ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Különös Vasárnap! Ne hibázzunk, mert nagy a tét!

2022. április 03. - MÉRTÉK L.

Ma vasárnap van.

Magyar keresztény ember (nem az álságosra gondolok) számára a mai nap nem (csak) attól bír különös jelentőséggel, hogy választások napja van Magyarországon, hanem attól, hogy a keresztény ember számára MINDEN vasárnap szent nap, amikor templomba megy, imádkozik, megpihen, BÉKÉS családi környezetben tölti ezeket a (vasár)napokat.

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha meg fogjuk érni azt is, amikor egy telehazudozott kampány során a liberális és baloldal többet hivatkozik majd a Szentírásra, mint a nemzeti jobboldal. Tessenek megkapaszkodni: Ebben a kampányban még Gyurcsány (Azthiszi Szent :-) ) Ferenc is azon lamentált a DK évértékelőjén, hogy mit is jelent kereszténynek lenni.

Az örvendetes (lenne), ha a politikusok is (szívből) Isten Igéjét idézik, de az már megfontolandó, amikor egyesek lassan az üdvösség előfeltételének látják jelen esetben a baloldalra történő szavazást.

Olvashattunk olyat a kampány hevében (Bajnai Gordonka oldalán), hogy „aki a NER-t támogatja, az a Tízparancsolatból legalább négyet megtagad”.

Márki-Zay Péter még ennél is nagyobbat mondott: szerinte „becsületes, keresztény ember „nem szavazhat a Fideszre”.

Márki-Zay egyszerűen nem mondott sem többet, sem kevesebbet ezzel, minthogy megtiltja a becsületes keresztény embernek a szabad választást.

Mi ez, ha nem a kettős mérce magasiskolája?

A baloldal azt mantrázza évek óta, hogy a Fidesz világnézetileg miért ennyire elkötelezett a keresztény értékek mellett? A baloldal a keresztény világnézet alapján történő törvényhozást egyenesen kirekesztőnek minősítette eddig. Talán most megvilágosodtak, mert nem tesznek egyebet, mint azt, hogy lelkiismeretfurdalást ébresztenek a keresztényekben, ha azok nem a baloldalra szavaznának. Miközben egyik oldalon számonkérik azt a propagandát, hogy Márki-Zay egyenlő lenne Gyurcsánnyal, fordítva viszont gond nélkül összemossák Orbánt és Putyint.

Szeretném elmondani a „baloldali” vezéralakoknak, hogy – ha meglepő is számukra- a keresztények nem aszerint szavaznak a politikusokra, hogy azok betartják-e a Tízparancsolatot vagy sem. Ha így tennénk, akkor legyünk őszinték: a választásokon egy keresztény se tudna elmenni szavazni, hiszen amennyire vétkes a parancsok megszegésében a jobboldali vezetés, annál sokkal, de sokkal inkább vétkes a mindenkori baloldal is. Óriási hazugság lenne azt állítani, hogy az egyik oldal a szent, a másik a bűnös.

Keresztény ember tudja, hogy ha nem szavazhatnánk bűnös emberekre, akkor a keresztény társadalom egésze végérvényesen kiszorulna a közéletből.

bal_vs_jobb.jpg

A keresztények aszerint kell döntsenek minden választáson, hogy melyik az a politikus (legyen bűnös, vagy sem), aki képes biztosítani az ország jólétét és biztonságát (például ne sodródjon bele semmilyen háborúba). Egy kereszténynek azt kell szem előtt tartania, hogy olyan társadalmi közeg és hangulat lehessen Magyarországon, amelyben például a keresztény szülők félelem nélkül nevelhetik értékrendjük szerint a gyermekeiket. S ezt többé-kevésbé, bizony – bűnös emberek is képesek biztosítani.

Ki kell mondanom végre: Azzal nem menne sokra egyetlen keresztény hívő ember sem, ha a megválasztott miniszterelnök példás családi életet élne, erkölcsös volna a magánéletében, ám kormányfőként, „államférfiként” olyan társadalomromboló folyamatoknak teremtene lehetőséget, mint például a házasság kereteinek a felszámolása, a homoszexuális párok örökbefogadása, vagy például a természet rendjét felrúgó LMBTQ-, és transzideológia. A házasság intézménye, és a család alapjai civilizációnk és kultúránk alappillérei, melyeket, ha elmozdítunk – visszafordíthatatlan következményekkel találjuk szemben magunkat.

Márki-Zay Péter pedig tisztán kimondta, hogy ő katolikusként nem támogatja, de „államférfiként” nem ellenezné a melegházasságot. Márpedig, ha Márki-Zay Pétert választja bárki is ma itt, akkor -gondolom, tudja, hogy- nem a katolikust, hanem az „államférfit” bízná meg feladatokkal. Ma nem presbitert, vagy papot választunk, hanem politikust.

Vasárnap van. Egy olyan vasárnap, amikor magunkba fordulásunk, imádkozásunk, Istentiszteleten/ Szentmisén való részvételünk mellett még kötelességünk megtenni egy dolgot, mert MA van erre lehetőségünk. Vasárnap van. Egy olyan kivételes vasárnap, amikor dönthetünk a jövőnkről, beleszólhatunk dolgaink alakulásába.

Én most arra bátorítom a jászsági, a magyarországi és a külhoni magyar keresztény honfitársaimat, hogy ma ne mások zsarolására használják a keresztény értékeket és a Szentírás Üzeneteit, hanem szellemi iránytűként, hogy a lelkiismeretük szerint úgy szavazzanak (a népszavazáson is), hogy az ne idegeneknek és ne erkölcsi romlottaknak, vagy tébolyultaknak a javát, hanem a keresztény magyar emberek javát szolgálja.

Vasárnap van! Különös vasárnap… Ma döntsük el, hogy Magyarország előre menjen, ne hátra!

 

Össze-vissza beszéd az "Egyenes beszéd" című műsorban

Az ATV "Egenes beszéd" című műsorának meghívottjaként Márki-Zay Péter minden kétségünket eloszlatta arról, hogy neki és az ellenzék "nagy összefogásának" nincs semmilyen kivitelezhető, életszerű kormányprogramja.

egyenes_beszed.JPG

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy Magyarország felelős kormányzásához elegendő az, hogy aki kormányzásra készül, minden mondatát úgy kezdi, hogy "Orbán Viktor hazudik". 

