ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Különös Vasárnap! Ne hibázzunk, mert nagy a tét!

2022. április 03. - MÉRTÉK L.

Ma vasárnap van.

Magyar keresztény ember (nem az álságosra gondolok) számára a mai nap nem (csak) attól bír különös jelentőséggel, hogy választások napja van Magyarországon, hanem attól, hogy a keresztény ember számára MINDEN vasárnap szent nap, amikor templomba megy, imádkozik, megpihen, BÉKÉS családi környezetben tölti ezeket a (vasár)napokat.

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha meg fogjuk érni azt is, amikor egy telehazudozott kampány során a liberális és baloldal többet hivatkozik majd a Szentírásra, mint a nemzeti jobboldal. Tessenek megkapaszkodni: Ebben a kampányban még Gyurcsány (Azthiszi Szent :-) ) Ferenc is azon lamentált a DK évértékelőjén, hogy mit is jelent kereszténynek lenni.

Az örvendetes (lenne), ha a politikusok is (szívből) Isten Igéjét idézik, de az már megfontolandó, amikor egyesek lassan az üdvösség előfeltételének látják jelen esetben a baloldalra történő szavazást.

Olvashattunk olyat a kampány hevében (Bajnai Gordonka oldalán), hogy „aki a NER-t támogatja, az a Tízparancsolatból legalább négyet megtagad”.

Márki-Zay Péter még ennél is nagyobbat mondott: szerinte „becsületes, keresztény ember „nem szavazhat a Fideszre”.

Márki-Zay egyszerűen nem mondott sem többet, sem kevesebbet ezzel, minthogy megtiltja a becsületes keresztény embernek a szabad választást.

Mi ez, ha nem a kettős mérce magasiskolája?

A baloldal azt mantrázza évek óta, hogy a Fidesz világnézetileg miért ennyire elkötelezett a keresztény értékek mellett? A baloldal a keresztény világnézet alapján történő törvényhozást egyenesen kirekesztőnek minősítette eddig. Talán most megvilágosodtak, mert nem tesznek egyebet, mint azt, hogy lelkiismeretfurdalást ébresztenek a keresztényekben, ha azok nem a baloldalra szavaznának. Miközben egyik oldalon számonkérik azt a propagandát, hogy Márki-Zay egyenlő lenne Gyurcsánnyal, fordítva viszont gond nélkül összemossák Orbánt és Putyint.

Szeretném elmondani a „baloldali” vezéralakoknak, hogy – ha meglepő is számukra- a keresztények nem aszerint szavaznak a politikusokra, hogy azok betartják-e a Tízparancsolatot vagy sem. Ha így tennénk, akkor legyünk őszinték: a választásokon egy keresztény se tudna elmenni szavazni, hiszen amennyire vétkes a parancsok megszegésében a jobboldali vezetés, annál sokkal, de sokkal inkább vétkes a mindenkori baloldal is. Óriási hazugság lenne azt állítani, hogy az egyik oldal a szent, a másik a bűnös.

Keresztény ember tudja, hogy ha nem szavazhatnánk bűnös emberekre, akkor a keresztény társadalom egésze végérvényesen kiszorulna a közéletből.

bal_vs_jobb.jpg

A keresztények aszerint kell döntsenek minden választáson, hogy melyik az a politikus (legyen bűnös, vagy sem), aki képes biztosítani az ország jólétét és biztonságát (például ne sodródjon bele semmilyen háborúba). Egy kereszténynek azt kell szem előtt tartania, hogy olyan társadalmi közeg és hangulat lehessen Magyarországon, amelyben például a keresztény szülők félelem nélkül nevelhetik értékrendjük szerint a gyermekeiket. S ezt többé-kevésbé, bizony – bűnös emberek is képesek biztosítani.

Ki kell mondanom végre: Azzal nem menne sokra egyetlen keresztény hívő ember sem, ha a megválasztott miniszterelnök példás családi életet élne, erkölcsös volna a magánéletében, ám kormányfőként, „államférfiként” olyan társadalomromboló folyamatoknak teremtene lehetőséget, mint például a házasság kereteinek a felszámolása, a homoszexuális párok örökbefogadása, vagy például a természet rendjét felrúgó LMBTQ-, és transzideológia. A házasság intézménye, és a család alapjai civilizációnk és kultúránk alappillérei, melyeket, ha elmozdítunk – visszafordíthatatlan következményekkel találjuk szemben magunkat.

Márki-Zay Péter pedig tisztán kimondta, hogy ő katolikusként nem támogatja, de „államférfiként” nem ellenezné a melegházasságot. Márpedig, ha Márki-Zay Pétert választja bárki is ma itt, akkor -gondolom, tudja, hogy- nem a katolikust, hanem az „államférfit” bízná meg feladatokkal. Ma nem presbitert, vagy papot választunk, hanem politikust.

Vasárnap van. Egy olyan vasárnap, amikor magunkba fordulásunk, imádkozásunk, Istentiszteleten/ Szentmisén való részvételünk mellett még kötelességünk megtenni egy dolgot, mert MA van erre lehetőségünk. Vasárnap van. Egy olyan kivételes vasárnap, amikor dönthetünk a jövőnkről, beleszólhatunk dolgaink alakulásába.

Én most arra bátorítom a jászsági, a magyarországi és a külhoni magyar keresztény honfitársaimat, hogy ma ne mások zsarolására használják a keresztény értékeket és a Szentírás Üzeneteit, hanem szellemi iránytűként, hogy a lelkiismeretük szerint úgy szavazzanak (a népszavazáson is), hogy az ne idegeneknek és ne erkölcsi romlottaknak, vagy tébolyultaknak a javát, hanem a keresztény magyar emberek javát szolgálja.

Vasárnap van! Különös vasárnap… Ma döntsük el, hogy Magyarország előre menjen, ne hátra!

 

süti beállítások módosítása