ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ELSZÚRTÁK!

2017. október 10. - MÉRTÉK L.

Memóriafrissítés indul:

Tiszavasvárit a radikális párt a ciki-cuki Jobbik 2010-ben elsőként szerezte meg a magyar városok közül. Nem volt olyan távoli múltban, hogy ne emlékeznénk, mit is mondott annak idején Vona Gábor pártelnök az akkori nagy eufóriájában:

„Tiszavasvári a Jobbik fővárosa lett, itt be fogjuk bizonyítani, hogy mintavárossá tesszük azt a települést, amelyet mi vezetünk”, mondta. De hol van az a mintaváros? Hét évvel később, a napokban ott jártam és úgy látszik, ma is el lehet mondani ugyanazokat a problémákat, mint 2010 előtt: szemét, rendetlenség, bűnözés, rossz közbiztonság.

44c8ce3f59dfe3c74ab51797dbf4da4e44a7840c.jpg Szintén nem túl távoli múltban előtérbe került egy (akkor még) jobbikos polgármester, Érpatak polgármestere: Orosz Mihály Zoltán. Módszereit, településvezetési "készségeit" példaértékűnek tartotta a Jobbik. Ha bárhol lakossági fórumra sereglett össze egy település apraja-nagyja  gyűlt össze pár ember a Jobbik harangozására, ott biztosan elhangzott az "érpataki modell" kifejezés. Kicsit fura figura volt ez a polgármester úr, azóta aprócska botrányok is napvilágot láttak, amelyek egy része a nevéhez füződött, de most nem is ez a lényeg.

 orosz_mihaly_zoltan_2.jpg

orosz-mihaly-zoltan-1024x576.jpg

A modellértékű polgármester azóta (ki tudja miért?) önálló pályára lépett. Megalapította a Rend és Igazságosság Pártját és több-kevesebb sikerrel működteti a pártot párt internetes oldalát, a rendesigazsagossag.hu oldalt. Neki nem adott pénzt Simicska  senki. Vagy, ha kínált is pénzt Simicska bárki, akkor sem fogadta el. Így ez az ember megmaradt annak, akinek vallotta magát évekkel ezelőtt... Nem azt állítom, hogy jó az irányvonal, amit képvisel, hanem azt, hogy MEGMARADT OLYANNAK, AMILYEN VOLT.

Nos a Rend és Igazságosság Pártja által üzemeltetett oldalon egy gyöngyszemet találtam, ami élethűen tükrözi, hogy mi a véleménye egy "valódi" jobbikosnak a jelenlegi cukivona irányról és mindenről, amit a Jobbik (a jelenlegi) képvisel. A teljes cikket ITT olvashatják el, de azért pár gondolatot bemásolok ide is:

"Vona Gábor pártja az utóbbi időben megtorpant, és bő fél évvel a választások előtt csak egy biztos, a hatalomért bármire képesek, bárkivel összefognak, bármit és annak az ellenkezőjét is elmondják, ha szükséges......    Csak az elmúlt néhány hét terméséből szemezgetünk. A Jobbik európai béruniót sürget, miközben az Európai Bizottság határozata kizárja azt, vagyis felesleges és haszontalan a tervezett aláírásgyűjtés. Teljesen visszhangtalan az a javaslatuk is, hogy politikusok ne tölthessenek be sportvezetői állásokat, az pedig már a politikai demagógia tárgykörébe sorolandó, hogy ha kormányra kerülnének, elengednék az egészségügyi dolgozók egészségbiztosítási járulékát. Ennél is van azonban lejjebb: amikor Vona Gábor vitára invitálja Orbán Viktort, és azt javasolja, mindketten viseljenek hazugságvizsgálót a beszélgetés alatt, akkor térdig gázol a csalánban a politikai bulvár mezején, pedig tudhatná, hogy a nevetséges politikus lényegében halott politikus.........  Miközben a Jobbik korszerű, mérsékelt, európai néppártnak álcázza magát, rendre kikacsintgat radikális követőinek. Ez a politika azonban halálra ítélt, hiszen a legradikálisabbak már árkon-bokron túl vannak, és minden bizonnyal örökre leírták magukban a Jobbikot, a maradék baloldali szavazók többsége pedig zsigerileg idegenkedik a tegnap még náci jelszavakkal operáló párttól.............  Hogy a Jobbik politikai légyfogóként tekint a nyugdíjasokra, jól bizonyítja egy 2014. szeptember végi szekszárdi Jobbik-rendezvényen rögzített hangfelvétel. Ebben Sneider Tamás alelnök többek között így fogalmazott az idősekről: #Nélkülük szavazás már nem is lehet, ahhoz, hogy őket megszólítsd, ahhoz neked egy kedves, aranyos gyereknek kell lenni – majd hozzátette –, ettől függetlenül nem változik semmi az elképzelésünkben, csak a kommunikációra kell figyelni.#...........   A Jobbik elveszteni látszik stabil második helyét is, ha ma lennének a választások, egy széles körű baloldali összefogás szinte biztosan lejjebb srófolná őket a politikai piacon.............   Éppen azért fenntartásokkal kell kezelni az olyan állításokat, hogy a Jobbik soha nem lépne szövetségre a baloldali pártokkal. Az együttműködés ugyanis már évek óta folyik az önkormányzatokban, a Jobbik sok helyütt összefogott az MSZP és a DK politikusaival, és polgármesteri, alpolgármesteri helyekhez jutott, itt-ott még testületi többséget is szereztek. Ebből nyilvánvaló, hogy adott esetben a Jobbik jelenlegi vezetése bárkivel összefogna, ha hatalom és pénz járna vele. A tavaszi választásokon valahogy mégis álcázni kell az együttműködést, hiszen a Jobbik támogatóinak zöme nemcsak a Fideszt, de a baloldalt sem szívleli..."

Nagyjából ilyeneket közöl egy "valódi" jobbikos portál.

Csak üljünk és szemléljünk... Nincs még vége a lejtmenetnek... Talán csak most kezdődik igazán!

2e851fcaf3462241e4b71f0293879f3045931b82.jpg

 

süti beállítások módosítása