Márki-Zay Péter szerint szót kell fogadni az EU-nak, Márki-Zay Péter szerint nem jó, ha az élelmiszereknél és az üzemanyagnál árstop-ot vezet be a kormány, Márki-Zay Péter szerint az infláció nem állítható meg árszabályozásokkal, Márki-Zay Péter szerint azok a közvéleménykutatások, amelyek a jelenlegi kormány előnyét mutatják ki az ellenzékkel szemben, azok hamisak, Márki-Zay Péter még egy "egyenes beszéd" című műsorban sem képes egyenesen beszélni, legtöbbször kitér a konkrét kérdések elől, és egyetlen begyakorolt válasza van mindenre: Orbán a hibás. 

Nagyon vékony, halvány üzenet ez a választópolgárok számára, akik nem a Holdon, hanem Magyarországon éltek az elmúlt 12 évben is és saját életükben tapasztalhatták azokat a segítő kormányintézkedéseket, melyek által élhetőbb lett az életük.

A magyar emberek érdeke az, hogy Európában a legalacsonyabb áron fizethessék az áramot, a gázt, a magyar emberek érdeke az, hogy semmilyen módon ne keveredjünk bele egy tőlünk független háborúba, a magyar emberek érdeke az, hogy világválság idején is meg tudjanak élni a tisztességes jövedelmükből, a magyar emberek érdeke az, hogy országuknak egy felelős és nem egy össze-vissza beszélő kormánya, kormányfője legyen.

A magyar emberek tudják, hogy nem kötelező megbolondulni csak azért, mert a világ egy része megbolondult.

Nos, ez az egyenes beszéd!

Bohócok a pusztában

Elnézést kérek mindenkitől, de ezek tényleg csak bohócok.

Kiállnak ide, oda, amoda és össze-vissza beszélnek. Szemmel láthatóan, füllel hallhatóan nagy bajban vannak, mert már egyetlen szó sem hangzik el arról, hogy miként vezetnék az országot. Csak arról beszélnek, hogy Orbán Viktor így, meg Orbán Viktor úgy. Ez a programjuk. Az Orbán-fóbia. Illetve a mértéktelen hataloméhség.

Kiáll a két bohóc egy szántóföld szélére. Sok-sok kamera (többnyire külföldi kamera, hiszen akinek nincs magyar támogatottsága, az legalább kifelé el kell adja magát) előtt magyarázzák, hogy a hátuk mögött a messzi távolban Orbán Viktor titkos luxusrezidenciája épül. Ők tudják. 

capture_2.jpeg

Illetve nem is az Orbáné, hanem az Orbán családé, a miniszterelnök apjának a birtoka. 

Azt is tudják, hogy mindez lopott pénzből, korrupciós pénzből épül. Ahhoz hasonló lesz, mint a Putyin rezidenciája. Ők tudják.

Onnan tudják, hogy - habár még nincs semmi a hátuk mögött, csak valamilyen nehezen kivehető ipari épület, de- van egy képük arról, hogy mi is lez itt valójában:

nincs_mar_lennebb_2.JPG

(Csak mellékesen jegyzem meg, hogy nekünk nem képünk, nem grafikánk, hanem tapasztalatunk van arról, hogy mire képes a baloldal, amikor kormányon, hatalmon van: megszorítások, megvert emberek, adóemelések, munkanélküliség, magyar emberek kilövetett szemei, Nokiás dobozban átadott milliók, magyar érdekeket semmibe vevő döntések, a nyugati globalista törekvéseknek való megfelelési kényszerek stb)

Szóval a balliberális oldal és "összefogás" jobboldalinak és kereszténynek hazudott miniszterelnök-jelöltje, aki Zelenski ukrán államfőt még a tegnap háromszor is Jeszenszky-ként emlegette egy lakossági fórumon (mert lassan azt sem tudja, milyen világon él), próbálta meggyőzni a sajtósokat egy szántóföld szélén, egy tervrajzzal a segédjének kezében, hogy Orbán egy korrupt miniszterelnök.

Aztán a monológjaikat követően elkezdődtek az angolul és franciául feltett kérdések. MZP ezekre megpróbált válaszolni, de a tervrajz hordozó és/vagy mutogató "partnere" már csak zavartan pislogott az idegen nyelven hangzó párbeszéd közben, mint Ádám anyák napján...

nincs_lennebb_franciaul.JPG

Megszokhattuk már, hogy ezeknek a bohócoknak csak ennyire futja az ötlettárukból.

Gondolom, mindenki emlékszik még arra az esetre, amikor Kunhalmi Ágica saját lendületből nekifutott egy ajtónak az MTVA székházban, majd előadta a nagy halált, hogy őt bántalmazták, ahogyan a baloldal "jeles" képviselői is földre feküdtek és eljátszották a bántalmazottak szerepét. Emlékszünk még? Felvételek készültek akkor arról is, ahogyan mondogatták egymásnak, hogy milyen jó fotók lesznek azok majd a sajtó részére. 

kommunista_kollazs.jpg

Ne csodálkozzunk! Ők ilyenek! Bohócok.

Fogalmuk nincs arról, hogy miként kellene felelősen vezetni Magyarországot, nekik csak arra telik, hogy fantáziáljanak, riogassanak, hazudozzanak, szerepet játsszanak, bohóckodjanak és ha kell, akkor megnyomorítsák, vagy akár háborúba is küldjék a magyar embereket.

Ezeknek teljesen mindegy, hogy mi történik a magyar emberekkel.

Nekik csak az a fontos, hogy hatalomra kerüljenek.

De hát melyik normális magyar ember bízná a jövőjét ilyen bohócokra? 

Mert ők valóban bohócok.

(Elnézést, egy ismerősöm kijavított: azt mondta, nem bohócok, mert azok ártalmatlanul nevettetnek. Ezek gazemberek!)

