ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Jászberény, FIGYELEM! Budai nem tudja, Gedei nem érti!

2020. június 17. - MÉRTÉK L.

Olvasom Jászberény új polgármesterének üzenetét, miszerint a jászsági országgyűlési képviselő és a jászberényi fideszes frakcióvezető „hazugságairól” számolt be a Jászsági Térségi Televízió stúdiójában. Amikor Budai Lóránt mások hazugságairól szól, az viccesebb, mint az, amikor a legnagyobb fejű bagoly nevezi nagyfejűnek a verebet.

Ha valami nagyon távol áll Budaitól, akkor az a hitelesség és az őszinteség. Mindenki tudja Budai Lórántról, hogy ő nem más, mint az elveit az érdekei és a pénztárcája szerint váltogató megélhetési politikus. Pont. Ő ennyi. Nem több és nem is kevesebb.

Én már akkor mondtam róla, amikor senki sem hitte a baráti körből, akkor mondtam róla, amikor még a fekete mellényes, bakancsos, neonáci masírozásaival akart ismertté válni, hogy ez az ember képes lesz bármire, képes lesz akár a balliberális söpredékkel és a szemkilövetők barátaival is összefogni a megélhetéséért. És nekem lett igazam.

p6a2142.jpg

Budainak semmi sem drága, így összefogott azzal a Gedeivel, aki Gyurcsány mellett igen-igen megtanulta a megszorításokat. Annyira megtanulta, hogy számára nem is létezik más út, csak a sanyargatás, csak a megszorítás. Hiszen annak idején Gyurcsánnyal együtt megszavazta a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, elkergette a sokak megélhetését jelentő munkáltatókat Magyarországról, és most ismerve az őszödi böszme pártjának megvetését a közösség részéről, talált egy bohócot a Budai személyében, aki nem ért semmihez, de arra felhasználható, hogy a szemkilövetők pártja visszalopakodjon a jászberényi hatalom közelébe.

Már a vak is látja Jászberényben a városvezetés valóságát, de Budai Lóránt még mindig elhiszi magáról, hogy ő vezeti Jászberényt.

Jászberény! Ébresztő! A Jászság fővárosát nem Budai vezeti, hanem a DK-s Gedei alpolgármester. Az a Gedei, aki már volt polgármestere Jászberénynek, polgármestersége végén a várost adóssággal adta át. Olyan adósággal, amit a Fidesz kormány átvállalt annak idején.

Hallom, olvasom, hogy most azok elégedetlenkednek, akik nem képesek különbséget tenni 15 milliárd forint fideszes támogatás és az esetleges gépjárműadó csökkentés között. Mert Jászberénynek a Fidesz 15 milliárd forint támogatást juttatott eddigi kormányzása ideje alatt és valószínűnek tartom, hogy további milliárdok fognak érkezni fejlesztésekre akkor is, ha ezt néhány félkegyelmű önjelölt nem érti és nem értékeli.

Jászberény „új” vezetősége vagy nem akarja, vagy nem képes felfogni a lényeget:

2019 novemberben a járvány okozta válságnak és a gépjármű adó elvonásának híre sem volt, de a Budai-Gedei tandem mégis MINDENT ELVETT, MINDEN TÁMOGATÁST ZÁROLT. Hatályos, aláírt szerződéseket bontottak fel, több évtizedes múltú civil szervezetek ellehetetlenítéséről döntöttek. Ehhez értenek. Mások felépített erődítményének a szétbarmolásához.

Jászberény! Figyelem! Ezek a megszorító, sanyargató intézkedések NEM MOST, NEM A JÁRVÁNY MIATT, hanem TAVALY NOVEMBERBEN történtek!

Erre nincs és nem is lehet magyarázata Budainak. Mint ahogyan arra is csak egyetlen magyarázata létezhet, hogy a város vezetését átengedte a szemkilövető Gyurcsány hű barátjának, Gedeinek: Budai belátta, hogy nem ért a városvezetéshez. Alkalmatlan rá. Becsapta a szavazókat, becsapta a bajtársait, megtagadta az egykori elveit és becsapta saját magát is.

Fél évig hallgattam, fél év elegendő idő ahhoz, hogy egy józan ember megállapíthassa, merre tart városa az „új” vezetés által. Most már tagadhatatlan tény, hogy Jászberény a szakadék felé sodródik a Budai-Gedei páros által.

Jászberény egyet tehet! Megállítja ezt a két ámokfutót és nem engedi, hogy teljesen tönkre tegyék a városunkat.

Budai és Gedei pedig egyet tehetnek: Vegyék tudomásul, hogy a Mi Hazánk jászberényi politikusa, Dobrán megkerülhetetlen lett a jászberényi döntéseket illetően és Isten segítségével ez a jövőben erősödni fog. 

Budai és a "szövetséges" alpolgármesterek az esténként tartott egyeztetéseiken ne azon aggodalmaskodjanak, hogy a "mihazánkos" Dobrán hova fog szavazni. Budai és alpolgármesterei a következő -fontos döntésekről szóló- ülést ne egy nagyterembe szervezzék, ahova megint oda lehet csődíteni a bekiabáló "demokratákat", hogy nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra, hanem végezzék tisztességgel a dogukat. Mert ha nem tudná Budai, a választópolgárok azért választanak vezetőket, képviselőket, hogy ne kelljen üléseken részt venniük és bekiabálniuk, hanem a VÁLASZTOTT képviselők a nevükben döntéseket hozzanak. Dobrán urat valakik megválasztották és nem illik egy másik tábor toborzott bekiabálóinak nyomást gyakorolni rá, vagy bárki másra, aki nem úgy, vagy nem azt gondolja, mint Budai. 

Jászberény "új" polgármestere és cinkosai nem értik, hogy az önkormányzati üléseket nem illik lezülleszteni az utcai fekete mellényes, bakancsos masírozások, erődemonstrációk szintjére. Tudom, hogy ők (csak) ehhez értenek a legjobban, de fel kellene nőni a feladathoz. Ez nem az a játszótér, ahol következmények nélkül megtehetnek bármit és a nézők sem a fekete bakancstól megrettenő roma-telep kiszolgáltatott lakói. 

Az elmúlt fél éves mérleg a következőket mutatja Jászberényről:

Budai nem tudja, hogy nem ért semmihez. Gedei nem érti, hogy belőle nem kér Jászberény.

Jászberénynek tudnia kell, hogy mi a dolga.

Ébresztő!

 

 

süti beállítások módosítása