ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Egy jászsági (z)űrlény zavarodottsága

2018. augusztus 03. - MÉRTÉK L.

Többen azt tanácsolták baráti körben, hogy a Budai Lóránt - április 8-i választásokon produkált-  óriási bukását követően ne írjak róla semmit, bármit is tesz közzé, nyilatkozik, mond, vagy éppen ír. Azzal érveltek tanácsadóim, hogy egy óriási vereség után nem sportszerű a döglött oroszlánba kisegérbe rúgni. 


37376980_1751686844867644_7467166510885109760_o.jpg

Pár héttel ezelőtt is üzent egy közös ismerősön keresztül a Jobbik országos vezetőségének egyik tagja, hogy szálljak le Budairól, mert teljesen kikészült a választási eredményekkel szembesülve. Maga alatt van lelkileg is, szellemileg is. Még tiszteletben is tartanám a közvetett üzenet kérését (az utóbbi időben nem is fordítottam figyelmet Budaira), de azt tapasztalom, hogy a "teljesen maga alatt lévő" jobbikos önjelölt úr még KO-val teljesen kiütött oroszlánként kisegérként sem fér a saját teletetovált bőrébe.

A mi jászsági klaviatúra-huszárunk aki (a közösségi oldalán megosztott tartalmai alapján) közpénzen vélhetően több időt tölt a számítógépe előtt saját magát fényezve, mint amennyit dolgozik (ha ismeri egyáltalán a munka fogalmát), az elmúlt hetekben ismét elkezdte ugatni a Jászság -óriási fölénnyel megválasztott- országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost.

Tette mindezt egy jászberényi -nyári szünet előtti utolsó- képviselő testületi ülést követően, ahol Pócs János úr a helyi testület tagjai által feltett kérdésekre válaszolt.

A mi köztudottan önjelölt klaviatúra-huszárunk (értsd: Budai Lóránt) testét ékesítő "hard" tetoválások megtéveszthetik a Budai képviselő(jelölt) úr közelébe kerülő egyszerű halandót. Nem olyan bátor ez a fiatalember, mint amilyen bátorságot feltételezni lehetne egy teletetovált emberről. (Bár szakemberek mondják gyakran, hogy az identitás-zavaros, önbizalom hiányos emberek hajlamosak arra, hogy teleaggassák magukat kütyükkel, vagy telefirkáltassák a testüket -sokszor egymásnak ellentmondó- jelképekkel, üzenetekkel).

Ismétlem, hogy a Jászok Hangja nevű oldalt is működtető, egyre frusztráltabb és zavarodottabban viselkedő Budai önjelölt úrnak nincs és nem is volt bátorsága szemtől szemben kérdéseket feltenni Pócs képviselő úrnak. Budainak -mint általában mindig- arra futotta erejéből és értelméből, hogy a testületi ülés lejárta után, tendenciózusan összevágott, lejárató videóanyagokat tegyen közzé Pócs Jánosról, a Budaival szemben MAGAS FÖLÉNNYEL választásokat nyerő jászsági országgyűlési képviselőről.

Mit mondjak? Ez is egy teljesítmény, csakhogy mindezért -véleményem szerint- nem jár közpénzből felvett közel 500.000 Ft összegű bér. Még Budainak sem! Akkor sem, ha magába zuhant, akkor sem, ha felismerte saját identitásának hiányát, akkor sem, ha belezavarodott sorozatos vereségeibe. Szóval mindazért, amit Budai helyi képviselőként és országos képviselőjelöltként tesz az asztalra, azért nem jár fizetés. A valós munkáért járna, de attól nagyon távol áll Budai.

Nem gondolom, hogy hírtudósítót, politikai elemzőt, vagy politikai ellenfeleket lejárató filmoperatőrt választottak azok a jászsági emberek, akik Budaira szavaztak és dolgozni küldték őt a jászberényi önkormányzati képviselők közé.

Budai a valós teljesítmény, az értelmes és építő jellegű munka helyett semmi egyebet nem tesz, mint ellenfeleit lejárató tartalmakról, valamint ilyen-olyan főzőversenyeken való saját részvételéről tudósít. Természetesen a rendezvényekre sem politikusként, képviselőként hívják. Ezeken is csak úgy vehet részt, ha főző versenyzőként benevez egyre néptelenedőbb lyobbikos táborával együtt.

Olvasom a médiában, hogy egyre többen fordítanak hátat a Jobbiknak országosan, olvasom, hogy a Simicska által még a közelmúltban támogatott jobbikos média is összeomlott, olvasom, hallom, hogy a Jobbik országosan (is) bajban van, egyre inkább veszíti el identitását (Budait ez nem fenyegeti, neki soha nem is volt identitása, mindig az éppen többet ígérő köpönyeget öltötte magára), olvasom, hallom, hogy azok közül, akik még pár hete a jobbikos médiának dolgoztak, egyre többen kezdenek el beszélni a Jobbik valódi arcáról. Szóval omlik-bomlik minden, amire a mi jászsági önjelölt Budai huszárunk feltette az összes lapját és erre alapozta -nem is rossz módú- megélhetését.

Nem csoda, ha Budai úrról már a társai is azt vallják, hogy teljesen magába van zuhanva. Őszintén mondom: Nem örülök neki. De engedtessék meg nekem az a minimális elvárás, hogy egy magába zuhant embernek azt tanácsoljam, kezdjen el őszintén önelemzést gyakorolni, kezdje el kezelni, vagy kezeltetni azokat a problémákat, amelyeket önmagában felismer és nem utolsó sorban, mint adófizető állampolgár javaslom, hogy kezdjen el DOLGOZNI és arról tudósítsa a választóit, mert arra lennénk kíváncsiak, hogy mit csinál Ő maga és nem arra, hogy mi a véleménye Orbánról, vagy Pócsról. Ez utóbbiakról tudósítanak majd az újságírók, szerkesztők, akik ezért kapják a bérüket.

Ha pedig végképp képtelen Budai úr felnőni a feladatához, akkor vonuljon vissza. De mielőtt ezt megtenné, a kedvemért tetováltassa a hátára (ha van még szabad hely ott), hogy GAME OVER.

U.I. Jut eszembe: Hogy állnak a bérunióval, kedves Budai úr? Szeretnének a barátaim közül többen felzárkózni az Ön európai-uniós színtű béréhez. Főként, ha csak annyit kell azért tenni, amennyit Ön tesz. Szóval semmit. Válaszát előre is köszönöm.

lab_tetko.jpg

 

 

süti beállítások módosítása