 

Amikor Márki-Zay átmegy hatásvadászba

Van az úgy, hogy egy politikai jelölt már nem igazán tudja, mit kezdjen saját melléfogásaival, érzi, hogy lassan elfogy a levegő, meg a kezdetekben tapasztalt "népszerűség" körülötte és érdekes eszközöket kezd alkalmazni.

A kétségbeesés, az egyre közeledő választási időpont nagyon sok mindent kihoz a jelöltekből.

Márki-Zay Péter is érezheti, hogy közelednek a választások, így hát benevezett a nagyotmondás versenyébe és közösségi oldalán elkezdett megosztani olyan üzeneteket, amelyeknek semmi közük a valósághoz, de ellenzéki szempontból nagyon jól hangzanak:

fake.JPG

Rafinált üzenet, ez nem kérdés, de valljuk be, ekkorát még Gyurcsány Ferenc sem mert hazudni, vagy túlozni, pedig nála profibbat a mellébeszélésben, hazudozásban nem ismertünk eddig a magyar politikusok között.

A KSH adatai legutóbbi adatai szerint ma Magyarországon több, mint 4,5 millió munkavállaló van.

Márki-Zay Péter nem kevesebbet állít, mint azt, hogy amennyiben Orbán Viktor marad hatalmon, a választások után közel másfél millió magyar munkavállaló össze fog csomagolni és elhagyja az országot.

Bár megszokhattuk volna, hogy MZP úgy riogat és úgy jelent ki tényként veszélyeket, hogy e hírek forrásait soha nem jelöli meg, így aztán senki nem tudhatja, hogy igaz-e, amit mondott, vagy csak politikai blöff, ebben az esetben meg is jelölte azt a forrást, amire kijelentését alapozza:

A "republikon.hu" elemző-kutató portál adataira hivatkozik MZP, amelyen fehéren-feketén szerepel, hogy

800 fő telefonos megkérdezését követően vonták le ezt a trianoni veszteségeket felidéző következtetést.

 

fake_elemzes.JPG

A Márki-Zay Péter logikája szerint, közel ötmillió ember szándéka, viselkedési formája, politikai nézete megállapítható egy 10 milliós országban azáltal, hogy megkérdezünk 800 személyt.

Azzal önmagában nincs gond, hogy MZP megkérdez, vagy megkérdeztet a saját rajongói közül 800, vagy akár 1800 személyt is. Azzal van gond, hogy egy 10 milliós országot trianoni veszteségek veszélyeivel riogatni arra alapozva, hogy 800 megkérdezett ember közül egyharmada elhagyná az országot, több, mint szándékos félrevezetés.

Csak kérdezem, hogy ha MZP lenne Magyarország miniszterelnöke, akkor is úgy döntene 10 millió magyar jövőjéről, sorsáról, hogy valamelyik udvari bohócával megkérdeztetné 800 barátját, hogy mi a véleményük?

Ha ilyen eszközökhöz folyamodunk a félrevezetéshez, megtévesztéshez, akkor javaslom a Fidesznek, hogy kezdjék el terjeszteni, hogy április 3-án 100%-al nyeri a Fidesz a választásokat. Mert én is megkérdeztem pár barátomat és kivétel nélkül mindegyik a Fideszre fog szavazni.

Ha már egyáltalán megpályázza valaki csak jelöltként is a miniszterelnöki széket, egy kicsivel több komolyságot és felelősségtudatot várnánk el tőle, ami a kijelentéseit (is) illeti...

pinocchio.jpg

Tisztelt jászsági Honfitársam!

Hiszem, hogy a Jászságban fefelősségteljes, józan, megfontolt, értelmes, gondolkodni képes emberek alkotják a többséget.

Hiszek a Jászság érettségében és megtéveszthetetlenségében.

Magyarország, így a mi jászsági térségünk is egy nagyon fontos útkereszteződéshez érkezett: Április 3-án döntenünk kell a jövőnkről, gyerekeink jövőjéről, életkörülményeinket meghatározó fontos tényezőkről!

Tudom, hogy minden politikai kampány során létezhet olyan mennyiségű információözön, ami megtévesztheti, összezavarhatja, elbizonytalaníthatja a legkimértebb, leghatározottabb, legjózanabb embert is. Ilyenkor rengeteg hazugság, vagy féligazság lát napvilágot, rengeteg hatásvadász szónoklat, rengeteg felelőtlen és megvalósíthatatlan ígéret hangzik el a jelöltek, vagy a szimpatizánsok szájából. Ugyanakkor egy-egy ilyen kampányban végtelen számú megalapozatlan és valótlan vád is elhangzik, leíródik a politikai ellenfelekkel szemben.

Nem szégyen az, ha egy megszédült, elvarázsolt embernek ki kell józanodnia. A szerencsésebb változat az, ha a megtévesztett, szédelgő embernek sikerül a döntése előtt kijózanodnia. Beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha az ember a (rossz) döntését követően tér észhez, visszafordíthatatlan következményei lehetnek annak, ha az ember csak egy rossz döntés után döbben rá, hogy félrevezették, becsapták, kihasználták.

Április 3-án választanunk kell. Valahányszor válaszút előtt találja magát az ember, a mérlegelés és a józanság elengedhetetlen!

Jelenleg két lehetőség közül választhatunk:

Egy jól beazonosítható, jól meghatározható politikai és morális értékrend mentén tevékenykedő, következetes, kiszámítható, az elmúlt években már bizonyító, nemzetben és összmagyarságban gondolkodni képes, nemzeti ügyek mellett elkötelezett politikai erő van az egyik oldalon. Ez a Fidesz.

Egy egymás értékrendjével szöges ellentétben álló, sokszínű, közös hangot és hangnemet nehezen találó, egymással is versengő, ugyanakkor álságos egységet színlelő, politikai szükségszerűségből összefogni kényszerülő csoportosulás van a másik oldalon. Ez az ellenzéki összefogás oldala. Az egymástól eltérő véleményeik, értékrendjeik, nézeteik ellenére egyetlen közös erő tartja össze (még) őket: A hataloméhség láthatatlan ereje. Talán még az Orbán Viktor és a Fidesz ellen táplált (vélt, vagy valós) gyűlöletük is a hataloméhségük erejének van alárendelve.

