ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Jánoshida "eszese" melléfogott

2019. augusztus 01. - MÉRTÉK L.

Jánoshidán él egy Marci, aki nem Jánoshidán él. De Jánoshida polgármesteri székére pályázik. (Szerintem) nem véletlenül. Marci nem buta fiú. Ő is tudja, hogy soha nem lesz belőle polgármester. Jánoshidán (sem). Marci -amint írtam- nem buta fiú és azt is tudja, hogy eszköz tud lenni az Eszes Béla sokszorosan megbukott és lejárt  polgármestert ellenzők táborának megosztásában.

eszes_szollosi.jpg 

Aki Jánoshidán él és nem vak, az tudja, hogy Szöllősi Márton, a mi kis jászsági Marcink egy utcában lakik Jánoshida Eszes Bálájával. Aki Jánoshidán él és nem vak, az azt is tudja, hogy a polgármesteri székért "függetlenként" induló Marci mennyire "független" Eszes Bélától. Béluka egyre inkább igazolja, hogy a focihoz talán még érthet, de a politika terén egyik kapufát a másik után találja el, mert úgy indít saját maga "ellen" polgármester-jelöltet, hogy repülőből is látszik az egész bohózat megrendezettsége.

Vegyük górcső alá, hogy tulajdonképpen ki is ez a jánoshidai Marci-jelölt és maradjunk meg a józan eszünknél (nem az Eszes eszénél, mert az egyre kevesebb van neki):

- Eszes és Szöllősi Marci együtt fociztak, Eszes Béla az edzője volt Jánoshidán

- Egy utcában laknak (amikor Marci Jánoshidán van éppen, mert nem itt él).

- Marcit Eszes Béluka nővére tanította

- Az a Drávuczné Répási Ilona, aki Eszes Béla kampányfőnöke és a (kampányfőnökasszony) lánya folyamatosan pozitívan reagál a Marcika facebook bejegyzéseire. A kampányfőnökasszonyról tudjuk, hogy állandóan bent van a hivatalban Bélukánál.

(El tudja valaki képzelni Eszesről, hogy attól kérne tanácsot, vagy azzal csevegne, aki a valós ellenfelét dicséri, amikor azokkal sem hajlandó kezet fogni, akiknek a támogatásait köszönheti, miután azok szóvá merték tenni ostoba döntéseit?)

- A mi köztudottan bosszúálló Eszes Bélukánk miért hagyja reagálás nélkül, hogy Drávuczné kritizálja a Béluka által kinevezett iskolaigazgatót, aki véletlenül saját testvére? Aki ismeri Eszes módszereit, az tudhatja, hogy a jelenlegi bukott polgármester ezt nem tűrné, ha nem lenne benne a keze a dologban.

- Szemügyre véve a Szöllősi Marci jelölt kedvelőit, a népes (280 fős) kedvelő tábora többnyire olyanokból tevődik össze, akik tavaly még a Jobbikot, vagy valamelyik ellenzéki pártot támogatták.

- A "véletlen" műve lehet az is, hogy Béla és Marci (kettő az egyben - jaj, bocs, az kávé-) polgármester-jelöltek vitáját indítják. Ezt már beharangozta Marci a facebook oldalán és fájlalta, hogy a harmadik jelölt nem dőlt be ennek az ócska trükkjüknek. Hát nem! Jól tette. A skizofrénia nem a normális emberek pályája. Amikor egy ember saját magával vitázna, hogy bárkinek is legyen igaza kettőjük közül, akkor is ő nyerjen, az nem a felnőtt normális emberek megmérkőző területe. Ez túlságosan együgyű, ostoba pálya egy érett jelölt számára.

- Továbbá a budapesti elfoglaltságaival és munkahelyével hencegő Marcit soha nem látják a faluban, de mégis naprakész információi vannak, amit Jánoshida lakossága sem tudhat. Felmerül a kérdés: Honnan származnak ezek az információk?

- Marci annyira "ellenjelöltje" Eszes Bélának, hogy többnyire megértően beszél Béláról, ami általában nem megszokott, hogy az ellenfelünket elismerjük, akit éppen váltani szeretnénk...

- Marci bejegyzéseit, megosztott videóit elemezve, a nyelvezete nagyon hasonlít az Eszes Béla szóhasználatához. Mondják ezt sokan, akiknek szakmájuk a kommunikációk elemzései.

- Ami a legérdekesebb, hogy Eszes Béla is megengedően fogalmaz társaságban, vagy a munkahelyén a "kis Marciról".

Béla, Béla! Az ilyen "stratégia" már a kommunizmusban is büdös és átlátható volt, mennyivel inkább most, harminc évvel a rendszerváltás után, amikor már a legegyszerűbb emberek is sokkal tisztábban látnak és egyre kevésbé megtéveszthetők.

Jánoshida leköszönő polgármesteréről az egész település tudja, hogy ócska trükkökkel akar taktikázni, miközben a csatorna eltűnt árát köd borítja, a Kastély, amelynek felújítására kormánytámogatás érkezett, romos állapotban van, a házi orvos távozni kényszerült, valamint a Takarékszövetkezet is bezáródott a polgármester "jóvoltából".

Eszes Bélának sokkal több írható a rovására, mint Dankónak Jászladányon.

Jánoshida minden becsületes, józan polgára úgy gondolja, hogy kevés lesz az idei választásokhoz az ócska taktika! Jobb lenne, ha az "eszes" polgármester keresne egy nyugdíjas állást magának a nagy "új kezdetű" Gémesinél, vagy Márki Zay Péternél, akiknek a barátságukért beáldozta Jánoshidát. Bízzunk benne, hogy csak egy rövid időre áldozhatta be.

Mert idén ősztől már nem lesz így!

Mert Jánoshida sokkal többet érdemel a frusztrált, sértődött önjelölteknél, akik számára semmi sem volt drága a saját egójuk hízlalása érdekében.

Eszes Béla! Eddig volt! Nincs tovább!- ezt üzeni minden józan jánoshidai becsületes ember.

Ezt üzeni a túlnyomó többség!

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása