ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Amikor egy labilis embernek elgurul a gyógyszere

2018. szeptember 02. - MÉRTÉK L.

Van a mi szeretett jászsági térségünkben egy önmagát politikusnak valló önjelöltünk, akinek gyakran időnként elgurul a gyógyszere és ez fura eredményekkel jár a közösségi oldalán megosztott gondolataiból.

Elgondolkodtató, hogy ez az ember a megjelenésével, megszólalásaival és megosztott gondolataival egyaránt már önmagában bizalmatlanságot és kételyeket gerjeszt. Arról nem is beszélve, hogy aki az élettörténetének különböző időszakaiban egymásnak ellentmondó meggyőződések jelképeit tetováltatja magára, annak ide-oda csapongó életfilozófiája tagadhatatlan. De ezt (az ide-oda csapongó, mindig a többet ígérő oldalra állást) már politikai tevékenységével is bebizonyította számtalanszor. Volt ő már baloldali, szociálisan érzékeny, volt már szélső jobbos, most éppen a mérsékelt "néppárti" színeiben próbálkozik, de minden próbálkozása hiteltelen, erőtlen, sikertelen. 

40365475_928098847396452_1458732964312514560_o.jpg

Igen, kedves olvasó, a fenti képen az a "bizalomgerjesztő" önjelölt politikus látható, aki ismét akkorát akart mondani, hogy egyenesen hülyét csinált magából.

Úgy látszik, Budai Lóránt önjelölt, örök vesztes jászsági "politikusunknak" a hétvégék közeledtével mindig elgurul a gyógyszere és tehetetlen dühében közzé tesz ilyenkor egy-egy "hírt". Most nevezetesen arról tudósított pár sorban, hogy Jászapátin drogot árultak, egy kislány rosszul lett. Ez sajnálatos hír, normális ember elkeseredik, amikor ilyenről, vagy ehhez hasonlóról szerez tudomást, DE: nem fogják elhinni, Budai örök vesztes szerint ezért is ki a hibás! Pócs János országgyűlési képviselő úr, akiről ismét egy karikatúrát mellékelt a Pócstól teljesen független hír szövegének illusztrációjaként. Az a Pócs János hibás mindenért Budai szerint, aki Budait SOROZATOSAN, MINDEN EGYES VÁLASZTÁSON LAPOSRA VERTE, mint ellenfél (ön) jelöltet.

Az aggódó Budai által felvetett kábítószer-kérdés nem kezelendő felületesen, csakhogy nem hiteles a kérdés, a probléma felvetése egy olyan ember részéről, aki még nem olyan távoli múltban társaival gárda egyenruhában végig masíroztak a Neszürön, mint a nagy rend megteremtői, majd este részegen illuminált állapotban beverték a bankautomata ablakát. Mostanában az a Budai feszegeti a kábítószer veszélyeit (amúgy valóban súlyos kéréds ez, csak nem Budaitól várható a megoldás) akiről egy jászfényszarui barátja egy írásában számolt be kettejük volt nagy barátságáról, a kábszeres bulikról, majd az elvonási problémákról, a közös kezelési terápiákról.

Budai tökéletes példája szeretne lenni a betyárból lesz a legjobb pandur történetnek... 

22489707_1469870123049319_955399182407158243_n.jpg

Fontolgatom, hogy kövessem-e a Budai logikáját? Mert akkor ezután bármilyen negatív információt közölve, minden rossz dologgal összefüggésbe fogom őt hozni, mindenért ő lesz a hibás, ami a Jászságban nincs rendjén, de tovább is fokozhatom és a pusztító viharokért, esetleges hófúvásokért, a csúszós utakért, a kátyúkért, szóval mindenért ő lesz a felelős. Hogy miért? Mert képtelen győzni és hatalomra kerülni, hogy megoldhassa a Jászságban megjelenő problémákat. És főként azért, mert képtelen szembesülni önmagával és felismerni, hogy mindazzal, amit képvisel, a felkészületlenségével, az eddigi nagy eredménytelenségeivel alkalmatlan arra a pozícióra, amelyikről álmodozik titokban. Ha valóban a térség javát szeretné és nem a saját anyagi hasznát, akkor félreállna és odaengedne olyan embereket, akiknek esetleg még esélyük és képességük  is lenne tenni valami értelmes dolgot a Jászságért.

Mára ennyi. A következő gyógyszergurulásáig ismét nem foglalkozom Budai önjelölt, frusztrált, labilis úrral.

 

 

süti beállítások módosítása