Képzeljünk el (de inkább ne) egy olyan Magyarországot, amit egy önmagát jobboldalinak hazudó ember kormányoz úgy, hogy közben térségenként, régiónként, településenként egymástól eltérő nézeteket valló képviselőkkel kell közös nevezőre jutnia. Képzeljük el, milyen biztos jövőt garantáló döntések születhetnek egy olyan kormány ülésein, amelynek tagjainak értékrendjei, nézetei szöges ellentétben állnak egymással. Egy sorsdöntő kérdéssel kapcsolatos döntésnél már édes kevés lesz annak felemlegetése, hogy "valamikor együtt gyűlöltük a Fideszt". Egy eredményorientált célt szolgáló döntést csak azonos értékrendet valló, azonos irányba tekintő vezetők képesek valóságba ültetni.

Kinek hiányzik közülünk, hogy a következő éveink a kormány széthúzásával, marakodásával, helyezkedésével, kapkodásával, össze-vissza nyilatkozataival, zavarodottságával, majd magyarázkodásaival teljenek?

Milyen perspektívát kínál az az "ellenzéki egység", amelyik szorgalmazza, hogy ártatlan magyar emberek fizessék meg az orosz-ukrán konfliktus miatt az árat? Milyen jövőt garantál az az egységesnek hazudott politikai erő (?), amelyik az első adódó kritikus helyzetben gondolkodás nélkül belerángatná országunkat egy tőlünk teljesen független háborúba? Tennék mindezt csupán egymásnak való, vagy külföldi megbízóiknak való megfelelési kényszerből. Számukra ez jelenti Európát. A meggondolatlanság, a felelőtlenség, a magyar emberek kárára hirtelenkedve meghozott döntések.

forward-1799923_1280.jpg

Miként számíthat Magyarország lakosságának igen jelentős része megbecsülésre és törődésre egy olyan gittegylettől, amelynek közös jelöltje nemes egyszerűséggel trágyázott gombának, vagy fogyatékosoknak nevezi azokat, akik nem hozzá hasonlóan vélekednek az élet dolgairól? Ráadásul a minősíthetetlen jelzőkkel ellátott emberek vannak még mindig többségben- tudtommal...

A felelősségnek mekkora terhét képes hordozni egy olyan hatalomra éhes politikus, amelyik a saját népét arra buzdítja, hogy egy jövőt meghatározó kérdésben kiírt népszavazáson érvénytelenül szavazzunk? Kit, vagy mit képviselhet egy ilyen vezető-jelölt?

Mit, vagy mennyit hiszünk el az eljátszott egységükből azoknak, akik néhány évvel ezelőtt még börtönbe zárták volna egymást?

Hogyan fog együttműködni az a jobbikos képviselő Gyurcsánnyal, amelyik Gyurcsánynak a bebörtönzését ígérte pár évvel ezelőtt, de fordítva is igaz, hogy miként fog Gyurcsány együttműködni azzal a jobbikossal, akit ezelőtt fasisztának, nácinak nevezett?

Mennyi igaz a konzervatív nézeteiből annak a magát jobboldalinak valló miniszterelnök-jelöltnek, aki katolikusként nem, de államférfiként támogatná a melegek házasságát? Hány ember, hány egyéniség lakozik egy ilyen testben? És mikor melyiknek a döntéseire számíthatunk?

Kedves jászsági Honfitársam!

Nem érzed, hogy valami nagyon bűzlik abban a táborban, amelyiket az ellenzék egységesként próbál eladni nekünk?

Nem érzed, hogy az országunk sorsát, a jövőnket nem bízhatjuk olyanokra, akik lassan már minden szinten bebizonyították, hogy nem többek, mint hataloméhes, hazardírozó ámokfutók?

Nem érzed úgy, hogy nem kaphat még egyszer esélyt az, aki gondolkodás nélkül megverette azokat, belelövetett azokba, akik nem értettek egyet vele?

Nem érzed úgy, hogy a jövőnket, a sorsunkat, az országunkat nem bízhatjuk egy olyan - korábban még egymás ellenségeiként megnyilvánuló- csoportra, akiknek egyetlen közös "erényük" az Orbán-gyűlölet?

Nem érzed úgy, hogy egyetlen családot, közösséget, nemzetet sem lehet eredményesen vezetni csupán attól vezérelve, hogy gyűlöljük a szomszédot, vagy az ellenfelünket? Nem érzed úgy, hogy semmilyen indulat önmagában nem elegendő arra, hogy egy ország sorsát, jövőjét meghatározó jó döntéseket hozzon bárki is?

Egyetlen vetélkedőn sem elegendő az ellenfél gyűlölete a győzelemhez. A győzelemért dolgozni, tenni, bizonyítani kell. Nos az előbbieket illetően az "egységesnek" hazudott ellenzéki tömörülés elég gyatrán áll.

Tisztelt jászsági Honfitársam!

Tisztelettel kérlek, hogy mielőtt bármilyen döntést hozol április 3-án, mérlegelj. Hagyd az ingerültséget, a bosszús hangulatot, az indulatot, a gyűlöletet, az irigységet, a dacot másra.

Te dönts felelősen!

Április 3-án legyünk többségben, akik a kiszámíthatóság, a béke, a tervezhető jövő és a normális, természetes emberi élet lehetősége mellett tesszük le a voksunkat.

Április 3-án válasszuk azokat, akik már eddig is bizonyították, hogy a nehezebb időszakokban is lehetett számítani rájuk, a kritikus helyzetekben is képesek voltak mindenek előtt a magyar emberek érdekeit szem előtt tartva meghozni döntéseiket.

Április 3-án üzenjük meg azoknak, akik bármit megtennének, bárkivel szövetkeznének a hatalomért, hogy mi nem veszítettük el a józan eszünket és akár tetszik nekik, akár nem, nem dőlünk be a kitalált meséiknek.

Április 3-án döntsünk felelősen! CSAK A FIDESZ!

