretnék hitetni velünk: ha nevet változtatnak, akkor már újként fogadjuk el őket. De ezt még ők sem hiszik el magukról…

Végtelenül szánalmas, ahogy két kiöregedett, megkeseredett polgármester siránkozik több, mint egy órán keresztül. Sugárzik róluk a megfáradtság, a jelenlegi életük, státuszuk unalma. Utálják már a saját településük ügyes-bajos dolgait, az embereket, akik egykor a településeik fellendítését bízták rájuk.

Ha bárki elmegy Gödöllőre, arra a településre, amelynek első embere most éppen újrakezdené  „Új Kezdet” név alatt, láthatja, hogy Gödöllő olyan mint a 80-as években... Miközben sokkal kisebb települések is a valós fejlődés útjára léptek.

20180120_154756.jpg

Ez a videófelvétel élő bizonyítéka annak, hogy egy megkeseredett, belefáradt ember mennyit képes kihozni belső lelki „tárházából”… Az ilyen embernek mindegy, hogy milyen irányba, csak válthasson, mert halálosan unja a jelenlegi állapotát. Láthatjuk, ahogyan két bekeseredett polgármester vergődik. Új kezdetük sem több, mint egyszerű és nyilvánvaló vergődés. És szívük bőségéből szól a szájuk. Ennyi van bennük. Az életük és jelenlegi helyzetük mélységes unalma. Azt pedig tudjuk, hogy mindenki csak azt adhatja, amije van, csak annyit adhat, amennyije van. Tehát ha valaki letargiát, kiábrándultságot kér, akkor nézze végig ezt a bohózatot

Ők azt hirdetik most, hogy előbbre lépnek, miközben náluk senki sem tudhatja jobban, hogy maximum ellenzéki képviselőkké válhatnak. Megjegyzem: Nagy előrelépés! Mert mit tehet ma ellenzéki képviselőként egy életunt, megfáradt ember a saját településéért? Semmit! Gépies robotként értelmetlenül és eredménytelenül tudja majd vezényszóra nyomogatni a "NEM" gombot gondolkodás és logika nélkül, csakhogy ellene mondhasson, ellene szavazhasson bárminek, amiben nem látja meg az „új kezdetet”… a sajátját...

De ilyen az, amikor nagyobb az ego és egy új kezdet megcsaló víziójában álmodott új szék távoli, rózsaszín-ködös körvonala, mint a saját település első emberének a már szétült, kikoptatott széke, a megunt települések sok-sok baja és dög-unalma.

No de senkitől nem várom el, hogy több, mint egy órás videófelvételt végig szenvedjen, nehogy a végén a nagy kilátástalanságban még valaki felvágja az ereit…

Talán nem is foglalkoztam volna ezzel a tájékoztatás céljából készült, egyébként célt tévesztett videóval, ha az Eszes polgármester úr településéről, Jánoshidáról nem kapok üzeneteket felháborodott emberektől. Felháborodásukat jogosnak találom, hiszen Eszes polgármester úr a videófelvétel utolsó témájánál, mint egy „hiteles” keresztény hívő, megvetően beszél arról, hogy Hódmezővásárhelyen egy plébános bele akart folyni a közügyekbe. (Szerintem érthető, ha egy egyházi ember nem a település és az egyházközség hanyatlása mellett kampányol, hanem a fejlődést választja- de ez mellékes).

Eszes polgármester úr megnyilvánulása kissé felidegesítette a jánoshidai emberek egy részét, akik üzenetben eljuttattak egy levelet hozzám, melynek tartalmát levéltitok miatt nem közölném teljes terjedelmében... Eszes a levelet az Egri Érseknek írta, követelve, hogy rúgják ki / vigyék Jánoshidáról a helyi plébánost, mert nem az ő kénye-kedve szerint táncol.... akarom mondani celebrál.

Eddig világos? Mindenki érti?  A (hódmezővásárhelyi) plébánosnak nem lehet az egyházközségek érdekében véleménye a közéletről, de a polgármester utasíthatja az Érseket, hogy melyik papot kell kirúgni...  Tudomásom szerint az Érsek titkára egy diplomatikus levélben válaszolt a mi újrakezdő Bélánknak, hogy a polgármester úr fogadja el: az egyházat civilek nem irányíthatják.. Ezen a megalázó válaszon Eszesünk még jobban felháborodott és dühkitörés kíséretében  adott hangot véleményének: „Milyen Érsek az, aki az ő levelére nem személyesen válaszol és nem fogadja őt az érseki palotában?" 

Tetszenek érteni? Ez a kettős mérce magasiskolája és adódik a kérdés, hogy  mi lenne, ha az ilyen "keresztény újrakezdő hívők " hatalomra kerülnének?    (Egyébként a szóban forgó  plébános azóta magától kérte az áthelyezését, mert már a testi épségét is féltette… Hajrá! Ez lenne a legújabb kezdet békés, hívő és keresztény módszertana???)

Zárógondolatként még megemlítenék valamit ebből a könnyfakasztó letargikus videóból:  egy adott pillanatban Gémesi újrakezdő úr, a Szél Bernadett bizottsági ülése kapcsán megkérdezte Eszest, hogy ő mit tesz ha valakinek más a véleménye? Ő is ki kergetné a hivatalból?  Nagyjából mindegy is, hogy Eszes Béla mit válaszolt, hiszen beszélni lehet, de a TÉNY az, hogy ő azt nem csak kizavarja a hivatalából, hanem be sem engedi. Legutóbbi példa erre egy múlt heti eset, mikor a saját dolgozójával a hivatal udvarán úgy ordított, hogy ezt a fél település hallhatta… Másik példaként szolgálhatnak azok az emberek, akiket rendőrséget hívva vezettetett el a hivatalból csak azért, mert más véleményen voltak, mint őfelsége.

Ennyit a (ki tudja már hanyadszor) újrakezdő Eszes hitelességéről... Neki bort sem kell inni, hogy vizet prédikáljon.

Ments meg minket tőlük Istenem!- mondja egyre több jánoshidai ember.

süti beállítások módosítása