ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Budai a jászsági emberek többségét csak bulvár-szintű, igénytelen dolgok iránt érdeklődőnek tartja...

2017. október 11. - MÉRTÉK L.

   Azt kérdezték tőlem, hogy miért nem gondolom különlegesnek a Jobbikot. Egyszerű a válaszom: Azért, mert "működésképtelen elképzelése mindenkinek van"... Senki nem különleges attól, hogy (működésképtelen) elképzelései vannak... A nagy durrogtatásoktól, a nagyotmondásoktól, villogásoktól se jön már izgalomba egy érettebb, tapasztaltabb ember. Legfeljebb még egy Murphy (törvény) idézet jut eszébe, amikor a magamutogató, nagyokat mondó, hatalomért és pénzért mindent bevállaló önjelölteket nézi egyre szánalmasabb tekintettel:

"Az emésztőgödörben mindig a legnagyobb darabok úsznak legfelül"

 

De térjek a lényegre: még a szeptemberi hónap vége felé felsorakoztattam néhány Budai Lóránthoz intézett kérdést. Úgy gondoltam, hogy a jászsági emberek TÖBBSÉGÉT érdekelnék olyan kérdésekre is a válaszai, amelyeket nem szokott mantrázni naponta a képviselőjelölt úr. Budai Lóránt úgy gondolta nem tudom hogy gondolta, de nem válaszolt a kérdésekre. Helyette a Budai Lóránt magyar hangja (magyar tolla is, ha a saját újságának főszerkesztőjeként is tekinthetünk rá), Turóczi György úr válaszolt.

20170924_105920.jpg

Következzenek a kérdések, a válaszok és néhány tárgyilagos megjegyzésem:

1. Igaz-e, hogy a Bérunió-ra hivatkozva az aláírásgyűjtési akcióiknak van egyéb, rejtett politikai kampánycélja is? Egyébként mivel magyarázható, hogy "bérunió" címszó alatt minden standjuk feliratozása tulajdonképpen az adott település országgyúlési képviselőjelöltjét reklámozza?

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:     A gyűjtés és a standok között nincs összefüggés, egyszerűen csak mindenki a saját standját használja, ez így kivitelezhető a legegyszerűbben. A Fidesz a 2014-es kampányában a rezsicsökkentést, mint fő kampány elemet minden képviselő jelölt a maga területén saját magával reklámozta

Megjegyzésem: Lehet, hogy a kérdés lényege elkallódott Budai és Turóczi között az oda-vissza küldések során, de 2014-ről és Fideszről egyetlen szót sem kérdeztem. Eszembe jut a vicc, mely szerint este későn a rosszul öltözött gyereket, aki egy kerékpárt tol maga mellett, meglepi a rendőr: "Mit csinálsz te ebben a késői órában az utcán?" Mire a gyerek:"Én nem loptam, biztos úr!"

2. Ha még egy röpke pillanatig maradhatunk a "bérunió" témájánál, akkor:  figyelembe véve azt a hangzatos címet, amivel az Index júliusban beharangozta az aláírásgyűjtés kezdetét, hogy "Európai aláírásgyűjtést indít a Jobbik a bérunióért" , Budai úr tudna mutatni nekünk csak egyetlen külföldi "partnerük" által szervezett aláírásgyűjtő akcióról cikket, vagy képet bárhonnan Magyarországon kívül?

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:   Igen jelenleg Bulgáriában, Lengyelországban és Portugáliában gyűjtenek aláírásokat.

Megjegyzésem: egy médiában megjelent hírre, újságcikkre, vagy fotóra gondoltam, nem azt kérdeztem, hogy létezik-e ilyen... Azért kérdeztem, mert én nem találtam hasonlót sehol a világhálón...

3. Igaz-e, hogy voltak olyanok, akik kérték Öntől a jászárokszállási Down-szindrómás kislány családjának (akinek Ön kupakgyűjtési akcióba kezdett) elérhetőségét, esetleg bankszámlájuk számát, hogy őszintén, szívből segítsenek lehetőségeik szerint? Miért nem adta meg az elérhetőségeket? Miért gondolta, hogy a több héten át tartó műanyagkupak gyűjtési akció (kétségtelen, hogy kampányfogásnak nem rossz) hatékonyabb, mint azonnali több tíz, vagy százezer Ft egy rászoruló család számláján?

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:   Mi csak a kupak gyűjtésben vettünk részt, de más módon is van lehetőség segíteni velünk párhuzamosan, más kupakgyűjtéssel, akár pénzzel is, a lehetőség adott és mindenki számára nyitott.

Megjegyzésem: Nem azt kérdeztem, hogy milyen módon lehet valakin segíteni, hanem azt, hogy igaz-e, hogy kérték tőle az elérhetőségeket és egyszerűen nem válaszolt? Ha igaz, akkor miért nem válaszolt?

4. Hány aláírást gyűjtött eddig össze Ön személyesen a Béruniót támogató emberek részéről a Jászságban? (Rendelkezésünkre áll erről egy információ, de hitelesebb lenne, ha erre Öntől érkezne megerősítés).

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György: Nem, nem áll rendelkezésükre ilyen információ, mivel az aláírásokat név nélkül gyűjtjük.

 

Megjegyzésem: Csak közben kérem, mindenki kapaszkodjon!

Létezik az interneten is, aláírható változat. A 21. században ez egyszerűbben menne, csakhogy akkor nem tudnának naponta a piacokra kiállni és reklámozni önmagukat, mantrázni a sok demagóg, populista, cukisodó (működésképtelen) elképzelésüket (közben arra sem ártana egy pillantást vetni, hogy a "nagy népszerűségnek" köszönhetően, múlt héten a szükséges egy MILLIÓBÓL még csak 14 ezren írták alá):

 20170924_103120.jpg

 20170924_103210.jpg

Továbbá el vagyok ragadtatva a Jobbik MINDIG IS TAPASZTALT ŐSZINTESÉGÉTŐL, mely szerint azért nem tudják, hogy hány aláírásuk van, mert "NÉV NÉLKÜL" gyűjtik a támogató aláírásokat...

Nézzük meg, hogy néz ki egy internetes támogatói ablak, vagy az ott közzétett támogatói nyilatkozat:

20170924_103301.jpg

20170924_103903.jpg

De azt is megnézhetjük, hogy Budai milyen támogatói nyilatkozat nyomtatványra gyűjti az aláírásokat... Természetesen név nélkül. Ugyanolyanokra, mint amilyenek az internetes oldalon láthatók. Tehát neveket, adatokat tartalmazó nyomtatványokra:

 22365217_735650683307937_2414395131016605536_n.jpg

A fenti képek tükrözik a legélethűbben a Jobbik mindenkori őszinteségét, jószándékát. No comment!

5. Mikorra gondolja megvalósíthatónak ebben az ütemben, hogy összegyűl az egymillió aláírás?  (Kisegítő kérdés: 2025, vagy 2030?)

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:   Az eu jogszabály szerint minden ilyen kezdeményezés befejező határideje a bizottsági elfogadó határozattól számított 1év.

Megjegyzésem: Figyeli a kedves olvasó? Mennyire a kérdés lányegére válaszol a Jobbik? Nem azt kérdeztem, hogy mikor jár le a határidő, mert azt tudom az EU dokumentumból. Azt kérdeztem, hogy EBBEN AZ ÜTEMBEN mikorra gondolják, hogy sikerül összegyűjteni egymillió aláírást. Mert HA TUDJÁK? HOGY KÉPTELENSÉG, akkor ez CSAK KAMPÁNYFOGÁS! Ennyi!

6. Mi a véleménye arról, ha valakik egy közismert EMBERT (akkor is ha azt egyesek szűk körben -maguk között- féregként emlegetnek) több ezer óriásplakátnyi felületen, fényképével TOLVAJNAK neveznek? Uszításnak tartja? Igen, vagy nem?

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:  Pl a "tolvaj" jelző egy közszereplőre egy vélemény a ptk szerint. Úgymint az is hogy "náci". Azonban az már nem, ha valaki nyilvánosan kijelenti egy közszereplőről hogy meleg, és kiderül hogy hazudott. Vagy az uszításnak számít, hogy a Fidesz telefonon hergeli fel a nyugdíjasakat - és honnan tudják hogy az adott számhoz nyugdíjas tartozik? - egy köszereplő ellen.

Megjegyzésem: Nem a ptk. véleményét kérdeztem, hanem a Budai Lórántét. Javasolnám, hogy inkább akkor böngéssze a törvényeket, amikor plakátolni akar. De ha már itt tartunk és ennyire tájékozott a "tolvajról", a "náciról" és a "melegről", kiegészítésként kérem, mondja el, hogy a "geciről" mi a ptk. véleménye, mert az önökét már ismerjük országszerte...

