ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Új Kezdet, avagy Lukácsi Katalin pálfordulásai

2017. július 11. - MÉRTÉK L.

   Mindennek rendelt ideje van az ég alatt- olvashatjuk a Prédikátor Salamon könyvében, majd egy hosszabb felsorolást követően arról, hogy mennyi mindennek van rendelt ideje, eljutunk odáig, hogy "ideje van a hallgatásnak és ideje van a szólásnak".

   Most, hogy ismét reflektorfénybe került egy jászsági származású "politikus" hölgy, időszerűnek találom a szólást. Csak a rend kedvéért...

lukacsi_kat.jpg

   Lukácsi Katalint minden "demokratikus ellenzéki" médium megkereste már, hogy a KDNP-ből kiábrándult és kilépett szerepében villogó, jászjákóhalmi származású hölgy mondja ki a megrendelt lejárató dumát "valóságot" a kormányzó hatalomról. Lukácsi Katalint a KDNP-ből való kilépéséig senki nem ismerte. Most sem ismerik túl sokan, de el lehet jutni arra a szintre a magyar politikai rögvalóság baloldalinak hitt térfelén, hogy fajsúlyos politikusok tévedéseinek hiányában egy egyszerű, ismeretlen párttag kilépése már elegendő okot szolgáltasson arra, hogy "hiteles", "minden belső titok és feszültség" ismerőjeként, szavahihető forrásaként szerepeltessék.

   Ezzel akár még a receptjét is megírták annak, hogy miként kell lejáratni  megpróbálni fogást találni egyik-másik párton. Figyeljenek:  egy ember be kell lépjen a kritizálandó jobboldali pártba egyszerű, mezei tagként. Ki kell bírnia egy ideig a párt tagjaként akkor is, ha már az anyatejjel a kommunista ideológia sejtjeit szívta magába, majd "hirtelen" meg kell világosodnia, látványos zajkeltéssel ki kell lépnie a pártból és nyilatkoznia kell, mint "egykori bennfentes"... Tetszenek érteni? Lukácsi Katalint akkor sem ismertük, amikor a ma is MSZP-s aktivistaként ismert anyukájának "ellenszegülve" belépett az MDF-be, majd átvedlett fideszes képviselőjelölt formájába... Ma sem ismernénk, ha nem hangoskodna, hiszen tele van a Jászság világ lukácsikatikkal, eszesbélákkal, budailórántokkal, akik vagy pártot, vagy ideológiát, vagy gazdát, vagy egyszerre mindhármat képesek cserélni. Esetenként évente... Többször is...

   De maradjunk a keresztény értékeket valló Lukácsi Katalinnál. Aki szerint a KDNP nem keresztény. Mert egy igazi keresztény, mint Lukácsi Katalin, elmegy a homoszexuálisok felvonulására. Mert Jézus is elmenne. Katalin szerint... Aki keresztényebb már-már Pál apostolnál is. És a kereszténység leghitelesebb útmutatójából tájékozódik, ami a Szentírás. Állítólag... De ha így lenne, akkor tudatában lenne annak, hogy miféle mennyei részvétel várható egy-egy fajtalankodó felvonuláson. Olvashatta volna Sodoma és Gomora esetét, ahol szintén tiszteletét tette az Úr, küldött angyalai által... Tűzzel és kénkővel... Mert ITT olvasható (szándékosan a wikipediat idézem és nem a Bibliát, hogy modernebb forrásként szolgáljon):

   "Isten két angyala Ábrahám unokaöccsénél, Lótnál is megjelent, aki elérte, hogy szálljanak meg nála, s egyenek családjával. Ez után a városban élő férfiak, körülvették lót házát, és kérték Lótot, hogy vigye ki a házból a hozzá vendégként érkező férfiakat (angyalokat), avval a céllal, hogy szexuális erőszakot kövessenek el velük szemben. A Károly féle biblia bibliafordításban a megismerni kifejezés szerepel, mely eredetileg egy héber szó, jelentése: ’közösülni’. Válaszul Lót nem mutatta be vendégeit Szodoma lakosainak, inkább két, férjezetlen lányát ajánlotta fel nekik, „akik még nem ismertek férfit”, hogy kedvük szerint cselekedjenek velük. Azonban a szodomaiak visszautasították az ajánlatot, és megfenyegették Lótot, hogy rosszabb dolgot tesznek majd vele, mint vendégeivel akartak, majd megátkozták Lótot. Lót angyali vendégei megmentették őt, és támadóit megvakították."

   Lukácsi Katalinnak joga van ostobaságokat beszélni. Joga van kinyújtani a kezét azok felé, akik gúnyt űznek nyilvánosan, sorozatosan a keresztény értékekből, értékrendből. Ha Lukácsi Katalin egy kicsit figyelmesebben elolvasta volna az evangéliumokat, akkor tudná, hogy Jézus valóban kinyújtotta a kezét a BŰNBÁNÓ (!!!) bűnösök felé, valóban segített az elesetteken, de sehol nem olvassuk, hogy simogatta volna az Őt állandóan kritizáló farizeusokat, vagy Heródest.

   Lukácsi Katalinnak joga van újrakezdeni. Más pártban. Ezennel az Új Kezdet nevű pártban- legutóbbi információk szerint... Mert ebben a pártban aztán mindenki újrakezdheti, mindenki elfér és egymásra találhat, aki már minden létező és nem létező politikai formációnak köszönhető haszonforrást kimerített. 

   Lukácsi Katalinnak üzenjük innen, a Jászságból, a számára igen fontos keresztény értékek alapján, hogy az általa sokat emlegetett Jézus Krisztus gyakran fogalmazta meg példabeszédek által üzeneteit... Az egyik ilyen példabeszéd során szó esik az igazak és a gonoszok szétválasztásának módszeréről, a valódi megmérettetésről, melynek során elválik az értékes gabonamag, a búza a pelyvától. Akik számára ismeretlen ez a folyamat, álljon itt egy kis magyarázat:

Amikor a búzát learatják és kicsépelik (elválasztják a gabonát a növény többi részétől), akkor a gazda még megszeleli a gabonát. A szelelés egy ősi módszer arra, hogy szétválasszák a gabonaszemeket az őket körülvevő héjazattól (a pelyvától). A szelelés során egy nagy lapáttal vagy favillával (melyet szórólapátnak is hívnak) a levegőbe dobálják a búzát, a szél pedig kifújja belőle a könnyebb és nemkívánatos pelyvát, a nehezebb búzaszemek pedig visszahullanak a cséplőterületre.

  Lukácsi Katalint és az összes lukácsikatalint (akkor is ha férfinevet visel) pedig arra kérem, döntse/döntsék el, hogy ők a Jézus példázatában említett értékes gabonaszemeket, vagy a szél által könnyen ide-oda fújható pelyvát testesítik  meg a karakteres, kitartó viselkedésükkel...

pelzva.jpg

A kép illusztráció: munkásokat ábrázol, akik a búzát tisztítják a pelyvától.

süti beállítások módosítása