 

 

Ha én Márki-Zay Péter lennék, bevallanám nektek, hogy…

Ha én Márki-Zay Péter lennék, bevallanám nektek, hogy megszerettem a reflektorfényt, imádok a középpontban lenni, nagyon megszerettem a (köz)szereplést.

Bevallanám, hogy fogalmam sincs, hogyan kell egy országot kormányozni, talán ezért is mondok minden szónoklatom során eget-földet rengető baromságokat, de arról se volt fogalmam, miként kell egy várost vezetni, és lám-lám, mégis összejött nekem a buli Hódmezővásárhelyen.

Bevallanám, hogy én igazán csak a nagyotmondáshoz értek, no meg egy kicsit kihasználtam azt is, hogy Amerikából települtem haza és messziről jött ember (majdnem) mindig azt mond, amit akar.

Bevallanám nektek, hogy fogalmam sincs, miként tudnám biztosítani a magyar emberek számára a csökkentett rezsiárakat. Bevallanám azt is, hogy csak azért beszélek a rezsicsökkentés további lépéseiről, mert nem tehetem meg, hogy erről egy szót se ejtsek. Igaz, néha elszólom magam, hogy az orosz gázt el kell zárni, igaz, hogy Paksot is bezárnám, de a rezsinek ettől még csökkennie kell. Gőzöm nincs, hogyan, de nem mindegy? Lényeg, hogy népszerű legyen, amit mondok.

maxresdefault.jpg

Szóval ha én Márki-Zay Péter lennék, azt is bevallanám, hogy valóságos kihívásként éltem meg az előválasztást és amerikai módszerekkel sikerült bebizonyítanom az egyik bevásárlóközpontunk reklámszövegének hitelességét, mely szerint „A legkisebb is számít”. Nem volt könnyű, de sikerült! Megbízóim kiharcolták nekem Kizsukáztam magamnak, hogy a nálam népszerűbb jelöltek elé kerüljek minden népszerűtlenségem ellenére. Be kellett vetni egy kis keresztény szöveget, egy kis jobboldaliságból való kiábrándultságot, de bejött. Így vált valósággá (egyelőre) az én politikai karrieremben is az a bibliai igazság, hogy „utolsókból lesznek az elsők”.

Ha már kereszténységnél tartunk, akkor bevallanám nektek, hogy ismerem azt a parancsolatot is, hogy „Isten nevét hiába ne vedd a szádra!” Én nem hiába veszem számra az Isten nevét, hanem a hatalomért. Nem mindegy…

a_legkisebb_is_szamit.JPG

Azt is bevallanám nektek, hogy a szövetségeseimet nem kedvelem túlságosan. De a cél szentesíti az eszközt. Számomra minden és mindenki eszköz, hogy hatalomhoz juthassak. Megették, amit beadagoltam nekik, hogy én kiábrándult fideszesként plusz szavazatokat tudok hozni a társaságnak, így most el kell viselnem őket is. Tudom, hogy bukott kommunisták. Ez van. Ebből kell kifőzzek magamnak valamit. Bár azt is bevallanám nektek, hogy néha úgy érzem, ők használnak engem eszközként és ők akarnak kifőzni valamit saját maguknak.

271952052_321176173354448_5596122240551843346_n.jpg

          (ezen a képen Szekeres Imre is azt magyarázza a Ferinek, hogy a legkisebb is számít...)

A jászsági szövetségeseimet se kedvelem túlságosan. De hát segítettek nekem a hódmezővásárhelyi kampányomban. Bebizonyították, hogy hataloméhségben és hazudozásban kiválóak ők is. Igaz, hogy vállalhatatlanok, de az ember nem riaszthatja el azokat, akik ragaszkodnak hozzá. Főleg akkor nem, ha egyre kevesebben ragaszkodnak hozzá. Pár napig még el kell viselnem őket is.

264495713_296903915781674_3420096193825443837_n.jpg

106688019_2879398192296506_6427973534291965703_n.jpg

Ha Márki- Zay Péter lennék, akkor azt is bevallanám nektek, hogy valójában az Orbán kormány igen sok intézkedését elismerem, jónak tartom. Tulajdonképpen több fórumon elismertem, hogy rengeteg dolgot megtartanék én is a Fidesz-kormány intézkedéseiből. Elmondtam, hogy „Megtartanánk a határkerítést és megerősítenénk a határaink védelmét”, „ a multik helyett mi is a magyar vállalkozásokat támogatnánk”, „mi is megőriznénk a külhoni magyarok kettős állampolgárságát”, „megtartanánk az adókedvezmény rendszerét”, „megtartanánk a 13- havi nyugdíjat”, „nem emelnénk az adókat” stb. Ezeket mind elmondtam nektek.

Azt kérdezhetitek, hogy akkor mégis miért kellene rám szavazzatok? Hát ha Márki-Zay Péter lennék, ezt is bevallanám nektek: Csak azért, hogy én lehessek hatalmon. Semmi másért. Mert más lenne, ha én kormányozhatnék. Nekem más lenne...

És nektek is más lenne: Mert tudom, hogy háborúba is küldhetnélek titeket, tudom, hogy örömmel mennétek miattam olyan háborúba, amihez az ég adta világon semmi közötök nincs, tudom, hogy szívesen nélkülöznétek és fizetnétek a jelenlegi gázárnak akár a tízszeresét is. Mert tudom, hogy ti is európaiak vagytok! Márpedig Európa a magyar rezsi ár sokszorosát fizeti már most is... Tudom, hogy ti is erre vágytok. Mindent tudok rólatok.

18c9b09d4875466b9b1447cfc097c744.jpg

Ha Márki-Zay Péter lennék, bevallanám nektek azt is, hogy a gyűlölet a legfőbb politikai erényem és a "CSAK FELFELÉ" törekvésben is verhetetlen vagyok az "egységes" csapatunkban. Nem tudok semmilyen más irányt elképzelni magamnak, csak a hatalom felé. Csak felfelé. Engem a jobb,- meg a baloldal iránya egyáltalán nem hoz izgalomba. Csak felfelé! Csak felfelé! Csak felfelé!

Szóval ezeket mind bevallanám nektek, ha Márki-Zay Péter lennék, de… nem vagyok. Mert én a Gyurcsány klónja vagyok és ő nem bevallani szokott dolgokat, hanem hazudni reggel, délben, meg este.

