ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Orosz-Ukrán konfliktus. Érted? Nem érted? Értsd meg!

2022. március 27. - Karacs Dóra

Sokan nem értik, mi zajlik jelenleg a nagyvilágban és főként azt nem értik, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy diktátornak kikiáltott, vagy bemutatott Putyinnak még mindig tömeges „rajongói” vannak világszerte.

Putyin, bármennyire hihetetlen, még mindig széles nyugati tömegekben népszerű és ennek az egyik fő oka a nyugati „szabadság és demokrácia” köntösébe öltöztetett kettős mérce és gazemberség.

Kétségtelen: Bármelyik háború, bármilyen vérontás egy tragédia, függetlenül attól, hogy ki kezdeményezi.

Ki kell mondani, hogy amit ma Putyin művel, az nem jó, hanem rossz. De azt is ki kell mondani, hogy számára és az oroszok számára elképzelhető, hogy szükséges.

Tudod, hogy mi volt az egyetlen érve minden amerikai elnöknek, amikor megszálltak és porig romboltak egy-egy országot? Mindig azt mondták, hogy „rá voltunk kényszerítve, hogy megőrizzük a demokráciát és a nyugati életstílust.”

Felmerül a kérdés, hogy Putyin miért nem védheti az orosz életstílust? Ki dönti el, ki döntheti el, hogy az amerikai a jó és az orosz a rossz? Akkor is jogos, ha fordítva tesszük fel a kérdést. Ezekre a kérdésekre nem létezik jó válasz. Csak elfogult, szubjektív válaszok léteznek.

Ami viszont sokkal inkább aggasztó, az a „nyugati” gondolkodás által alkalmazott kettős mérce. Oroszország (mint nagyhatalom) nem teheti ugyanazt, amit az USA megtehetett bármikor? Az USA (hogy ne menjünk a távolabbi múltban elkövetett bűnökig) háborút indított Mexikó ellen és elfoglalta, majd magához csatolta területileg is Texas-t. Ez teljesen rendben volt. Oroszország magához csatolja a Krím félszigetet és a „nyugati” szellem dühöng. A NATO országokat támadott meg, ártatlan civilek ezrei, tízezrei vesztették életüket, vagy lakhelyeiket, szülőföldjüket és ez mind rendben volt. Az oroszok részéről az előbbi háborús bűnök töredéke is már népírtásként van beharangozva az európai/nyugati agymosottak számára.

Az USA felhördült és atomháborúval fenyegette a világot 1962-ben, amennyiben az oroszok nem vonják ki rakétáikat Kuba területéről. És mindez teljesen rendben volt. Senki nem mondta, hogy Kennedy egy őrült pszichopata, aki el akarja pusztítani a Földet. Ezzel szemben Oroszország semmit nem szabad reagáljon, amikor azt látja, hogy az amerikaiak Oroszországot körbeveszik a közvetlen szomszédságába telepített rakétáikkal. Oroszország nem támaszthat elvárásokat Ukrajnával szemben. Ezt csak az amerikaiak tehették meg és tehetik meg bármikor bárkivel.

Amerika már ezernél többször bizonyította, hogy amit neki szabad, ami számára és a „nyugat” számára természetes, azt mástól nem tűri el.

Jogosan teszi fel egyre több igazságszerető, normális értékrendet valló ember a kérdést, hogy kik azok, akik egy kettős mércét alkalmazó, agresszív, hazug és gyilkos „Nyugatot” támogatni képesek? A válasz egyre egyértelműbb: Az agymosottak.

kelet_nyugat_koll.jpg

Putyin nevezhető demokratának? Valószínű, hogy nem! Putyin egy diktátor? A „nyugati” értékrend szerint valószínű, hogy igen! De ha ez az ára annak, hogy egy vezető a népétől távol tartsa a soros-ügynökökből álló falkát, ha ez az ára, hogy egy vezető megóvja népét és országát azoktól, akik államcsínyeket, puccsokat képesek szervezni és számukra nem tetsző kormányokat döntenek meg, akkor talán még érthető és meg is magyarázható a Putyin magatartása.

Kimondhatjuk, hogy az orosz társadalom nem éppen egy demokratikus társadalom. De őrizzen meg minket az Isten attól a „nyugati demokráciától”, ami kirajzolódóban van a nagyvilágban. Mert a neomarxizmusra, nácizmusra épülő nyugati trend sokkal veszélyesebbnek ígérkezik bármilyen „hagyományos” diktatúránál. És ez a „nyugati” trend már teret hódít Kanadában, Ausztráliában, Új Zélandon, Ausztriában és más „nyugati civilizált” országokban.

Nos, ettől őrizzen meg minket, magyarokat az Isten!

Egyébként pedig senkinek nem tűnik fel valami, ami nagyon érdekes? Ha azt mondjuk, hogy elindulunk Debrecenből Bécs felé, de mégis logikátlanul Kelet felé indulunk, akkor minden józan ember azt feltételezheti, hogy meg akarjuk kerülni a Földet, hogy pár száz km-t megtegyünk. Az USA-nak, amennyiben gondja van az oroszokkal, akkor azt nagyon kis távolság megtételével rendezhetné. Nem kell egy teljes kontinenst (Európát) bedarálni egy konfliktus rendezésének érdekében. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Oroszország és az USA egy bizonyos ponton annyira határos egymással, hogy mindössze néhány km választja el szigeteiket egymástól... Miért nem oda telepítenek mindenféle rakétákat? Mellékesen kérdezem: ez egyetlen európai, vagy magyar ember fejében, gondolataiban sem fordult meg?

usa_rus.jpg

A Diomede szigetek (egyik az USA, másik az Oroszország területe) mindössze 4 km távolságra vannak egymástól. Jól látod! Mindössze 4 km!!!!!!!!!!

diomede-island-map2_3.jpg

Adódik a kérdés, hogy akkor miért ez a nagy cirkusz?

Ha már felébredtél, kedves magyar testvérem, akkor kérdezd meg hangosan magadtól, hogy mi állhat mögötte, hogy az USA Európában csinálja a cirkuszt, miközben "karnyújtásnyira" van tőle az, akit meg szeretne leckéztetni. Hát menjen át és leckéztesse meg... 

Ennyi. Minden, ami ennél több, az sok-sok gazdasági érdeket rejteget. 

 

süti beállítások módosítása