ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Egy beszédes videóhoz....

2020. július 04. - MÉRTÉK L.

Valahányszor a (jászsági dolgokat illetően is) a Fidesz mellett szóltam, az nem feltétlenül a Fidesz iránti „rajongásom” jele volt, mint inkább olyan irányú aggodalmamnak akartam hangot adni, mely szerint létezik a Fidesz-vezetésnél is sokkal aggasztóbb változata a jászsági dolgok alakulásának.


Súlyosnak, aggasztónak tartottam annak a puszta lehetőségét is, hogy Budai Lóránt kerüljön a hatalom közelébe. Talán már százszor leírtam, de lehet, hogy nem elégszer: Budai egy labilis, kiszámíthatatlan, köpönyegforgató és a hatalom érdekében bármire képes ember, aki borzalmas csalódásokat fog okozni még a támogatóinak is, amennyiben a hatalom közelébe kerül. Igazam lett.


Ellenzéki jelöltként üres beszédekkel etetett minket Budai, melyek szerint védte a kisembereket, a nagybetűs igazság egyetlen hiteles élharcosaként ajánlotta magát Jászberényben. Minden ellen harcba szállt, amit az előző vezetés tett, vagy szándékozott tenni.


Novemberben viszont – immáron hatalomra kerülve – minden szerződést felbontott, minden projektet leállított, minden támogatást befagyasztott, amit a leköszönő fideszes városvezetés hagyott hátra.

Ma már Jászberényben nincs pénz oktatásra, beteg gyerekekre, nem jut csángó fesztiválra, kulturális programokra, sportra, vagy médiára, csupán egyetlen dologra maradt pénz: közel 20 millió Ft kifizethető annak a magánterületnek a kisajátítására, amelyről Budai fennhangon hirdette a kisemberek „védőszentjeként”, hogy erre a területre nincs szüksége a városnak.

Budainak semmi jóra nem volt szüksége, ha nem ő lehetett a megvalósítója, de most bármilyen rosszra áldoz közpénzből, ha azt ő költheti el. Költői a kérdés: Van az a pénz, amiért hirtelen már nem előnytelen a városnak egy rossz beruházás, vagy telekvásárlás?

Meg kell nézni az alábbi videót, amit három évvel ezelőtt Budai saját kezűleg készített showműsorainak egyik epizódjaként és a cím, amit ő maga adott a videófelvételének, önmagáért beszél:


Magánérdek, vagy közérdek?

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=oOhb-JoMD2g&t=58s

budai_video.JPG


Ami három éve előnytelen volt Budai szerint a városnak, az mára mitől vált előnyössé akkor is, ha 20 millió adóforintba kerül a megszorítások idején?


Magánérdek, vagy közérdek? – kérdi ma jogosan Jászberény. Budaitól kérdezzük pontosan úgy, ahogyan ő kérdezte pár évvel ezelőtt a szánalmas videófelvételén.

Most ne kérdezzen. Most válaszoljon a Jászság tetovált géniusza. Ha nem túl kényelmetlen számára… és ha meg tudja tenni dadogás nélkül.


Ébredj, Jászberény!

süti beállítások módosítása