ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Hová lett a nép, akinek a pártjára állt Budai Lóránt?

2017. december 02. - MÉRTÉK L.

   Még mielőtt a "néppárt" környezetéből szétoszlott népről szólnék, engedjék meg, hogy a nép elpárolgásának, felszívódásának lehetséges okai közül említsek néhányat. Természetesen feltételes módban, vállalva a tévedés kockázatát:

   A jászsági Jobbiknak van egy helyi kéviselője és egy országgyűlési képviselőjelöltje egy személyben, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy a cukisodó párt szimpatizánsainak létszáma egyre csökkenjen. Ez az úriemberré szelidült  /agyba-főbe tetovált egykori gyűlölködő, arrogáns, tájékozatlanul és tanulatlanul is okoskodásra hajlamos, észosztó, öntelt, önmagát szerető és csak önmagával foglalkozó, selfie-király/ képviselőjelölt úr lehet, hogy nem is tudja, hogy neki oroszlánrésze van abban, ami miatt a Jászságban a Jobbik környezetéből elpárologtak az emberek... Az ok egyszerű: Ha egy tájékozott, értelmes ember hosszabb időn át figyelemmel követi Budai úrnak a közösségi oldalán megosztott mondanivalóját, nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy rájöjjön, kicsoda ez az ember. Lássuk csak:

   2017. október 22-én (október 23. küszöbén jól jön a "hangulatkeltés") megoszt a  közösségi oldalán egy fényképet a következő szöveggel:

"A fénykép 2015-ben készült Budapesten. Mellettem a Corvin köz egykori legendás parancsnoka, Pongrátz Gergely öccse, András, aki maga is harcolt a szovjet csapatok ellen."

22519341_739672899572382_2141805296939582098_n.jpgHa valóban hiteles, valós elismerésre méltó múlttal rendelkező emberek közelébe nem férkőzhet naponta Budai, akkor előkotorja egy több éves képét, amikor az életének egyik olyan ritka pillanatát örökíthette meg, amilyenről az itt látható kép is tanúskodik. A híres 56-os Pongrátz Gergely öccse, András bácsi mellé állhatott. Egyszer. Évekkel ezelőtt... 

De most jön a lényeg, kedves ébredező jászsági barátaim! 

Budainak volt pofája képe azt írni, hogy "mellettem" állt Pongrátz bácsi... Tetszenek érteni? Ő, Budai a központ. Mindenki csak mellette, körülötte, alatta, fölötte állhat, de Ő, ő. ő... a középpont, a lényeg, a MINDENSÉG a Jászságban. 

   Tételezzük fel, hogy egymás mellett lát a kedves olvasó két képet. Mindkét képen egy-egy rajongó áll Ronaldo mellett. Az egyik alatt azt írja, hogy "Végre sikerült közös fotót készítenem a példaképemmel! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy mellém állt egy fotó erejéig!". A másik alatt a következő áll: "Spanyol tengerparton! Mellettem Ronaldo". Nos? Melyik kép gazdájáról mi a véleményük? Nem kell ehhez feltétlenül pszichológiát végezni :-)

    De haladjunk csak tovább, ha az önteltségéről híres képviselőjelölt úr által terjesztett hírek hitelességét szeretnénk vizsgálni:

   Budai úr november 10-én Jászágón járt. És ha már ott járt és ha már pletykáltak a településen és ha már olyanról pletykáltak, ami Budainak jól jöhet a megszokott hatásvadászatában, akkor ő "budai-módra", tájékozódás nélkül, ész nélkül, ahogyan megszokhattuk tőle, mint kész tényt közzé tette a hallottakat a kis önfényezésen kívül semmit nem mondó közösségi oldalán. 

ragalom_vagva.png

   Kész tényként tette közhírré Budai, hogy a helyi fideszes alpolgármester lányának a képen látható székhelyű vállalkozása 32 milliós támogatásban részesült. Kész tényként tette közhírré -nem kis iróniával- Budai, hogy a láthatóan fel nem újított ingatlan felújítására felvett támogatást más célra használhatták...

   Az ironizáló szöveg és a fényképfelvétel együttesen azt a képzetet keltik, hogy a "fideszes alpolgármester lánya"által vezetett gazdasági társaság visszaélésszerűen használta fel a társaság részére megítélt közösségi forrást. A mi Budai "észkombájn" Lórikánk megosztott szövege olyan következetés levonását is engedi, hogy a kapott pénzt nem a bejelentett célra, hanem másra fordították. A közlemény alkalmas arra, hogy a besározott hölgyet és  az általa vezetett társaságot sikkasztás vagy költségvetési csalás gyanújába keverje.

   Ezzel ellentétben az igazság az, hogy:

   A megvádolt hölgy által vezetett InDocument Kft. valóban pályázott Dokumentumkezelő központ kialakítására Jászágón. Valóban megítélték a cég számára az említett 32.556.450,- Ft támogatási összeget. Jól jött a hír és a látvány a mi kis amatőr Budai Lórikánknak és nem nyomozott tovább... Neki elegendő a szenzáció, ahogyan a Jobbik teljes társaságának is. Őket nem érdekli, hogy igaz-e, vagy nem, amit szétkürtölnek. A hatás a lényeg...

   Mert az igazság az, hogy a támogatást valóban megpályázták, sőt, meg is nyerték, ám a projekt megvalósításáról – és a támogatási összegről – még a támogatás igénybevétele előtt lemondtak. Erről  természetesen értesítették a támogatást nyújtó szervet is.

 A támogatást tehát nem igényelték meg, ekképpen nyilvánvalóan fel sem használhatták. Egyetlen forint támogatási összeget nem hívtak le, egyetlen forint támogatási összeget sem használtak fel.

 

   Ennyit a Budai féle "hiteles" tájékoztatásról és "nagy" leleplezésekről. Úgy olvasom a közösségi hálón, hogy ez az ügye Lórikának nem marad annyiban. Ezért bíróság elé kell hamarosan állnia, mivel nagyon széles körben sikerült egy teljes valótlanságot tényként terjesztenie, besározva, becsületét sértve, rágalmazva egy ártatlan hölgyet.

   Egyre több emberben tudatosul a Jászságban (is), hogy milyen társaság ez az itteni Jobbik (is) és meggyőződésem, hogy a Budai féle nagyotmondások, hatásvadász megosztások, valamint az egész Jobbik össze-visszaságai nagy mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy az elmúlt napokban majdnem senki ne legyen kiváncsi Vona Gáborra, amikor Jászberénybe látogatott:

760x0.jpg

       Ennyien hallgatták a nagy VEZÉRT... Talán jogos a kérdés:

 

Hová lett a nép, kedves Budai úr? Hová lett a nép, amelynek a pártjára álltak megerőszakolva saját magukat is?

 

 Budai úr! Az elmúlt hónapokban tanúsított "profizmusával" jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy ekkora népszerűsége legyen a Jobbiknak a Jászságban. Köszönjük! Ahhoz is hozzájárult, hogy ilyen tolongás legyen a standjai körül:

23167582_745684358971236_1826713504130240275_n.jpg

 Ezt is köszönjük!

 

 

 

   Ha így folytatja, kedves Budai úr, nem marad más hátra és már csak egyet tehet majd... a választások után. Csak kérjük, hogy mielőtt megtenné, integessen még vissza a rajongóinak!

toilettes.jpg

       Ezt is meg fogjuk köszönni. Időszerű lenne!... 

süti beállítások módosítása