ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Dr Senki

2017. november 08. - MÉRTÉK L.

Érdekes olvasmány a Doktor Senki című könyv. Arról szól, hogy a "főhős",  Schenk I. János - alias Doktor Senki - céljai eléréséhez minden lehetséges eszközt felhasználva - egyre magasabbra jut a társadalmi ranglétrán. 

doktor_senki.jpg

 Bizonyára nem csupán a véletlen műve, hogy egy ilyen könyv címét és tartalmát is újra felidézve, akaratlanul is a Jászság jobbikos képviselőjelöltje jut eszembe, aki szintén minden lehetséges eszközhöz hozzányúl, hogy (el)ismertebbé váljon a Jászság tájain.

A térségünk kis selfie-királyára is érvényes a közismert buffoni mondás, mely szerint: "Le style c`est l`homme meme." (A stílus maga az ember).

Miután már Jász-Nagykun-Szolnok megye összes kátyúja mellett lefotózta magát (össze is jött neki legalább egy tucat ilyen fénykép), miután már kétszer is megosztotta a felháborodásáról tudósító videót, amiért önkormányzati ülésen őméltóságát le merészelte valaki fotózni hátulról, újabban a béruniónak álcázott      "(ál)igazságos harcukhoz" gyűjtenek aláíró támogatókat és ezekről az eseményekről osztja meg fényképeit. Legutóbb azt állította, hogy Jászapátin igen nagy sikert könyvelhettek el az aláírók számát tekintve (közel száz aláíró). Erről meg is osztott közösségi oldalán 22 fényképet. 

Tudtam!!! Tudtam, hogy ha pár embernél többen írnak alá neki, azt nem bírja magában tartani... Arról nagyon sok fotóval fog dicsekedni. Ezért továbbra is jogosnak tartom a feltételezést, hogy az ezt megelőző aláírásgyűjtő akcióik siralmas eredményűek lehettek. Amiről Budai nem oszt meg sok képet, az azt jelenti, hogy nincs miről, nincs mivel dicsekednie...(egyébként tényleg nincs mivel dicsekednie). Ő is tudja, hogy nem oszthat meg ugyanarról az aláíró személyről 5-6 képet több szögből... Ennyire (még) nem elvetemült Budai.

A mi kis senkink doktorunk fura módon értelmezi a magyar nyelv mennyiségi meghatározóit. Számára a "közel száz" ember az "kifejezetten sok", legalábbis a Jászapátin zajlott aláírásgyűjtésükről szóló élménybeszámoló szövege szerint... Most már értem, hogy a számok világában tévelygő Budai miért gondolja, hogy "sok" szavazója lesz. Mert számára a közel száz szavazó, az "kifejezetten sok"...

De figyeljünk csak tovább, hogy mit osztott meg a jánoshidai aláírásgyűjtő akciójáról! Ettől azért lemegy az átlagember is hídba...:

"Ma reggel a jánoshidai piacon népszerűsítettük Béruniós európai polgári kezdeményezésünket. Ugyan a nyirkos, ködös idő ellenére kevesen látogattak ki a helyi piactérre, a kitelepülés végére a vártnál is több támogató aláírást sikerült összegyűjtenünk. Köszönöm helyi segítőim aktív közreműködését, valamint az elismerő szavakat és bátorító kézszorításokat!" - így szólt a felvezető szövege az alábbi képnek, ahol "a vártnál is több támogatót" se láttam, és verőfényes napsütésként jelent meg a Budai féle köd az én képernyőmön:

senki.jpg

 Akár haragszik, akár nem a Jászság doktor Senkije, továbbra is állítom: AMATŐR!

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása