ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Jászsági "jól képzett" gerinctelenek

2018. szeptember 23. - MÉRTÉK L.

Egyre ferdülő értékrendet képviselő világunkban valamiért nagyobb hangsúly kerül arra, hogy kinek mi a foglalkozása, ki hol diplomázott, kinek mennyi a jövedelme.

Találkoztam már olyan emberrel, aki egy társaságban fűnek-fának dicsekedett azzal, hogy ő az ELTE egyetemen dolgozik, míg ki nem derült róla, hogy kazánfűtő ott. Láttam már a Jászságban is tisztséget viselő úriembert, aki azzal villog közösségi oldalán, hogy a Szegedi Tudományegyetemen tanult, azt viszont már mellékesnek tartja, hogy bilit hordani és kórházi ágyakon lepedőt cserélni tanították ott.

A legújabb történet a Jászságban egy szintén identitászavaros emberhez kapcsolható, aki fontosabbnak tartja azt, hogy egy világhírű egyetemi központban tanult, mint azt, hogy valójában mit tanult ott. De ennél sokkal súlyosabb és lényegesebb az, amit ez az úriember egy jászsági település polgáresterénél bevetett:


zsarol.jpg

Gondolt egy merészet a mi oxfordi hősünk, megjelent az egyik jászsági település első emberénél, ahol előadta magát, hogy ő mennyire szuper-képzett ember és az ő felkészültségéhez ami illene, az csakis az említett település polgármesteri széke lehetne. Rávilágított arra is, hogy a polgármesteri fizetéstől a jelenlegi anyagi gondjai is megszűnnének, de ő inkább nagyvonalúan kér a település vezetőjétől sok-sok millió Ft-ot és ennek fejében készségesen lemond a jövő évben esedékes polgármesteri választásokon a jelöltségről.

Szóval a szerepet tévesztett aljas beteg emberek köztünk járnak szabadon és még hencegnek is képzettségükkel. Igaz, az egyenes gerincükkel és a jellemükkel nem henceghetnek, no de ezeket nem is Oxfordon osztogatják...

A mi jászsági hősünk számára csakis a pénz a motiváló erő, hiszen egyetlen szóval sem említette, hogy polgármesterként (mondjuk ahhoz meg kellene nyerni egy választást) szívén viselné a település sorsát. Számára egyetlen dolog a motiváló: a polgármesteri fizetés. Vagy akár le is mondana erről, természetesen akkor, ha egy összegben megkapná minden munka, tehetség és áldozat nélkül legalább két évnyi fizetését a polgármesternek.

Bevallom, nem csodálkoztam el: tele van a világunk identitászavarban szenvedő, önmagáról a valóság többszörösét képzelő, álművelt idiótával, akik sikertelenségeik, frusztrációik és kudarcaik sokaságától megszédülve arra vetemednek, hogy szorgalmas embereket megzsaroljanak.

Amennyiben ennek az agyament embernek lesz bátorsága elindulni jelöltként az említett település polgármesteri tisztségéért, névvel, címmel és a zsarolás helyszínéről származó kamerafelvétel bizonyítékával nyilvánosságra fogom hozni, hogy ki is valójában ez a világjárt, képzett, jellemtelen senkiházi.

Egyelőre ennyi!

 

süti beállítások módosítása