ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

A jánoshidai akadékoskodó

2018. december 11. - MÉRTÉK L.

Azt hiszem, hogy Eszes Béla, Jánoshida polgármestere hamarosan már csak egy múltbeli emlékké degradálódik a község életében. Ezt csakis saját magának köszönheti, mert valahányszor eget-földet rázó nagy dolgot akart mondani, mindig égbekiáltó baromságokat sikerült kipréselnie magából akadékoskodásaival:

December 6-án Jászberényben bizottsági ülést tartottak, amelynek végén Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere, azzal az ötlettel fordult településvezető társaihoz, hogy akinek fontos a magyar családok védelme, az egy közös képen ezt tudassa a települése és a Jászság lakóival. Jánoshida akadékoskodó Bélája, az "eszes", nem volt hajlandó odaállni a többi polgármester közé. Ő annyira különc, hogy számára ez degradáló lett volna. Ezzel (is) nyíltan felvállalta, hogy számára a jánoshidai családok, emberek sorsa nem fontos.

polgarmesterek.jpg

Eszes nem csupán a családok, az emberek iránt tanúsított közömbösségét vállalta, hanem április 8-a óta azzal is hencegett úton-útfélen, hogy márpedig ő két emberrel soha az életben nem fog kezet: Dr Szabó Tamással, aki nem csak Jászberény, hanem a Jászság sorsát is szívén viseli és Pócs János országgyűlési képviselővel, aki 2010 óta folyamatosan segítette, támogatta Jánoshida lakosságát, mindig azt tartva szem előtt, hogy a lakosságot semmilyen hátrány ne érje még akkor sem, ha a polgármesterük folyamatosan akadékoskodik, követelőzik, vagy éppen tucatnyi meggondolatlan intézkedést hoz egymás után. Egyébként Béluka magánemberként azzal fog, vagy nem fog kezet, akivel akar, vagy nem akar, de Jánoshida polgármestereként nem gyakorolhatja kisasszonyos frusztrált sértődéseit, hiszen a település vezetőjeként nem saját magát és frusztráltságát kell képviselje, hanem több ezer jánoshidai embert, akik akár Pócs Jánosra is szavazhattak.

Bezzeg Gémesi Gyuri bácsival, Gödöllő polgármesterével nem akadékoskodott, neki bármikor szívesen nyújtja kezét a Jászság "eszese", bár Gémesi Jánoshidának még egy jottányit sem segített! Eszesünket viszont bátorította, hogy akadékoskodni kell, és akkor győzhet! És lám-lám, Eszes ezt elhitte! Addig akadékoskodott, amíg sikerült elérnie az eget döngető 4,25%-ot! Bravó! Még a saját falujában is lemaradt 10%-kal Pócs Jánostól! Más településeken pedig nem is ismerik.

Feltehető a kérdés, hogy miért használom többször az akadékoskodó kifejezést? A válasz egyszerű. Azt mondom Eszes polgármester úrról, amit Ő mond magáról:

Pörgessük vissza emlékeinkben a kisfilmet november 30-ra, amikor közmeghallgatással egybekötött falugyűlés volt Jánoshidán. Ezen a gyűlésen a TRV Zrt. képviselője, majd a 3A Takarékszövetkezet képviselője tartotta meg beszámolóját, vitaindítóját. A jelenlévők ekkor értesültek arról, hogy 2019. január 1-jétől teljesen bezár(na) a takarékszövetkezet jánoshidai fiókja és az ATM sem fog működni. A település önkormányzata e napon kapta meg az értesítést, hogy a helyi Takarékszövetkezet, ami már az utolsó hónapokban is csak heti két napon tartott nyitva, teljesen bezár.

Eszes Béla is szentelt pár percet ennek a témának a mintegy félórásra sikerült éves beszámolójában. Megtudhattuk többek között, hogy Ő már akkor is "ágált" a Takarékszövetkezet rendszere ellen, amikor az 3A takarékszövetkezetté alakult át. Eszes arról is beszámolt, hogy rossz néven vették észrevételeit, mert túl sokat "akadékoskodott".  Eszes tájékoztatta hallgatóságát, hogy -szerinte- ha valaki túl sokat akadékoskodik, az nem jó. Szerintem se jó!

Jánoshida polgármestere nem is fogalmazhatott volna pontosabban önmagáról: Ő nem jobbító, konstruktív kritikát gyakorol, hanem akadékoskodik. Mindig és mindenhol. Ezt teszi az MLSz-ben is, csakhogy fel tudja magára hívni a figyelmet: akadékoskodik.

A takarékszövetkezetet illetően egyszerűbb a matematika:  nem akadékoskodni kellett volna, hanem például ott vezetni (és nem az OTP-nél) a polgármesteri hivatal számláját, ahogy ezt más hasonló méretű települések tették, és ott meg is maradt a takarék-iroda. A takarékszövetkezet egy profitorientált bank, ahol forgalom hiányában nincs profit, így nincs amiből fenntartsák az épületet, nincs miből béreket, járulékokat fizessenek. Ahhoz, hogy Jánoshidán egy bank, vagy egy üzlet fennmaradjon, nem akadékoskodni kell, hanem lokálpatrióta szemlélettel növelni a helyi vállalkozások, intézetek forgalmát. 

Eszes Béla nem érti, hogy egy profitorientált cég, vállalat, pénzintézet akkor és ott nyit, vagy zár be irodát, ahol és amikor akar.

Eszes Béla nem érti, hogy nem akadékoskodni kell (mert már magában a szóban is ott van, hogy akadályoz, akadályokat görget valaminek/mindennek az útjába), hanem megoldásokat keresni, ésszerű, építő ötletekkel, tanácsokkal előállni.

Eszes Bélának nem árt tudatosítani magában, hogy folyamatos akadékoskodásával csak árt a falunak! Neki is be kell látnia, hogy nála már bármilyen „új seprű csak jobban söpörhet”! Ideje átadnia a stafétát egy olyan embernek, akinek a saját önös érdekeinél sokkal fontosabb a község lakossága, az emberek érdekeinek megvédése, képviselete! Aki azért dolgozik, hogy Jánoshida településen ne csak a polgármester kegyeltjei énekelhessék, hogy „Itt élni jó..”. 

Eszes Béla akadékoskodásaival együtt üljön le! Kettes!

29178477_1894678307231181_6462493078174302208_o.jpg

 

 

 

 

süti beállítások módosítása