Ő mondta… Ezt is bevallanám nektek...

 

 

 

 

Amikor a csőcselék hatalomra tör, avagy nem akarja érteni az egyharmad, hogy a kétharmad a többség.

Már önmagában is gondot jelent, amikor egy közösségben hangoskodni kezd a csőcselék. Ilyenkor a normális, jóhiszemű, kulturált ember elfordítja a fejét, vagy éppen megpróbál minél előbb elhatárolódni, eltávolodni a trágár, ocsmány stílust képviselő hordától.

Az pedig még nagyobb gondot, fejfájást tud okozni egy közösség normális többségének, ha a hangoskodó csőcseléke még büszke is arra, amit képvisel, ahogyan képviseli az "értékeit", elveit, meggyőződéseit.

A legutóbbi "baloldali összefogás" jászberényi show-műsora során sem tudták megtagadni önmagukat a rajongók.

Több videófelvétel nyilvánosságra került arról, hogy miközben a színpadról "ékesen szóló", hazudozó szónokok próbálták elbűvölni altatómeséikkel a hallgatóikat, "odalent" a nézők soraiban már kevésbé sikerült leplezniük a baloldal elvakult rajongóinak a valódi értékrendjüket, nyelvezetüket, temperamentumukat. 

Én elhiszem, hogy az idegösszeroppanás határára taszíthatja az egyszerű embert, amikor azzal szembesül, hogy a saját ostobaságával és minden racionalitást nélkülöző elveivel kissebbségbe kényszerül, de ettől még megőrizhetné a frusztrált ember is az emberi méltóságát. Hát ez a baloldali összefogás rajongóinak, támogatóinak egyre ritkábban sikerül mostanában.

Már Jézus is megmondta, hogy

"Mert a szívnek teljességéből szól a száj. A jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszokat."

Ahogyan az elején írtam, már önmagában az is gond, ha egy közösségen belül trágár, ocsmány nyelvezetet használ a közösség bármelyik tagja. De az mindennél aggasztóbb, amikor ezek az emberek még büszkék is a stílusukra, amellyel kommunikálnak:

277458641_367383535400378_4976098424161009481_n.jpg

 

277459396_367383595400372_4935561564716482052_n.jpg

 

Láthatjuk, hogy azokat, akik "baloldali bárányköntösbe" bújva, ékes szónoklataikkal próbálják elbűvölni a könnyebben megtéveszthető magyar embereket, valójában egy ocsmány, trágár, faragatlan kisebbség támogat a háttérből. Olyanok támogatják a magyarokat bajba sodorni is képes baloldal őrültségeit, akik még büszkék is arra, hogy faragatlanok, igénytelenek, ócskák.

Isten őrizze meg a Jászságot, hogy ilyen támogatókkal "büszkélkedő" populista őrültek kerüljenek hatalomra.

Április 3-án mutassuk meg, hogy a józan, igényes, felelős, racionálisan gondolkodni tudó jászsági magyar emberek többségben vannak.

Mutassuk meg, hogy mi vagyunk a többség a csürhével szemben!

Márki-Zay valóban csak felfelé hajlik. A hatalom felé...

Mára már tagadhatatlan, hogy Márki-Zay Péter (balliberális körökben) legnépszerűbb politikai erénye nem más, mint a Fidesz gyűlölete. Hogy mindez a lelkének mélyéből fakad, vagy csak egy megrendelésre történő színjáték az egész, azt nem tudni. Akár színből, akár szívből gyűlöli a Fideszt, kétségtelen, hogy e gyűlöletét teljesen hitelesen tudja fűszerezni feltűnési/szereplési vágyával.

Márki-Zay Péter az elmúlt évtizedek legsikeresebb politikai szélhámosa. A balliberális oldalnak eladta, hogy ő a csalódott jobboldali, aki meg tudja szólítani a többi csalódott jobboldalit. A neonáciknak pedig eladta, hogy ő jobboldali, de a jobb oldalon is szükség van a mérséklődésre.

18c9b09d4875466b9b1447cfc097c744.jpg

Márki-Zay Péter etetésétől minden „összefogó” oldal kukába dobta saját elveit és az új szavazatok ígéretétől elvarázsolva, elbűvölve számukra már csak egyetlen dolog maradt: Az, hogy majdnem naponta megmagyarázzák, hogy félőrült jelöltjük mit hogyan gondolt, amikor sértegetett, mit hogyan kell értenünk, amikor „a Péter éppen b@zizik, vagy trágyázott gombának nézi a magyarokat”.

így „a Péter” kivívta magának azt a pozíciót, amikor elbűvölt és saját elveikről lemondó támogatói már fel sem figyelnek a Márki-Zay szlogenjének lényegére. Mert Márki-Zay elvei valóban csak felfelé hajlanak. A hatalom felé. A jobbra, vagy balra hajló politikusok pedig szédelegnek körülötte és azt sem tudják, miként kerültek ebbe a helyzetbe…

A közelgő április 3-án mi, magyarok nem a legjobban gyűlölni tudó, vagy legtehetségesebben színészkedő személyt kell megbízzuk Magyarország kormányzásával, hanem… lehetőleg egy olyan politikusunkat, aki nem kényszerül utólag folyamatos magyarázkodásra. Olyan vezetőre van szükségünk ezekben a túlságosan nehéz időkben, akinek van ideje gondolkodni is, nem csupán az elhamarkodott, gondolkodás nélkül elhadart ostoba és sértegető mondatokra futja erejéből, képességeiből.

Márki-Zay az elmúlt hónapokban már vérig sértett (majdnem) mindenkit saját nemzetéből. Nőket, férfiakat, vidékieket, betegeket, időseket. Utólag végig kellett hallgatnunk, hogy „hát ő nem is úgy gondolta”, meg hogy „félreértették”, meg hogy „Orbán Viktor a hibás”.

Azon gondolkodom, hogy létezhet-e olyan mértékű gyűlölet egy emberben, amekkorától képes a józanságát is kukába dobni és indulatainak engedelmeskedve, dacból, lázadásból egy őrültségekre alapozott jövőt választani magának és családjának?

