ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Jánoshida, ébresztő! Lesz huszonhatodik Jász Világtalálkozó is!

2019. június 15. - MÉRTÉK L.

Őszintén bevallom, meglepett az a profizmus, ahogyan Jászkisér megszervezte a XXV. Jász Világtalálkozót. Ezzel nem az a szándékom, hogy az előző évek rendezvényeit elmarasztaljam, hiszen a jászalsószentgyörgyi, a jászárokszállási, a jászladányi, vagy a jászfényszarui Világtalálkozók is színvonalas, elismerést érdemlő rendezvények voltak, de az emberek között járva, ismerősökkel beszélgetve, úgy érzem, hogy Jászkisér most igazán kitett magáért és az idei világtalálkozó messze felülmúlta hangulatában is, színvonalában is az eddigieket.


Kivétel nélkül mindenki azt vallotta, hogy Jászkisér magasra tette a mércét.

Lukácsi György polgármester kiváló munkát végzett, érezni lehetett, hogy az egész település, a hivatali dolgozók, a szervezők és a lakosság is egy hullámhosszon "rezgett".
A más rendezvényeken oly' sokszor tapasztalható megosztásnak , gyűlöletkeltésnek nyoma sem volt. Úgy láttam -és ebben mindenki egyetértett-, hogy a résztvevők, látogatók, szervezők és támogatók egyaránt jól érezték magukat, pedig nem kevés emberről van szó, hiszen a három nap alatt több, mint 15 ezren fordultak meg ezen a Világtalálkozón.

jasz_vilagtalalkozo.jpg

Azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy Lukácsi polgármester úr most nyerte meg az őszi választást! Gratulálok!

De túl vagyunk a huszonötödik Jász Világtalálkozón és az elismeréssel való emlékezést követően tekintsünk egy kicsit a jövőbe: Nem szeretnék most az Eszes Béla helyében lenni, hiszen 2020-ban Jánoshida lesz a 26. Világtalálkozó házigazdája. A mérce nagyon magas, Jánoshida polgármestere a dacos önfejűsége miatt pedig elég nagy bajban lehet.

Elnéztem Jánoshida polgármesterét, ahogyan az Új Kezdet nevű pártja által biztosított "népszerűség" magányosságában töltötte a jászkiséri rendezvényeknek jelentős részét. Mindenki nagy ívben elkerülte, a "kötelező" tiszteletkörökön kívül senki nem kereste a társaságát, a sátor alatt is csak erőlködött a focis élményeit hangosan ecsetelve, mintha ez a téma lett volna a legfontosabb egy világtalálkozón. Eszes "Gőgös" Béla nem vegyült a pórnéppel, külön ment ki az ebédre is. Vasárnap is többnyire magányosan álldogált a színpad mellett. 

Tízpontos kérdés: Milyen lesz a jövő évi Jász Világtalálkozó?

Jászkisér polgármestere elmondta, hogy a Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János minden miniszternél vele volt, ennek köszönhetően rengeteg támogatást kaptak a Világtalálkozóra. Vajon a jánoshidai "különcködő" polgármester, Eszes "Akadékoskodó" Béla ezt el tudja érni jövő évben azzal a képviselővel, akivel kezet fogni sem hajlandó? Vajon Eszes el tud érni bármit is azzal a kormánnyal, amelyiket minden alkalommal sárral dobált az elmúlt években? Vagy a jánoshidai kis gőgös, arrogáns és sértődött (akadékoskodó- ahogyan önmagát nevezte) polgármester majd elmondja a jánoshidai embereknek, hogy neki és a jánoshidaiaknak nincs szükségük sem a kormány, sem a képviselő támogatására? 

Ha Eszes marad a polgármester  (bár ebben erősen kételkedem), már borítékolható, hogy a "közkedvelt" Gémesi és esetleg a szupersztár Márki Zay lesznek a díszvendégek. De ki lesz a rendezvény fővédnöke? Valamelyik kormánytag, akivel Eszes  az elmúlt években folyamatosan felmosta a padlót?

A Jászság "gőgös" Eszese még arra is ügyelt, hogy Pócs János képviselő a Jánoshida közösségi oldalán közzétett képeken se jelenjen meg! Mert neki csak a gőg  és az arrogancia számít.

Bevallom: Nem szeretnék most Eszes Bélaként ébredni reggelente. A jánoshidai Jász Világtalalkozó Eszes "Akadékoskodó" Belánál jobbat, többet érdemel.

Hiszem, hogy egy sokkal rátermettebb ember fogja vezényelni a 26. Világtalálkozó szervezését, aki meg tudja majd mutatni, hogy még a Jászkiséri rendezvénynél is lehet jobbat szervezni... Ez az őszi választásokon eldőlhet!

Hajrá Jánoshida! Ébresztő!

süti beállítások módosítása