ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Jászberényben egyre hangosabb a kiáltás: Csalódtunk!

2020. június 07. - MÉRTÉK L.

Hosszú ideje hallgatok. Másokkal ellentétben tudom, hogy ha valakinek a többség szavaz bizalmat, akkor annak meg kell adni az esélyt, hogy bizonyíthasson. Első sorban azoknak kell(ene) bizonyítson, akik bíztak benne. Azoknak kellene bizonyítson, akik nem tudták, hogy a tetovált testet eltakaró öltöny és nyakkendő nem szünteti meg a tetoválásokat, ahogyan a szépen csomagolt, fontoskodó ígéretek és az álkomolyság nem szünteti meg a képzetlenséget, az alkalmatlanságot, a lelki sivárságot.

budai_tetko.jpg  

Én már akkor tudtam, hogy Budai teljesen alkalmatlan Jászberény vezetésére, amikor még abban a luxusban lehetett része, hogy a felszínes, populista ígéreteit nem lehetett számon kérni rajta. Honnan tudtam? Onnan, hogy ismerem azt az embertípust, azt a szellemiséget, amit Budai Lóránt, Jászberény jelenlegi polgármestere testesít meg.

Több, mint fél éve egyetlen szót sem szóltam társaságban, egyetlen sort sem írtam Jászberényről, illetve Jászberény „új” polgármesteréről.

Most, amikor már nem csak a saját hangomat hallom, hanem egyre hangosabban szól azok elégedetlensége is, akik bíztak benne, elérkezettnek látom a pillanatot, hogy elmondjam, leírjam, mi a véleményem arról, amit Budai művel, immár polgármesterként. Budai Lórántnak meg kellene érteni az alábbiakat:

  • Talán nincs nagyobb bűn egy frissen választott vezető esetében, mint az, amikor kiderül róla, hogy nem hiteles, hogy léha. Mert a léhaság homlokegyenest ellenkezik a méltósággal.
  • Az okoskodó mindentudó embertípus nyavalyája, hogy mindenben a jártas látszatát akarja kelteni, miközben semmiben sem jártas. A „nagyság” látszata előbb csak középszerűvé teszi az embert, azután pedig egyenesen a megvetendő kategóriába sorolják.
  • Nem feltétlenül kell örülni a pillanatnyi sikert hozó csodálatnak akkor, ha az a csőcselék csodálata. Ameddig a csőcselék ostobasága képes elvarázsolt állapotba sodorni a bűvész látványától ámulatba esőket, addig az okosabb rájön a csalásra.
  • Nagyon nagy baj, amikor valaki semmire nem használható, de mindenre alkalmas szeretne lenni.
  • Amikor hazudik az ember, beszédének tartalma nem válik igazzá attól, hogy értelmes arckifejezést próbál erőltetni magára, mintha igazat mondana.
  • A hasznos tevékenységet nem mímelni kell. A tetszeni vágyás kaméleonjai határtalanul nevetségesek.
  • Egy vezetőnek illene beérni a cselekedetekkel és be kell érnie azzal, amit mások mondanak róla, nem kell elismerést összekoldulnia.
  • Az egyszeri hazugságnak, az egyszeri be nem váltott ígéretnek, az egyszeri csalásnak a későbbiekben igen sok csalásra van szüksége azért, hogy fenntartható legyen ideig-óráig, de a levegőből készült építménynek előbb-utóbb össze kell omolnia.
  • A hamis sohasem lehet időtálló; a nagy ígéretek magukban annyira elegendők, hogy gyanússá tegyék az ígérgetőt. A bizonyítási és önigazolási kényszer is gyanakvóvá teszi az értelmesebb szemlélőt.
  • Egyetlen bálványt sem az arany, vagy az értékes anyag tesz bálvánnyá, hanem a bálványozója.
  • Szokott kudarca a feldicsértnek, hogy nem váltja be a hozzá fűzött reményt. A valóság sohasem ér fel az elképzeléssel, mert könnyű gondolatban magunkra ruházni minden tökélyt, de nehéz elérni.
  • A tökéletesség nem a mennyiségben van, hanem a minőségben. Ami igazán jó, mindig kevés és ritka; a gyakoriság értéktelenné teszi a dolgokat. Ez igaz akkor is, ha Budai nem így gondolja, amikor a közösségi oldal virtuális világában éli életét.

csopp.JPG

Budainak 2018-ban megjósoltam az országgyűlési választások eredményét. Igazam lett. Budainak az elmúlt években megjósoltam, hogy mi lesz a sorsa a pártjának, a Jobbiknak. Igazam lett.

Budainak megjósolom, hogy mandátuma közben már nagyon el fog fogyni a levegőre épült „népszerűsége”, mert az alkalmatlanokról hamar kiderül, hogy képtelenek arra, amire önjelöltként vállalkoztak.

Budai Lóránt alkalmatlan Jászberény vezetésére. A választásokig nem tudtam bizonyítani, csak feltételeztem. Most ő saját cselekedeteivel bizonyítja.

Jászberényben egyre hangosabb a kiáltás: Csalódtunk!

capture_1.JPG

Biztos vagyok benne, hogy Budai is csalódni fog a jászberényiekben. Egyre többen fogják szembesíteni azzal, hogy nem alkalmas a város vezetésére. Budai magára fog maradni az önmagáról kifelé kürtölt "képességeivel", véleményével. De ez már senkit nem fog érdekelni. Jászberényben sem.

süti beállítások módosítása