ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Ha a Jobbik követi el, akkor már nem háborít fel senkit?

2018. március 24. - MÉRTÉK L.

Történt az elmúlt napokban, hogy Janiczak Dávidról, Ózd jobbikos polgármesteréről olyan hangfelvételek kerültek elő, amelyeken több nőről is gyalázóan beszél, illetve egyik munkatársnőjét anális közösüléssel fenyegeti. Dávid, a janicsár Janiczak, nem tagadta a felvételek valódiságát és bocsánatot kér az érintettektől.

janiczak.jpg

A Pesti Srácok több cikkben foglalkozik Janiczak Dávid ózdi polgármesterrel. A közölt hangfelvételeken a jobbikos politikus különböző nőkről fejti ki megalázó, alpári véleményeit, illetve anális közösüléssel fenyegeti meg munkatársnőjét.

"Oda dobod föl a pi**ádat! – Hagyjál már! – Szárazon k*rlak se**be az összes fa***al!"

– hangzik el az egyik felvételen.

A polgármester a közösségi oldalán közzé tett bocsánatkérő sorait azzal zárja, hogy: "én is csak egy ember vagyok". (pontosítanék: ember formád van Dávid, de már gyakran tapasztalhattuk, hogy a külső forma megtévesztő lehet. A farkas is farkas marad attól, hogy báránybőrbe bújik). Felmerül a kérdés, hogy az, hogy valaki "csak egy ember", feljogosítja az illetőt, hogy állatként viselkedjen? Ismerünk ilyeneket, de az a minimum, hogy az ilyeneknek semmi keresnivalójuk a közéletben.

Engedjenek meg nekem egy további ártatlan kérdést: Mostantól a "metoo" és a szexuális zaklatás fogalma is pártfüggő lett? Most, hogy a Jobbik is becsücsült a megfelelő ölekbe, most, hogy már Alföldit se Robertának gúnyolják, rájuk már nem is vonatkoznak a mindenki másra érvényes, szigorú erkölcsi törvények? Janiczak Dávidka, aki "csak egy embernek" vallja magát, pedig egy érett, felelős ember nem beszél így egy nővel, szóval ez a senkiházi nyomorult díszpéldány nyugodtan „szárazon se**be k**hat az összes fa***val” bárkit, hiszen ő már jó jobbikos? Ő most már elfogadott lett? A kis mogyorókrémes-csokis-tejszínhabos cuki-náci valója ellenére is?

Hol vagy kedves magyarországi metoo kampány? Lilla „művésznőnek”, a Sárosdinak, nincs semmi mondanivalója a ballib médiacsatornákon? Készül-e egy méretes tüntetés Ózdon, a polgármesteri hivatal előtt, ez ellen az cuki-cica-náci ellen?

Csak azért kérdezem a fentieket, mert ha valami az, akkor ez tényleg a hatalommal való visszaélés és a szexuális zaklatás mintapéldája és kimeríti a zaklatásnak minden formáját. 

MI EZ A NAGY CSEND?

Ugyanekkora sunnyogó csend lenne akkor is, ha egy fideszes polgármesterről kerülne elő egy ilyen hangfelvétel? Biztos vagyok benne, hogy nem. Ha egy fideszes a Dávidka által elmondottak tartalmát egy sokkal lágyabb, lightosabb változatban mondta volna el, már Szél Bernike sírástól elcsukló hangon telefosta volna a médiát, hangot adva felháborodásának és Gyurcsány éhségsztrájkba kezdett volna a fideszes polgármester lemondásáért. És természetesen a miniszterelnök lemondásáért is.

Nem kell kommentelni. Csak gondolkodni kell. Ébresztő!

 

süti beállítások módosítása