ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Ha nincs hír, akkor generál magáról- ilyen a Jászság Budai Lórántja!

2017. október 23. - MÉRTÉK L.

Nagyjából semmi újjal nem tud előállni a Jászság jobbikos képviselőjelöltje. Budai Lóránt -jóval a kampány "éles" időszaka előtt- elpuffogtatta minden "töltényét", már kiment az elhanyagoltabb közterekre (arra a kettőre, amit azóta már rendbetettek az illetékesek), megállt az összes kátyú mellett (az egész régióban ezekből se talált többet egy tucatnál) és gondosan le is fényképezte magát a megoldatlan problémák tárgyaira mutogatva. Már nevetséges lenne újra, meg újra lefotózni ugyanazokat, vagy írni róluk. Így hát új műfajba kezdett Budai, bár tudhatná, hogy mindaz, amit tesz, még édes-kevés, hogy egy térség lakossága őt országgyűlési képviselőnek válassza.

Az új budai-műfaj lényege, amitől kétségtelen, hogy sokkal többen olvassák majd bejegyzéseit a közösségi oldalán, hogy nála sokkal (el)ismertebb emberek neveit használja a bejegyzések címeiben, vagy a megosztott fotóinak kísérőszövegeiben.

Tegnap délelőtt írt közleményének azt a lehetetlen címet adta, hogy "Pócs kiadta a kilövési engedélyt"

Valószínűleg Budai rájött, hogy ha Pócs János országgyűlési képviselő nevét egyszer is leírja bárhol, azt sok ezer emberrel többen olvassák el, mintha csak sajátmagát fényképezgeti aszfaltos utak kátyúi fölött. Érdemes lenne tudnia azt is, hogy az ilyen esetekben a Pócs úr neve a húzóerő és nem a sajátja.

No, de lássuk, mit ír Budai:

"A közelmúltban – országosan egyedülálló módon - sorra jöttek létre a személyemet lejáratni próbáló fideszes oldalak." 

Kérdésem: Az miért nem tűnik fel Budainak, hogy már hosszú évek óta -országosan egyedülálló módon- egyebet sem tesz, mint Pócs Jánost próbálja hazugságaival lejáratni, karikatúrákat tesz közzé róla, valamint összevágott videóanyagokkal szeretné nevetségessé tenni a képviselőt? (Elnézést kérek, pontosítok: nem csak a képviselőt akarta lejáratni, újabban már elhúnyt idős asszonyokon is viccelődött).

"Ezek közül persze egyik sem vállalja sem a nevét, sem az arcát, így mindannyian az ismeretlenség homályából hazudnak, rágalmaznak és mocskolnak."

Az igazság nem válik hazugsággá, rágalommá, vagy mocskolássá attól, hogy névtelenül mondja ki valaki... A névtelenségnek is meg van az oka és amikor megszűnik a névtelenség -kellő időben- akkor Budai fog a legjobban elcsodálkozni.

"Ám tegnap ez megváltozott. A sok-sok jószándékú visszajelzés szerint (melyeket ezúton is köszönök) az említett oldalakon megjelent írások ezúttal szórólap formájában is megjelentek a jászsági településeken. A kiadó pedig nem más, mint a Jászsági Fidesz, melynek elnöke a térség országgyűlési képviselője, Pócs János. Ez pedig annyit jelent, hogy a szóban forgó kiadvány meg sem jelenhetett volna a „legszimpatikusabb fideszes képviselő” engedélye nélkül. Csak, hogy mindenki tisztán lásson…

Elképzelhető, hogy a Jászsági Fidesz nem a jobbikos szabályok szerint működik, melyek szerint semmi nem mozoghat a Simicska Vona Gábor "engedélye" nélkül. Elképzelhető, hogy Pócs Jánoshoz nem kell engedélykéréssel fordulni, millió dolga és programja miatt, egy ilyen (nullával egyenlő) horderejű problémával, mint egy szórólap megszerkesztése, terjesztése... Elképzelhető, hogy Budai Lóránt tapasztalatlan fiatal kora miatt még soha nem találkozott olyan helyzettel, amikor "kilövési engedély" van érvényben valakire vonatkozóan. Pócs Jánosnak -szerintem- semmilyen kilövési engedély kiadására nincs szüksége. Ő maga fogja megszégyenítő módon "kilőni" Budai önjelölt urat a választások napján annak a több tízezer támogatónak szavazatával, akikre a Fidesz és Pócs János a Jászságban még mindig számíthat.

"Mindez azok után, hogy debütált első újságom, a JÁSZOK HANGJA bemutatkozó száma, melyben lerántom a leplet a térség néhány nem épp vegytiszta ügyéről."

Engedjék meg, hogy ne hagyjam szó nélkül, hogy Budai úr elméjébe is belevésődjön: Bárkinek a gúnyolása, bárkiről karikaturák közzététele, bárkiről szóló tömény hazudozás attól nem válik "leplek lerántásává" és "igazsággá", hogy mindezeket valaki szégyenérzet nélkül névvel és arccal teszi!

DE MOST KÖVETKEZETT A LÉNYEG: 

"A kiadvány az alábbi link alatt érhető el: http://www.youblisher.com/p/1881962-Jaszok-Hangja/"

Egy kis halandzsálás, egy kis Pócs-név felhasználás a figyelemkeltésre, szenzációhajhászásra, hogy aztán "észrevétlenül" a kedves olvasó figyelmébe ajánlhassa "saját kiadványát"... Ennyire kevesen olvassák, hogy kell az ingyen reklám? Budai úr! Ha már itt tartunk és ha már megnyugtatott, hogy készül a következő lapszám is, árulja el a kedves jászságiaknak, hogy Önnek miből futja magánemberként egy számonként több, mint egymillió Ft-ba kerülő mocskolódó, lejárató nyolcoldalas lap finanszírozására? Mert egy szervezetnek még elképzelhető, hogy futja egy szórólapra! De Önnek, magánemberként? Mesélje el nekünk, hogy mennyit fordít saját -CSAK KÖZPÉNZBŐL SZÁRMAZÓ- jövedelméből arra, hogy mocskolódjon és hazudozzon a Jászságban?

De nem ragoznám tovább...

Azt hiszem, értek én mindent. Azt is, hogy Budainak nehéz hozzászoknia a jelenlegi világhoz és reggelente, amikor tükörbe néz, már nem  a - fontosságának súlyától saját hatása alá kerülő – hazafi, vagy álhazafi (most már egyre nehezebb eldönteni), tetovált, bakancsos, fekete mellényes, erőtől duzzadó díszpéldányát látja, hanem egy napról-napra egyre nevetségesebbé váló, egyre szélesebb körök által megmosolygott, szánalmas, erőlködő, "szelídülő- cukisodó”, populista szlogeneket puffogtató tucat,- és érdekpolitikusok egyikét. 

Az a legnagyobb baj, hogy Budai teljesen el van tájolva. Valószínűleg még mindig abban a hitben ringatja magát, hogy a szélsőségesből cukisodóba átvedleni  hajlandó elv(telen) barátaival – akik még megmaradtak az ezerarcú Vona körül - együtt még komolyan vehető tényezők. Én nem akarom elszomorítani Budait. Majd elszomorodik a választási eredmények ismeretében… De addig is időnként rá-rászólhatok, hogy nem úgy van, ahogy gondolja, mert ellenvélemény hiányában (sőt még ellenvélemény megléte mellett is) hajlamos elhinni magáról, hogy személye döntő tényező a Jászságban!

 

pedig nem... Ébresztő, Budai úr!!!! 

 

desteptarea-4_1e0c6ef261de03.jpg

süti beállítások módosítása