ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Budai Lórántnak igen hasznos lenne, ha felébredne...

2019. január 19. - MÉRTÉK L.

Nézem azt a "mérhetetlen" (mert párszáz hangoskodó ember a 10 millióhoz képest mérhetetlen) tüntetéshullámot, ami a kormány ellen irányul, nézem azt a színjátékot, amit az egyre bénább és ötlettelenebb ellenzék vezetői játszottak végig az MTVA székházban és... nem jut eszembe megfelelőbb szó, mint az, hogy szánalmas

A mi kis térségünkben is él egy igen hangos (a közölt dolgainak tartalmát most ne minősítsük) "ellenzéki" figura. Ő már eggyel előbbre lépett, a szánalmas kategória mérföldköve mellett már elhaladt és megérkezett a nevetségesek mezejére. Amikor a Jobbik (már csak a neve maradt a régi) jászsági eminensének, Budai Lórántnak elolvasom a közösségi oldalát, Mark Wahlberg idézete jut eszembe: 

"Nincs annál kínosabb, mint amikor az ember vicces akar lenni, de közben csak nevetséges, amit csinál."

Budai a közösségi oldalán országos tüntetéshullámokról vizionált még tegnap, ma már annak örül (mint kis majom a frissen felfedezett farkának), hogy 250 ezerrel csökkent a Fidesz támogatottsága. Legalábbis egy -az Index portálon közzétett- felmérés alapján örül ennyire Budai. A hír valódiságát, realitását most nem kívánom elemezni, de egy dolog biztos. Budai ismét meggyőzött arról, hogy amatőr. Mert csak egy amatőr örülhet annak, ha belőtt egy gólt az ellenfélnek, miközben ellenfele 15-1 arányban vezet ellene a mérkőzés végén is. Mert a mérkőzésnek -ha így folytatják Budaiék- számukra ( a Jobbik számára) hamarosan vége lesz. 

Valóban nevetséges egy közel ötmilliós tábor százezres fogyatkozásának örülni, miközben a Budai pártjának lassan nem maradna támogatottsága, ha százezer támogatójuk elfordulna tőlük.

50577989_2003751152994544_8254099365275107328_o.jpg 

De jászsági régiónknál maradva, nevetséges Budai részéről az is, hogy folyton Pócs Jánost kritizálja, akinek közösségi oldalának kedvelői az április 8-i választások óta közel 4 ezerrel gyarapodtak, miközben Budai a választások óta - ahol csúnya vereséget szenvedett- mindössze kétszázzal több követőt tudhat magáénak.

Budainak meg kellene értenie, hogy az az ellenzék, amelyik most erőlködik, és amelyiknek ő is az egyre nevetségesebb tagja, semmilyen alternatívát nem képes nyújtani a magyar emberek számára.

Ez a legnagyobb gond a mai magyar ellenzékkel: Hogy képtelenek érdemben, értelmesen egy alternatívát felvázolni a választók számára.

Budai Lórántot pedig megértjük, hogy számára egyetlen megélhetési forrás a Jobbikban való politizálás, ezért képes egykori önmagát és értékrendjét már ezredszer is megtagadni, megváltoztatni, Budai Lórántot megértjük, hogy egyetlen anyagi forrását féltve képes összefogni felsőbb utasításra bárkivel, akit pár éve még a pokol mélyére kívánt nyilvánosan, Budai Lóránt szánalmas nevetséges vergődését megértjük, mivel lassan elfogy a levegő körülötte és a pártja körül, hiszen még mindig tömegesen lépnek ki egykori bajtársai a Jobbikból, de azt ne várja el egyetlen józan magyar ember se, hogy Budai Lórántot komolyan vegye bárki is, akinek felnőtt, felelős emberként az esze a helyén van. 

Megértem, hogy a havi 500 ezer (vagy még annál is több), szakmai felkészültséget igénylő munkaviszonyból nehezen összehozható Budai számára, így marad a kényelmesebb út, a "politizálás", a hangoskodás, miközben a vak is látja, hogy nem más az egész, mint erőtlen, vaktöltényekkel való puffogtatás. És egyben kényelmes is. Teljesen ötlettelenül, felelősség nélkül, hozzáértés nélkül, kreativitás nélkül, más területen nehéz 500 ezer forintot keresni. Itt pedig csak annyira van szüksége Budainak, hogy nevetséges baromságokat mondjon, írjon és... természetesen még egy apróságra is szüksége van: hogy a gerincét valamilyen -takonyhoz hasonló- lágy masszával legyen hajlandó helyettesíteni.

Ébresztő, Budai úr! De az sem nagy gond, ha Ön egy álomvilágban marad. A jászsági emberek ébren vannak és átlátnak a nevetséges dolgokon.

 

 

süti beállítások módosítása