ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Eszes Béla története a kapálózással

2018. április 07. - MÉRTÉK L.

Nem szeretnék túl hosszú időt azzal tölteni, hogy Eszes kisasszonyosan hisztis Béláról véget nem érő pszichológiai tanulmányt írjak. Rájöttem: kár a gőzért. Vannak politikusok, akik értenek a visszajelzésekből és vannak, akik fejjel mennek a falnak. Eszes kisasszonyosan hisztis képviselő-jelölt úr az utóbbiak táborát gyarapítja.

Mégis szeretnék pontosítani néhány dolgot az újrakezdő Bélát illetően így, még a választás napja előtt. Csak a rend kedvéért:

1. Eszes Béla, vélhetően valamilyen gondolatmeneti rendellenességének köszönhetően azt gondolja, hogy a gyalázkodás, a gyűlöletkeltés, az ellenfél sárral dobálása csak akkor elítélendő, ha ezek ellene szólnak. Amikor ő gyakorolja, akkor az helyénvaló, demokratikus harc az "igazságért".

2. Ha visszatekintünk az elmúlt hónapokra, akkor elsőként Eszes Béla rukkolt elő egy aljas, rágalmazó beszéddel Gödöllőn, ahol szemrebbenés nélkül, aljas hazugságokat sorakoztatva egymás után gyalázta a Jászság országgyűlési képviselőjét. (A video itt nézhető végig, az említett rágalomhadjárat pedig 5:50-től hallható)

3. Eszes Béla imád másokat gyalázni, de ha valaki az ő valós mulasztásaival, a hiányosságaival és elszúrt dolgaival szembesíti, akkor bűnöst kiált és meghirdeti a "gyűlöletkeltés teljes felszámolásáért" folytatandó harcot.

4. Eszes Béla évekkel ezelőtt valóban csődbe vitte volna Jánoshidát, amennyiben Pócs János és a Fidesz-kormány nem vállalja át Jánoshida 700 milliónál nagyobb tartozását. Ha akkor nem segít Eszes Bélán a kormány, Eszes Béla nem indulhatott volna a későbbi polgármesteri választáson.

5. Az Eszes Béla által vezetett Jánoshida valóban az egy főre jutó legnagyobb támogatásban részesült a térség összes települése közül. (Több, mint 4 milliárd Ft)

6. Eszes Béla -ahogyan ezt már megszokhattuk tőle- most is a tőle megszokott módon juttatta kifejezésre köszönetét a támogatásért: Hátba szúrta egykori barátait, csapattársait, segítőit, támogatóit. Eszes Béla most sem tudja a köz érdekét a saját egyéni érdekei elé helyezni, de ezennel már nem csak önmagát járatja le, hanem a szakadék szélére sodorja magával politikai kalandvágyból, hiúságból a Jánoshida teljes lakosságát.

7. Eszes Béla nem bírja elviselni, ha egy "régebbi gubancával" kell szembesüljön, amikor a postaládáját kinyitja. Nehezen emészti a tegnap kapott szórólap tartalmát:

eszes_kisasszony.jpg

9. Eszes Bélát valószínűleg nem lepte meg a szórólap tartalma, hiszen mindenkinél jobban ismeri a saját múltjának és jelenének valóságát, de azt nehezen viseli, hogy ez a tartalom jött szembe a tegnap minden jánoshidaival, aki kinyitotta postaládáját. Az eszes-féléknél nem gond, ha sumákolnak, náluk az a gond, ha ezt mások is megtudják róluk.

10. Eszes Béla gyorsan segítségért kiáltott és nem kellett sokat várnia, az összes támogatója (mind a 6 -azaz hat- személy) egy-egy pár másodperces videó közzétételével biztosította a hisztitől kisírt szemű eszesünket, hogy mélységesen elítéli a gyűlöletkeltést.

A polgármester-képviselőjelölt úr nyugodtan merülhet álomba a választás napját megelőző estén. Van 6 (azaz hat) darab szavazata. Ennyi a biztos. A többi még mind bizonytalan.

Miután kialudta magát és felébred ámokfutását kipihenő álmából, elkezdhet azon is gondolkodni, hogy április 8-a után 9-én is felkel Jánoshidán a Nap és ha minden igaz, valamit majd mondania kell a jánoshidaiaknak.

Zárszóként még annyit tanácsolnék Eszes hisztis kisasszonyként viselkedő úrnak, hogy ha legközelebb a legújabb "gazdikat", Szél Bernadettet és Gémesi Györgyöt készül majd hátba szúrni (mert kétségtelen, hogy egy zsírosabb ajánlatért Eszesnél ők is sorra kerülnek), akkor addig edződjön még egy kicsit lelkileg és tanulja meg, hogy ha pofozkodni kezd, olykor számíthat egy-egy válaszpofonra is. Ha pedig nem jól méri fel az erőviszonyokat, egy-egy ellenfelének pofonjától érezheti majd úgy is magát, mintha a ló rúgta volna meg.

Hajrá Jászság!

 

 

süti beállítások módosítása