ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Budai a nagy dumás...

2021. február 04. - MÉRTÉK L.

Bizonyára minden jászsági ember emlékszik az elmúlt évekre, azokra az évekre, amikor a mi feketemellényes, bakancsos, nagyon-nagyon nemzeti érzelmű "budailórink" még nem volt Jászberény polgármestere.

Bizonyára minden jászsági emlékszik arra, amikor a mi budailórink értett mindenhez a bevándorlás kezelésétől, a vendégmunkásokon át a jászsági, vagy jászberényi útépítésig, értett a fejlesztésekhez, beruházásokhoz, értett az állatvédelemhez, a szociálisan rászorulók életminőségének javításához. Egyszóval mindenhez értett és a közösségi média felületeit sem kímélte, bőven elárasztotta fényképekkel minden vélt, vagy valós problémáról. Beleértve saját személyét is, mert magáról is szép számmal osztott meg fotókat. Valószínűleg már akkor tudta, hogy ha problémákat tesz közzé, akkor saját magát is reklámoznia kell két kátyú között, mert Ő is egy valós problémája a Jászságnak, Jászberénynek.

Nos, a mi mindenhez is értő budailórink, aki eget-földet megrengető megvalósítások lehetőségét vizionálta akkor, amikor még csak a duma szintjén kellett képviselni bármit, egyre halkabbá válik, amikor már adott a lehetőség számára, hogy bizonyítson.

Budai polgármester úr azt hiszi, hogy még mindig a szédítő dumák megtévesztő varázserejének korszakát éli és bármilyen nevetséges kerti munkát úgy tálalhat, mintha az lenne a világmindenség egyik legnagyobb városi fejlesztése.

Budai egyszerűen szánalmas. Mondtuk ezt mi már a kampányban is, hogy szánalmas, amit művel, de legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna, hogy amikor "helyzetbe kerül", akkor sem lesz többre képes, mint egy-egy kupakgyűjtő kampányakció nagyságával felérő teljesítményre.

Két nappal ezelőtt Budai a közösségi oldalán a következő bejegyzéssel kápráztatta el a jászberényieket:

"...megtörtént a Szent Imre herceg úti híd lábánál álló Nepomuki Szent János szobor megújított környezetének és az újonnan kialakított Dembinszky utcai parkosított kerékpáros pihenőnek műszaki átadása."

budai_kockako_4.jpg

Ennek az embernek van képe kiállni és városzerte sikerként, műszaki átadásként kürtölni 69 db (!!!!!) járólap elhelyezését, négy pad és egy kerti asztal felszerelését és néhány lépcsőfok kialakítását egy parkban. Ez a "fejlesztés" még egy hétköznapi ember kertjében is egy sovány teljesítmény, amire egy egyszerű munkásember a saját portáján belül is képes. Akár évente többször is. 

És erre a munkára (ami egyébként még befejezetlen) képes a mi budailórikánk azt írni a bejegyzésének a végére, hogy:

"Kedves jászberényiek! Használják egészséggel!"

Ez a teljesítmény, kedves Budai? Ennél még a kupakgyűjtésből is több haszna származott valakinek..., amit polgármesteri cím és fizetés nélkül képes voltál produkálni. Miért nem maradsz meg azon a szinten, amelynek feladatkörét képes vagy ellátni? Ott, azon a szinten még hasznos is lehetnél a társadalomnak, bár egyes vélemények még ezt sem tartják teljesen biztosnak...

Egyszerűen nem találok szavakat és csak halkan kérdezem a jászberényi jóérzésű emberektől, hogy mikor veszik már észre, hogy Jászberény élére egy hozzáértő. felkészült emberre van szükség, nem egy álművelt, politikai nagyotmondó kalandorra.

Ébresztő, emberek!

budai_kockako_1.jpg

budai_kockako_2.jpg

budai_kockako_3.jpg

budai_lepcso.jpg

 

budai_szobor.jpg

 

Ha Jászberény lakóival ezt meg lehet etetni, akkor én is azt mondom a mi géniusz polgármesterünket idézve:

"HASZNÁLJÁK EGÉSZSÉGGEL!"

U.I. Ne feledjenek gumicsizmát is vinni magukkal, hogy a szoborig el tudjanak jutni és a padok valamelyikén megpihenhessenek.

 

 

süti beállítások módosítása