ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Ki nyer ma? Játék és muzsika....egy órában

2017. október 20. - MÉRTÉK L.

Ismerős ez a szignál?

Azt a felvételt, amelyről most pár szót ejtenék, szintén el lehetne nevezni "játék és muzsikának" annyi különbséggel, hogy nem tíz perc volt a játékidő, hanem egy óra és nem a Kossuth rádió népszerű -Czigány György nevű- műsorvezetője, hanem egy másik György, nevezetesen Gémesi György (UK elnöke) kérdezett és mondott is.

Az Új Kezdet nevű mindenféle erőlködés ellenére majdnem teljesen ismeretlen párt, szerdánként jelentkező "műsorával" kápráztatta el az országosan 2 vagy max. 3 ezerre tehető összes hívét, rajongóját.

Nem is foglalkoznék az elhangzottakkal, ha nem a Jászság egyik új kezdetes jelöltje lett volna ismét a nagy "igazmondója" ennek a közösségi oldalon közzétett felvételnek.

20171020_093329.jpg

Tele van a felvétel "spontán" kérdésekkel és egy kicsit sem előkészített "spontán" válaszokkal, amelyek során Eszes Béla, Jánoshida polgármestere, az Új Kezdet egyik oszlopos tagja ismét nagyot domborított (vagy homorított?)

Megtudtuk, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság. Tulajdonképpen a sajtószabadság hiánya teszi lehetővé, hogy közösségi oldalakon, újságok hasábjain, hírtelevíziókban, rádióműsorokban, vagy éppen úton-útfélen szidalmazzon kritizáljon az Új Kezdet az összes Györgyével és Bélájával mindent, amit tesz, vagy nem tesz a kormány, vagy a kormánypárti képviselő a Jászságban (is).

Eszes polgármester úr elfelejtette megemlíteni, hogy a Fidesz-kormány egyetlen dolgot vett el a (még) általa vezetett településtől: azt az adósságot, aminek kiváltása nélkül csődbe ment volna Jánoshida..Az ő vezetésével... Azt is elfelejtette megemlíteni, hogy Jánoshida lakossági létszámának arányában több támogatást kapott a Fidesz kormányzása alatt, mint az összes környező jászsági település. Lehet, hogy Eszes Béla a szabadság csonkításaként él meg bizonyos intézkedéseket, de egyszerűbb jászsági körökben mi is megélünk egy jelenséget az által , amit Ő művel: Ezt "egyszerűbb" körökben csak egyszerűen köpönyegforgatásnak nevezik... Mert milyen egyéb jelzőt lehetne aggatni arra a helyezkedő emberre, aki fidesz-tag feleséggel, a Fidesz többszöri támogatásával választást nyert polgármesterként, volt már az MDF jelöltje is, most pedig éppen átigazolt az UK párthoz (amelyik már a születésekor tudta, hogy semmire nem megy egyedül és most éppen az LMP-vel kacérkodik, közösködik), aki ős-vörösöket megszégyenítő módon sajnálkozik a Népszabadság sorsa fölött (tessék megnézni a műsorukat).

Eszes polgármester úrtól azt is megtudtuk, hogy azért nevezte őt az Ébredő Jászság nevű blog (tehát én) a Jászság gyurcsányának, mert az Ébredő Jászság szerint (tehát szerintem) hazudott. Így se rossz a megközelítés, de nem ezért nevezte az említett cikk a Jászság gyurcsányának a képviselőjelölt polgármester urat. Inkább azért, mert a nagy beismerő vallomásáról elhíresült egykori miniszterelnök bevallotta, hogy nem csinált semmit, de azt tartósan, míg Eszes polgármester úr is a cikk(em) által említett beszédében előállt egy "vallomással", mely szerint az elmúlt hét éve csak a megalkuvásról szólt... Hát innen a merész hasonlat. Tetszenek érteni? Tehát akarva-akaratlanul a polgármester úr megint hazudott... Nem a hazugságát róttam fel, hanem a megalkuvásait... No meg akkor is hazudott, amikor szemrebbenés nélkül állította Jászapáti polgármesteréről, hogy Fidesz-tag. Rosszul tudja. Farkas polgármester úr nem tagja a Fidesznek. 

Azt, hogy Eszes Béla hazudott volna, nem állítottam az említett cikkben. Ezt ő állította magáról a műsorukban. Én csak sejtettem, hogy nem (mindig) mond igazat. Például akkor is ferdített egy kicsit, amikor a mostani élő adásukban a jobbikos képviselőjelöltet, Budai Lórántot csupán "egy másik párt" képviselőjelöltjeként említette... Gondolom, szándékosan tompította a közös  bájcsevegésük beszélgetésük kényelmetlen élét, hiszen így sokkal "ártatlanabbnak" tűnhet egy "másik" párt jelöltjének szívélyes fogadása, mint akkor, ha nevén nevezi a pártot a képviselőjével, vagy jelöltjével együtt, ami viszont már sokkal nagyobb tömegekben vált(hat) ki ellenszenvet.

Eszes Bélának joga van szidalmazni és világgá károgni fűt-fát az Ébredő Jászságról, a Jászság országgyűlési képviselőjéről, a Jászság összes településének polgármestereiről, akik sorra elhatárolódnak tőle. Eszes Béla mostanában egy kicsit felidézi bennem a viccből ismert hölgy esetét, aki egyedül szembe ment a forgalommal az egyirányú útszakaszon, miközben azt hitte, hogy ő egyedül megy jó irányba és a nagy tömeg megy szembe a forgalommal (pedig nem a Fidesz nagy tömeg megy szembe az egyetlen járható út irányával, hanem az eszesbélák mennek szembe a többség akaratával).

Eszes Béla továbbra is az marad, akinek sejtették őt nagyon sokan. A mindig egy jobb ajánlatot tevőhöz simuló, a nagyobb politikai,- vagy egyéb haszonban reménykedő helyezkedő, vagy hogy saját szavaival éljek: "megalkuvó". Számára már jó ideje nem fontos az a sok-sok ember, aki bizalmat szavazott neki, hogy a településének élén tevékenyen vezesse a községet. Ő bevallotta, hogy nyűg számára a jánoshidai problémák kezelése megalkuvásról szólt az élete elmúlt hét éve és ha már meg kell alkudnia, akkor inkább egy magasabb rang, egy nagyobb jövedelem és egy biztosan befutó listás hely ígérete mentén hajlandó további megalkuvásokra szakmai bravúrokra.

Beszélgettem jánoshidai, jászsági ismerősökkel. Azt mondták, hogy aki ismeri Bélát, nem is várt többet tőle... Talán még ez is sok(k).

Ha van türelme valakinek, megnézheti:

https://www.facebook.com/ujkezdet.hu/videos/487754138270843/

 

 

süti beállítások módosítása