Valóban egy olyan emberre bízható Magyarország kormányzása, aki csak gondolkodás nélkül, indulatból kimondott sértegetésekre képes, majd hetekig magyarázkodásra, mosakodásra szorul? Valóban egy ilyen emberre van szükség Magyarország élén? Valóban egy ilyen ember kell nekünk, akit egyre gyakrabban még a szövetségesei sem értenek? Valóban feltűnési viszketegségtől kínzott félőrültekre kell bízzuk a jövőnket, a sorsunkat, a családjainkat, a hazánkat? Olyanra, aki egyre gyakrabban bizonyítja, hogy képtelen uralkodni az indulatain, aki egyre gyakrabban bizonyítja, hogy képtelen leplezni zsigeri gyűlöletét?

Maradt még néhány nap a válaszainkra.

Ne feledjük: A jelenlegi kormány egyes lépéseinek bírálatára mindenkinek joga van. De ez még nem adhat elegendő felhatalmazást arra, hogy egy szereplési kényszertől gyötört gyűlölködőre és az egymásnak teljesen ellentmondó értékrenddel rendelkező „látszat-összefogás” széthúzó, hataloméhes csapatára bízzuk a jövőnket.

Április 3-án legyünk jelen kellő létszámban, hogy a nem túl rég megtapasztalt keserű múlt nehogy belopakodhasson a jövőnkbe.

 

 

 

Hagyjuk őket felfelé menni... Mi előre megyünk, nem hátra!

Márki-Zay Péter ellátogatott Jászberénybe.

A jászsági "összefogás" színe-java ott volt.

 

jaszbereny_eszes_hatalom.JPG

Eszes Béla, Jánoshida polgármestere kezdte a show műsort. Igaz, ő a 2018-as választásokon már megmérettette magát és még a saját településén is kevesebb szavazatot kapott, mint Pócs János, de gondolta, hogy nem hagyja ki a szereplés lehetőségét akkor sem, ha már csak a Márki-Zay show-műsorában kaphat szereplési lehetőséget. Eszes Béla imád szerepelni. Akkor is, ha már csak a cirkuszi bohóc szerepe jut neki.

jaszbereny_eszes.JPG

"Mennyire szeretném, ha most a hátteremben az én fotóimat lengetné a szél'"- gondolhatta magában Béla, az Eszes...

Aztán ott volt Lukácsi Katalin is, aki már azt sem tudja, mit tegyen, hogy rá is figyeljenek.

jaszbereny_katika.JPG

Igaz, most (hála Istennek) nem vetkőzött meztelenre, ahogyan azt már megtette máskor kamerák előtt.

Sem messiásnak, sem Dávidnak nem nevezte Márki-Zay Pétert, mert időközben rájött, hogy Dávid legyőzte Góliátot, az ő kedvenc Pétere pedig távol áll bármilyen győzelemtől... de azért ő is szeret még mindig szerepelni, ezért aztán Eszes Bélához hasonlóan mindig megszólal, ahol még mikrofon közelébe engedik.

Ott volt Szekeres Imre levitézlett szocialista őskövület is. Valószínűleg nem értette a "Csak felfelé" szlogen lényegét, mert lent maradt. Lehet, hogy amióta matt részegen szónokolt még honvédelmi miniszterként a katonáknak, azóta jobbnak látják, hogy ne engedjék mikrofon közelébe. Biztos, ami biztos, Szekeres jobb, ha nem beszél...- gondolták... Ő csak "lentről" üzenhette, hogy "csak felfelé"... Azt is szótlanul. Csak a szemeivel...

jaszbereny_szekeres.JPG

Ott volt Kertész Ottó is. A JELÖLT. Csak tudnám, hogy ha valakit egy térség valamilyen oldala képviselőnek jelöl, akkor miért nem őt hagyják beszélni? Mert ezen a show-műsoron nem a jelölté volt a főszerep. Neki csak egyik bohóc szerep jutott a sok bohóc között... Az igaz, hogy amennyit mondott és amiket mondott, abból bőven elég volt ennyi is...

jaszbereny.JPG

Aztán megérkezett a nap "zajos hőse" is. Őszintén mondom, hogy megsajnáltam. Azon tűnődtem, hogy mennyit kaphatott azért, hogy ezt a szerepet bevállalja és végig játssza? Egy erőtlen ember remegő hangját hallottam, akiről messziről sugárzik, hogy ő sem hiszi, amit mond, vagy mondania kell... Főként azért lehet nehéz neki, mert már annyi mindent mondott, hogy számára is nehéz lehet számontartani, hogy hol mit hazudozott, így aztán minél több "szónoklaton" van túl, annál inkább szaván foghatják, hogy a tegnap, vagy tegnapelőtt éppen az ellenkezőjét mondta valahol annak, amit ma Jászberényben mondott...

jaszbereny_mzp.JPG

Aztán vége lett a show-műsornak.

A rendezvény legértelmesebb percei akkor következtek be, amikor az alábbi személy került mikrofon elé:

jaszbereny_csend.JPG

...Mert egy balliberális rendezvény legtartalmasabb percei azok, amikor csend van, amikor nem beszél senki...

Péter (és nem Messiás, se nem Dávid) még fotózkodott egyet a "néppel", mert a hatalom a népé:

jaszbereny_mzp_kertesz.JPG

Majd valódi demokrataként elvegyült a rajongók között és ígéretet tett nekik, hogy már csak egy hétig fog hazudozni Orbánról és a Fidesz-kormányról. Ezt még valahogy ki kell bírjuk.

jaszbereny_a_hatalom_a_nepe.JPG

A műsornak vége.

Április 3-án pedig ennek az országjáró show-műsor sorozatnak végképp véget vetünk.

Ők menjenek csak felfelé... vagy éppen amerre látnak.

Mi pedig előre megyünk, nem hátra.

Hajrá Jászság!

 

Orosz-Ukrán konfliktus. Érted? Nem érted? Értsd meg!

