ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

SZIA Vona Gábor, avagy a török, török, Amatőrök...

2018. február 25. - MÉRTÉK L.

Bevallom, óvatos elismeréssel bólogatva kezdtem a www.jobbik.hu oldalon közzétett videófelvétel nézését. A videó címét mindenképpen nagy durranásnak szánhatták, mert nem kevesebbet állít a videó címe, mint azt, hogy "Az egészségügyi szakma a Jobbik mellé állt". Ez igen- gondoltam, aztán elkezdtem tájékozódni és pillanatok alatt kiderült, hogy a Jobbik blöffölés terén is AMATŐR! Mert hangzatos címmel tévesztik meg a jóhiszemű magyar embereket olyan módon tálalva a nagy semmit, hogy attól egészégesen gondolkodó ember agya is ledobja az ékszíjat. 

Függetlennek, szakmabelinek és civilnek hazudni egy jobbikos politikusoktól hemzsegő szervezetet nem más, mint gátlástalan aljasság, óriási felelőtlenség és amatőrségből csillagos ötös! És ezek állítják magukról, hogy őszinték a szándékaik, meg hogy a nép pártjára álltak? Becsapják még indulás előtt a népet? Nem csak amatőrök, hanem aljas csalók is. De lássuk kicsit alaposabban, hogy mi is történt:

Vona Gábor a "nép pártjára" álló napraforgó pártjának honlapján a következő olvasható:

"A Jobbik és a SZIA együttműködése jelzi, a kormányváltó erő nem politikai lózungokkal, hanem a legmagasabb szintű szakmaisággal készül az ágazat rendbetételére a betegek gyógyulása és az egészség megőrzése érdekében.”

A SZIA nem más, mint egy két hónapja "működő", de hivatalosan be sem jegyzett szervezet (Szövetség az Innovatív Alapellátásért), amelynek vezetői jobbikos politikusok, a megállapodás aláírója egy 29 éves rezidens orvos és a szakmai program vezetője pedig a Gyurcsány-kormány államtitkára, a vizitdíj pártfogója volt. Bravó! Ez jelentené a Jobbik értékrendjében a magyarországi egészségügyi CIVIL szakmát, amely a "Jobbik mellé állt"... 

vona_menyhart.jpg

               A képen Menyhárt doktor úr, Vona Gábor elnök úr és Garbóczy doktor úr látható (forrás: Kékesonline)

Lássuk csak, mi is történt: A Jobbik képviseletében a nép pártjára álló Vona elnök úr, míg a SZIA képviseletében egy 29 éves rezidens doktor úr (Dr Garbóczy Szabolcs) írta alá az eget-földet helyéből kimozdítani hivatott dokumentumot.

Pénteken tehát Gyöngyösön az egészségügyi szakma a Jobbik mellé állt (sic!)

"A Szövetség az Innovativ Alapellátásért nevű szervezet, azaz a Jobbikkal péntek óta együttműködő „egészségügyi szakma” képviselete, működésének legelső életjelét két hónappal ezelőtt adta. Honlapja nincs, Facebook oldalán ad híreket, változó érdeklődés mellett 5-8 lájkkal kísérve. A SZIA két hónapja, december közepén Tapolcán tartott alakuló fórumán 17 fő vett részt. A rendezvényről készült fotókon az általunk összeszámolt létszám tartalmazza az előadókat, a felszólalókat és a cateringes kollégát egyaránt."- olvashatjuk a Kékesonline oldalán.

knferencia.jpg

A SZIA bírósági nyilvántartásba nincs bejegyezve, a megadott miskolci címükön a "legmagasabb szintű szakmaiság" elérhetőségét még egy ócska kapucsengővel sem segítik.img_3825-e1519466099522.jpg

A SZIA tapolcai alakuló konferenciáját házigazdaként köszöntötte Tapolca polgármestere, a jobbikos "független" Dobó Zoltán, majd a konferencia hallgatóságával osztotta meg gondolatait Rig Lajos, jobbikos "független" országgyűlési képviselő.

3333-e1519466206194.jpg

De térjünk vissza a dokumentum aláírásakor látható Menyhárt doktor úrra is egy pillanatra! Ő, mint a szakmaiság egyik alappillére, szakmát váltana, mert éppen országgyűlési képviselő szeretne lenni (nem lesz!). A szakmai függetlenség jegyében indul a Jobbik színeiben:menyhart.jpg

A SZIA alapítója, vezetője, címzetes főiskolai docens asszony, Szegedi Judit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja. Nem fogják kitalálni, mely párt színeiben. Segítünk: ez a Jobbik.

A SZIA részéről pénteken aláíró 29 éves Garbóczy doktor úr valószínűleg az orvosi alapellátás problémakörének legmegbízhatóbb és leghitelesebb szakértője a civil szférából, teljesen függetlenként. Ő a Kenézy Gyula Kórház pszichiátriai osztályán rezidens orvosként mélyíti szakmai tudását, közösségi oldalát szemlélgetve azonban a fiatal orvos oldalán vöröskeresztet nem találtam, csak egy horogkeresztes képet... Ha teljesen objektív akarok lenni, akkor az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez még 2016-ban közzétett megosztás, ami annyira ősrégi korszaknak számít a nép pártjára álláshoz viszonyítva, amilyen rég volt a kőkorszak a 21. századhoz képest!

garboczy_hit.jpg

Végül nézzük meg, ki volt a mindhárom eddigi SZIA rendezvény állandó előadója, aki teljesen független a Jobbiktól és ő az egészségügyi koncepció alapvetéseinek mindentudója: Dr. Kincses Gyula, aki a  Gyurcsány-kormányban 2008. március 9-én éppen egészségügyi államtitkár volt, amikor vizitdíjról szavaztunk.

Dr Kincses Gyula az innovatív egészségügyi célkitűzések apropóján a Jobbik udvari sajtójának, az Alfahírnek adott interjúban, 2017 novemberében  még mindig úgy fogalmazott, hogy „a vizitdíjat vállalja, hiszen akkor egy komplex reform kidolgozásának volt a részese, melynek sok más mellett a vizitdíj is fontos eleme volt. Az államigazgatási posztot nem vállalná újra, de az egészségügyi ombudsmani hivatal megalapítója és vezetője szívesen lenne.”

gyurcsany-alairja-az-egeszsegugyi-dokumentumot-e1519466760909.jpg

A „pártfüggetlen” egészségügyi képviselet a „legmagasabb szintű szakmaisággal” tehát péntek óta a Jobbik mellett áll. Ez lenne a szebb jövő???

Tényleg elismerést érdemelne, ha egy valóban szakmai és valóban független közösség a VALÓS és nem a kitalált, kampányszagú problémák megoldásán munkálkodna, de most nem ez történt!

Ez a színjáték, amit összehamarkodott a Jobbik a kampányra egészségügy terén, el kell gondolkodtassa a legnaívabb jobbikos rajongókat is.

Csak így tovább, Jobbik! Egyre nagyobb bukta lesz ebből a kapkodós hazudozásból. 

Képek forrása: Kékes Online- Gyöngyös, Facebook: Jobbik Magyarországért Mozgalom, Innovatív alapellátás, Garbóczy Szabolcs

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása