ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Eszes, vagy megosztó?

2017. augusztus 20. - MÉRTÉK L.

   Jánoshida polgármestere az általa vezetett település "minden lakója" nevében megköszönte közösségi oldalán a térség országgyűlési képviselőjének (akit élesen kritizált minden kampánybeszédében az Új Kezdet nevű új párt rendezvényein) a többször is megismétlődő jánoshidai "ingyenes dinnyeosztást". Joga van hozzá.

   Eszébe se jutna senkinek, hogy ez nem egy normális gesztus, hacsak nem ismerik Eszes Béla polgármester úr "viszonyulását" Pócs Jánoshoz. Újabban. Amikortól Eszes Béla "újra kezdett" az Új Kezdettel. Mert nem volt ez mindig így... Azonban ha tudja valaki, hogy mostanában miként vélekedik a jánoshidai polgármester Pócs Jánosról, akkor semmilyen kétsége nem férhet ahhoz, hogy a polgármester úr cinikus és gúnyolódik. Köszöni a dinnyeosztást a nagy hőségben, azt a látszatot keltve, mintha a képviselő úr csakis a "veszélybe került" jánoshidai szavazókat szerette volna lekenyerezni. Pedig a Jászság többi településein is -a jánoshidaihoz hasonlóan- ingyenes dinnyeosztások történtek. Ezt elfelejtette megemlíteni Eszes Béla úr. Ehhez is joga van.

 

eszes_dinnye.png

   A kiosztott dinnyék cinikus köszönete mellett még el lehet menni szótlanul, de nem sokkal ezt követően ugyanaz a polgármester úr -szintén közösségi oldalán- megköszönte azt a 300 milliós támogatást, ami egyébként 450 millió és amit Jánoshida a Premontrei Rendház felújítására kapott, de valamiért a jánoshidai polgármester úr még a frissen kapott támogatások összegeire is rosszul emlékszik. Minden alkalommal kevesebbre, mint a valóság. Az alábbi képek alapján mindenki döntse el maga, hogy miről szól ismét a történet:

 

eszes_koszonet.png

 img_4301_1.jpg

 

Lássunk néhány tényt Jánoshida közelebbi múltjából és azt is, hogy miként viszonyult ezekhez a polgármester úr:

   TÉNY: Jánoshida több, mint fél milliárdot kapott  adósság konszolidációra..Eszes Béla szánalmasan magyarázkodott, hogy "de hát a kötvények ,meg adók" stb stb..Szánalmas magyarázkodás volt.

   TÉNY: Eszes polgármester úr, aki mellesleg az Új Kezdet nevű (új) párt sok-sok régi lejárt emberrel  képviselőjelöltje, azt mondta a gödöllői beszédében, hogy csak akkor kap a település támogatást ha a képviselő (Pócs János) támogatja. Eszes Bélának válaszolnia kellene arra, hogy ha a képviselő dönt a támogatásokról akkor most miért magyarázkodik ,hogy erre a támogatásra már 17 éve indult pályázati kérés?

Eszes Bélának arra is válaszolnia kellene, hogy milyen logika alapján kapta meg MOST a 17 éve kért 450 milliós támogatást? Ha igazak a szájából elhangzott vádak, akkor mivel magyarázná Eszes Béla, hogy pont most kap támogatást a települése, amikor Ő szembefordult a Magyar Kormánnyal és úton-útfélen kritizálja a kormánypárti országgyűlési képviselőt?

    TÉNY: azt is mondta Eszes Béla hogy Orbán Viktor nem tudja hol van Jánoshida.. TÉNY: az elmúlt hetek projekt-döntései alapján Jánoshida  nagyon sokkal átlépte az 5 MILLIÁRD (!!!!!!!) támogatást. Ez több, mint amennyit Jászberény kapott, ha a település/főre jutó támogatás képletével számolunk. Lehet,hogy Orbán Viktor mégis tudja, hogy hol van Jánoshida?

      TÉNY:  Eszes beszédeiből az derül ki, hogy a Jászságban félnek a polgármesterek... Ha így van, miért kaphat egy kormányt kritizáló polgármester regnálása alatt több, mint  5 MILLIÁRDOT a települése? Talán mégis arról lenne szó, hogy a képviselő úr és a kormány Jánoshida lakosságát nézi és nem az önérdekét képviselő, politikai ámokfutásokba kezdő Eszest??? Nem a polgármesterek félnek, hanem esetleg Eszes Béla fél  a saját lelkiismeretétől - ha van ilyen neki- és Jánoshida lakosságától. Aki megosztja a Jászság jobb oldalát az Jánoshidát is megosztja! 

     TÉNY: Eszes Béla azt mondta, hogy CSAK akkor kap a település támogatást, ha lojális a képviselőhöz és a kormányhoz. Jánoshida az elmult hetekben -csak ami már nyilvános-  450 milliós támogatásban részesült..

   Lehet, hogy Eszes Béla hiteltelen???

   Ha valóban nem gúny és cinizmus a köszönete, akkor miért 300 millióként köszöni meg a 450 milliót ás miért nem említi meg a 15 milliós BM támogatást útfejlesztésre?

   Lehet, hogy mégsem a józan ész, hanem a szándékosan félrevezetni akaró látszat-propaganda vezérli az új párt embereit???

     Lehet, hogy nem is annyira eszes cselekedet a megosztás, ha kiderül az igazság?

süti beállítások módosítása