Sokan nem értik, mi zajlik jelenleg a nagyvilágban és főként azt nem értik, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy diktátornak kikiáltott, vagy bemutatott Putyinnak még mindig tömeges „rajongói” vannak világszerte.

Putyin, bármennyire hihetetlen, még mindig széles nyugati tömegekben népszerű és ennek az egyik fő oka a nyugati „szabadság és demokrácia” köntösébe öltöztetett kettős mérce és gazemberség.

Kétségtelen: Bármelyik háború, bármilyen vérontás egy tragédia, függetlenül attól, hogy ki kezdeményezi.

Ki kell mondani, hogy amit ma Putyin művel, az nem jó, hanem rossz. De azt is ki kell mondani, hogy számára és az oroszok számára elképzelhető, hogy szükséges.

Tudod, hogy mi volt az egyetlen érve minden amerikai elnöknek, amikor megszálltak és porig romboltak egy-egy országot? Mindig azt mondták, hogy „rá voltunk kényszerítve, hogy megőrizzük a demokráciát és a nyugati életstílust.”

Felmerül a kérdés, hogy Putyin miért nem védheti az orosz életstílust? Ki dönti el, ki döntheti el, hogy az amerikai a jó és az orosz a rossz? Akkor is jogos, ha fordítva tesszük fel a kérdést. Ezekre a kérdésekre nem létezik jó válasz. Csak elfogult, szubjektív válaszok léteznek.

Ami viszont sokkal inkább aggasztó, az a „nyugati” gondolkodás által alkalmazott kettős mérce. Oroszország (mint nagyhatalom) nem teheti ugyanazt, amit az USA megtehetett bármikor? Az USA (hogy ne menjünk a távolabbi múltban elkövetett bűnökig) háborút indított Mexikó ellen és elfoglalta, majd magához csatolta területileg is Texas-t. Ez teljesen rendben volt. Oroszország magához csatolja a Krím félszigetet és a „nyugati” szellem dühöng. A NATO országokat támadott meg, ártatlan civilek ezrei, tízezrei vesztették életüket, vagy lakhelyeiket, szülőföldjüket és ez mind rendben volt. Az oroszok részéről az előbbi háborús bűnök töredéke is már népírtásként van beharangozva az európai/nyugati agymosottak számára.

Az USA felhördült és atomháborúval fenyegette a világot 1962-ben, amennyiben az oroszok nem vonják ki rakétáikat Kuba területéről. És mindez teljesen rendben volt. Senki nem mondta, hogy Kennedy egy őrült pszichopata, aki el akarja pusztítani a Földet. Ezzel szemben Oroszország semmit nem szabad reagáljon, amikor azt látja, hogy az amerikaiak Oroszországot körbeveszik a közvetlen szomszédságába telepített rakétáikkal. Oroszország nem támaszthat elvárásokat Ukrajnával szemben. Ezt csak az amerikaiak tehették meg és tehetik meg bármikor bárkivel.

Amerika már ezernél többször bizonyította, hogy amit neki szabad, ami számára és a „nyugat” számára természetes, azt mástól nem tűri el.

Jogosan teszi fel egyre több igazságszerető, normális értékrendet valló ember a kérdést, hogy kik azok, akik egy kettős mércét alkalmazó, agresszív, hazug és gyilkos „Nyugatot” támogatni képesek? A válasz egyre egyértelműbb: Az agymosottak.

kelet_nyugat_koll.jpg

Putyin nevezhető demokratának? Valószínű, hogy nem! Putyin egy diktátor? A „nyugati” értékrend szerint valószínű, hogy igen! De ha ez az ára annak, hogy egy vezető a népétől távol tartsa a soros-ügynökökből álló falkát, ha ez az ára, hogy egy vezető megóvja népét és országát azoktól, akik államcsínyeket, puccsokat képesek szervezni és számukra nem tetsző kormányokat döntenek meg, akkor talán még érthető és meg is magyarázható a Putyin magatartása.

Kimondhatjuk, hogy az orosz társadalom nem éppen egy demokratikus társadalom. De őrizzen meg minket az Isten attól a „nyugati demokráciától”, ami kirajzolódóban van a nagyvilágban. Mert a neomarxizmusra, nácizmusra épülő nyugati trend sokkal veszélyesebbnek ígérkezik bármilyen „hagyományos” diktatúránál. És ez a „nyugati” trend már teret hódít Kanadában, Ausztráliában, Új Zélandon, Ausztriában és más „nyugati civilizált” országokban.

Nos, ettől őrizzen meg minket, magyarokat az Isten!

Egyébként pedig senkinek nem tűnik fel valami, ami nagyon érdekes? Ha azt mondjuk, hogy elindulunk Debrecenből Bécs felé, de mégis logikátlanul Kelet felé indulunk, akkor minden józan ember azt feltételezheti, hogy meg akarjuk kerülni a Földet, hogy pár száz km-t megtegyünk. Az USA-nak, amennyiben gondja van az oroszokkal, akkor azt nagyon kis távolság megtételével rendezhetné. Nem kell egy teljes kontinenst (Európát) bedarálni egy konfliktus rendezésének érdekében. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Oroszország és az USA egy bizonyos ponton annyira határos egymással, hogy mindössze néhány km választja el szigeteiket egymástól... Miért nem oda telepítenek mindenféle rakétákat? Mellékesen kérdezem: ez egyetlen európai, vagy magyar ember fejében, gondolataiban sem fordult meg?

usa_rus.jpg

A Diomede szigetek (egyik az USA, másik az Oroszország területe) mindössze 4 km távolságra vannak egymástól. Jól látod! Mindössze 4 km!!!!!!!!!!

diomede-island-map2_3.jpg

Adódik a kérdés, hogy akkor miért ez a nagy cirkusz?

Ha már felébredtél, kedves magyar testvérem, akkor kérdezd meg hangosan magadtól, hogy mi állhat mögötte, hogy az USA Európában csinálja a cirkuszt, miközben "karnyújtásnyira" van tőle az, akit meg szeretne leckéztetni. Hát menjen át és leckéztesse meg... 

Ennyi. Minden, ami ennél több, az sok-sok gazdasági érdeket rejteget. 

 

süti beállítások módosítása