ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Amikor Márki-Zay átmegy hatásvadászba

2022. március 31. - MÉRTÉK L.

Van az úgy, hogy egy politikai jelölt már nem igazán tudja, mit kezdjen saját melléfogásaival, érzi, hogy lassan elfogy a levegő, meg a kezdetekben tapasztalt "népszerűség" körülötte és érdekes eszközöket kezd alkalmazni.

A kétségbeesés, az egyre közeledő választási időpont nagyon sok mindent kihoz a jelöltekből.

Márki-Zay Péter is érezheti, hogy közelednek a választások, így hát benevezett a nagyotmondás versenyébe és közösségi oldalán elkezdett megosztani olyan üzeneteket, amelyeknek semmi közük a valósághoz, de ellenzéki szempontból nagyon jól hangzanak:

fake.JPG

Rafinált üzenet, ez nem kérdés, de valljuk be, ekkorát még Gyurcsány Ferenc sem mert hazudni, vagy túlozni, pedig nála profibbat a mellébeszélésben, hazudozásban nem ismertünk eddig a magyar politikusok között.

A KSH adatai legutóbbi adatai szerint ma Magyarországon több, mint 4,5 millió munkavállaló van.

Márki-Zay Péter nem kevesebbet állít, mint azt, hogy amennyiben Orbán Viktor marad hatalmon, a választások után közel másfél millió magyar munkavállaló össze fog csomagolni és elhagyja az országot.

Bár megszokhattuk volna, hogy MZP úgy riogat és úgy jelent ki tényként veszélyeket, hogy e hírek forrásait soha nem jelöli meg, így aztán senki nem tudhatja, hogy igaz-e, amit mondott, vagy csak politikai blöff, ebben az esetben meg is jelölte azt a forrást, amire kijelentését alapozza:

A "republikon.hu" elemző-kutató portál adataira hivatkozik MZP, amelyen fehéren-feketén szerepel, hogy

800 fő telefonos megkérdezését követően vonták le ezt a trianoni veszteségeket felidéző következtetést.

 

fake_elemzes.JPG

A Márki-Zay Péter logikája szerint, közel ötmillió ember szándéka, viselkedési formája, politikai nézete megállapítható egy 10 milliós országban azáltal, hogy megkérdezünk 800 személyt.

Azzal önmagában nincs gond, hogy MZP megkérdez, vagy megkérdeztet a saját rajongói közül 800, vagy akár 1800 személyt is. Azzal van gond, hogy egy 10 milliós országot trianoni veszteségek veszélyeivel riogatni arra alapozva, hogy 800 megkérdezett ember közül egyharmada elhagyná az országot, több, mint szándékos félrevezetés.

Csak kérdezem, hogy ha MZP lenne Magyarország miniszterelnöke, akkor is úgy döntene 10 millió magyar jövőjéről, sorsáról, hogy valamelyik udvari bohócával megkérdeztetné 800 barátját, hogy mi a véleményük?

Ha ilyen eszközökhöz folyamodunk a félrevezetéshez, megtévesztéshez, akkor javaslom a Fidesznek, hogy kezdjék el terjeszteni, hogy április 3-án 100%-al nyeri a Fidesz a választásokat. Mert én is megkérdeztem pár barátomat és kivétel nélkül mindegyik a Fideszre fog szavazni.

Ha már egyáltalán megpályázza valaki csak jelöltként is a miniszterelnöki széket, egy kicsivel több komolyságot és felelősségtudatot várnánk el tőle, ami a kijelentéseit (is) illeti...

pinocchio.jpg

süti beállítások módosítása