7. Mi a véleménye Simicska Lajosról?

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:  Személyesen nem ismerjük, így nem tudunk véleményt alkotni.

Megjegyzésem: nem veszítettek semmit. Elég, ha a pénzt tolja a "központon" keresztül.

8. Ha igaz az, amit Ön a 2014-es választások előtt mondott Simicskáról, hogy a Fidesz pénztárnoka és a Fidesz pénzét kezeli a cégein keresztül, akkor miként léphetett le a Fidesz pénzével a milliárdos?

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:   Ki állította hogy a Fidesz pénzével lépett le? Ha ez így van, akkor a Fidesz tegye meg a megfelelő jogi lépéseket.

Megjegyzésem: A Fidesz nem állított semmit. Önök álltották három évvel ezelőtt, hogy Simicska a Fidesz pénzét kezeli, a Fidesz pénztárnoka. Tudomásom szerint, ha valaki nem a saját pénzét kezeli, hanem bárki másét, akkor az csakis a más pénzével tud lelépni... Ez a logikázás szerintem önökön kvül mindenki számára egyértelmű...

8/a Pótkérdés: milyen érzés most a Jobbiknak a "fidesz pénzéből" kapni a támogató segítséget, a "fidesz pénzén működtetett médiumokban" (Magyar Nemzet, Hír Tv) szerepelni egyre gyakrabban?

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:  Ezek a médiumok nem egy politikai párt tulajdonai voltak/vannak, hanem cégeké. Ha véleményük szerint kétes a cégekben lévő pénz forrása, tegyék meg a megfelelő jogi lépéseket.

Megjegyzésem: Én a véleményemtől függetlenül lettem volna kiváncsi a Budai úr véleményére. Soha nem állítottam, hogy az emíltett médiumok egy politikai párt tulajdonai lettek volna. Ezt ÖNÖK ÁLLÍTOTTÁK néhány évvel ezelőtt... Ezért jobb(ik) olykor csendben maradni... Mert ismerve az Önök jellemét  helyezkedőkészségét és a pénzért, hatalomért minden egykori elvük megtagadását, még Mészáros úr is válhat az önök fő támogatójává... Simicskáról ugyanazt állították, amit Mészárosról... Nem én! Önök állítanak baromságokat folyton...

9. Szokott lenni lelkiismeretfurdallása?

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:  Remélem hogy van, mert mindig elfelejti nekem visszaadni a rotációs kapához kölcsön adott szerszámaimat.

Megjegyzésem: Szóval egy egész régiónak, a Jászságnak az országgyűlésben való képviseletét bízzuk egy olyan emberre, aki  néhány KÖLCSÖNKÉRT szerszámot is MINDIG elfelejt visszaadni? Mihez kezdene sokkal nagyobb horderejű feladatokkal?

 

10. A saját jászsági csapatukon belül önmagát tartja a legalkalmasabbnak az országgyűlési képviselőjelölti pozícióra?

10/a Pótkérdés: Ha tudja, hogy van Önnél sokkal képzettebb, rátermettebb személy önök között, miért ragaszkodik ennyire ehhez a képviselőjelöltséghez?

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:   Ez szubjektív megitélés, gondolom önöknek is megvan a véleménye erről.

Megjegyzésem: Szubjektív kérdésnek is lehet óriási valóságtartalma...

Budai magyar hangja/tolla, Turóczi György:   Végszó: A kérdések témáját illetően véleményem szerint ez csak egy szűk kört érdekelhet, az emberek többsége nem foglalkozik a politikával ilyen mélységekben, legfeljebb bulvárosabb témák lehetnek érdekesek számukra... 

Megjegyzésem: A jászsági emberek többségét a bulváros témák igénytelenségével egy szintre söpörni nem kis merészség. Én úgy vélem, hogy még jelenleg is a Fidesz szavazótábora a többség a Jászságban... és minket kifejezetten érdekeltek ezek a válaszok. Még a megadott válaszok szintjénél nagyobb mélységekben is...

Egy "demokratának", amilyenné vált Budai úr, nem lehet a válaszadásnál feltétel, hogy hány embert érdekel a válasza. Ha egyetlen embert is érdekel valami, Budainak válaszolnia kell...  Mert a térségünk képviselőjelöltjeként indul és bátorkodott a térségünk hangjának is nevezni magát...

Egyébként:

20170924_161210.jpg

 

süti beállítások módosítása