Ha a Jobbik követi el, akkor már nem háborít fel senkit?
2018. március 24. írta: MÉRTÉK L.

Ha a Jobbik követi el, akkor már nem háborít fel senkit?

Történt az elmúlt napokban, hogy Janiczak Dávidról, Ózd jobbikos polgármesteréről olyan hangfelvételek kerültek elő, amelyeken több nőről is gyalázóan beszél, illetve egyik munkatársnőjét anális közösüléssel fenyegeti. Dávid, a janicsár Janiczak, nem tagadta a felvételek valódiságát és bocsánatot kér az érintettektől.

janiczak.jpg

A Pesti Srácok több cikkben foglalkozik Janiczak Dávid ózdi polgármesterrel. A közölt hangfelvételeken a jobbikos politikus különböző nőkről fejti ki megalázó, alpári véleményeit, illetve anális közösüléssel fenyegeti meg munkatársnőjét.

"Oda dobod föl a pi**ádat! – Hagyjál már! – Szárazon k*rlak se**be az összes fa***al!"

– hangzik el az egyik felvételen.

A polgármester a közösségi oldalán közzé tett bocsánatkérő sorait azzal zárja, hogy: "én is csak egy ember vagyok". (pontosítanék: ember formád van Dávid, de már gyakran tapasztalhattuk, hogy a külső forma megtévesztő lehet. A farkas is farkas marad attól, hogy báránybőrbe bújik). Felmerül a kérdés, hogy az, hogy valaki "csak egy ember", feljogosítja az illetőt, hogy állatként viselkedjen? Ismerünk ilyeneket, de az a minimum, hogy az ilyeneknek semmi keresnivalójuk a közéletben.

Engedjenek meg nekem egy további ártatlan kérdést: Mostantól a "metoo" és a szexuális zaklatás fogalma is pártfüggő lett? Most, hogy a Jobbik is becsücsült a megfelelő ölekbe, most, hogy már Alföldit se Robertának gúnyolják, rájuk már nem is vonatkoznak a mindenki másra érvényes, szigorú erkölcsi törvények? Janiczak Dávidka, aki "csak egy embernek" vallja magát, pedig egy érett, felelős ember nem beszél így egy nővel, szóval ez a senkiházi nyomorult díszpéldány nyugodtan „szárazon se**be k**hat az összes fa***val” bárkit, hiszen ő már jó jobbikos? Ő most már elfogadott lett? A kis mogyorókrémes-csokis-tejszínhabos cuki-náci valója ellenére is?

Hol vagy kedves magyarországi metoo kampány? Lilla „művésznőnek”, a Sárosdinak, nincs semmi mondanivalója a ballib médiacsatornákon? Készül-e egy méretes tüntetés Ózdon, a polgármesteri hivatal előtt, ez ellen az cuki-cica-náci ellen?

Csak azért kérdezem a fentieket, mert ha valami az, akkor ez tényleg a hatalommal való visszaélés és a szexuális zaklatás mintapéldája és kimeríti a zaklatásnak minden formáját. 

MI EZ A NAGY CSEND?

Ugyanekkora sunnyogó csend lenne akkor is, ha egy fideszes polgármesterről kerülne elő egy ilyen hangfelvétel? Biztos vagyok benne, hogy nem. Ha egy fideszes a Dávidka által elmondottak tartalmát egy sokkal lágyabb, lightosabb változatban mondta volna el, már Szél Bernike sírástól elcsukló hangon telefosta volna a médiát, hangot adva felháborodásának és Gyurcsány éhségsztrájkba kezdett volna a fideszes polgármester lemondásáért. És természetesen a miniszterelnök lemondásáért is.

Nem kell kommentelni. Csak gondolkodni kell. Ébresztő!