ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

n+1-edik árulást emleget Novák Előd a Jobbikban

2018. június 02. - MÉRTÉK L.

"Normális esetben ezért az n+1-edik árulásért akár mint hűtlen kezelésért kéne a Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága eljárást indítson Sneiderék ellen... Ehhez képest épp az ilyen gyalázatokkal szemben fellépő Toroczkai Lászlót záratják ki. Méghogy nincs pénz a Jobbikban pl. a józsefvárosi polgármester-választásra, melyen így jobbikos induló híján a 12 évig SZDSZ-es fővárosi közgyűlési képviselő marad a Fidesz alternatívája..."- ezt írta ki Novák Előd a közösségi oldalára pár órával ezelőtt.


20180602_094926.jpg

Toroczkai László sem maradt szótlan, ő is éles bírálatot fogalmazott meg saját közösségi oldalán, a következőket írva le:

"Megszűnik az Együtt nevű párt, mert a választásokon még 1 százalékot sem tudtak elérni. A 150 millió forintos kampánytámogatást is vissza kell fizetniük. A Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor, a Jobbik jelenlegi elnöke, Sneider Tamás, valamint Sövegjártó Kristóf, Vona Gábor főtanácsadója 2018. április 12-én (tehát 4 nappal a választási bukás után) arra próbálta rávenni a Jobbik elnökségét, hogy az anyagilag tönkretett Jobbik pártkasszájából, vagy az Alfahíren rendezett nyilvános gyűjtésből pénzzel segítsük meg az Együtt vezetőit, hogy vissza tudják fizetni a tartozást. A pénzt tehát a drogliberalizációért küzdő Juhász Péternek, valamint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon legközvetlenebb munkatársának, egykori kabinetfőnökének, Szigetvári Viktornak kellett volna adni. Szerencsére ezt a hazaárulást sikerült megakadályoznunk az elnökségben, de ekkor már tudtam, hogy a Jobbikot csak úgy lehet visszaterelni az eredeti útra, ha megnyerem az elnökválasztást.
Az Együtt nevű vállalhatatlan törpepártnak persze "valakik" hirtelen összedobták a 150 millió forintot, végül nem kellett hozzá a jobbikosok pénze."

Ez a bejegyzés viszont nem maradhatott komment nélkül a  megalkuvó, elvtelen, minden egykori értékrendet a pénzért és a hatalomért feladó "cukisodó" frakciót képviselők részéről. Sneider frissen választott elnök úr kifakadt:

20180602_082513.jpg

Egyre szebb ez a belső, párton belüli nagy "egyetértés" és egység. Régi időket idéz fel bennem az a módszer, amellyel az ellenvéleményt képviselőket sorra kizárják a pártból. Pedig közel a fele a tagságnak (pontosabban 46%) a kizárt, vagy kizárandó értékrendet képviseli, ami -lássuk be- nem elhanyagolható kisebbség.

A Jobbik az elveszített választások óta nem tesz egyebet, mint saját belső konfliktusaiból adódó harcait vívja egykori önmagával. Nehéz lehet nekik. Az új vezetőség és az új cukisodó elv(telenség)ek mellett "kitartó" tagság sem mindig tudja feldolgozni magában, hogy egykori meggyőződéseikhez képest mivé kellett válniuk a pozíciókért és a biztos pénzért. Az áprilisi győzelemre nem tudtak felkészülni, ők maguk sem hittek benne, de a vereségre sem voltak képesek felkészülni. A második "legerősebb" magyar pártként nem láttak munkához, hogy valami értelmes, normális és kivitelezhető programot kezdjenek el képviselni, hanem inkább a  frusztrált dühükből táplálkozó hatalmi harcaik és személyes ambícióik bűzös trágyadombján birkóznak egymással.  

Ha a nemzeti érzelmű, radikálisabb társaság kivonul a jelenlegi Jobbikból, üres lesz nélkülük a párt. Mert nekik legalább volt/van meggyőződésük, akkor is, ha pár területen helytelen, de legalább meggyőződés, amely mellett kitartanak és nem az undort, hányingert keltő elvtelenség, köpönyegforgatás, amit a jelenlegi hivatalos vezetőség és ennek vidéki talpnyalói képviselnek (mint például a mi jászsági Budai Lórántunk, aki minden régi meggyőződését megtagadta már ezerszer a zsíros fizetéséért).

A jelenlegi Jobbik n+1-edik árulásán van túl. Nem én mondtam, hanem Novák Előd.

 

süti beállítások módosítása