ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Jászberényben nem szól a "Cenzor"...

2017. augusztus 24. - MÉRTÉK L.

"Jászkiséren is szólt a cenzor" címmel írt Budai Lóránt jászberényi önkormányzati képviselő úr ( a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje) saját közösségi oldalán egy kis "bejegyzést", az alábbi fotó kíséretében. A bejegyzést kissé szomorkodva indítja: "Tavaly októberben a jászkisériek fideszes városvezetőkre bízták településük sorsát."

cenzor.jpg

Hát igen! Ez bizonyára nem esik jól a helyi jobbikos megválasztott meg nem választott pár embernek tábornak. De maradjunk a bejegyzés tartalmánál, mely szerint az fáj Budai úrnak, hogy a jászkiséri fideszes önkormányzat közösségi oldalán az önkormányzati megemlékezések beszámolóiból őket (helyi jobbikosokat, mert képviselőik nincsenek) TALÁN (???) SZÁNDÉKOSAN kihagyják a szerkesztők, vagy az oldal gondozói.

A bejegyzés további részében úgy fogalmaz Budai képviselő úr, hogy: 

"Már nem csak a véleményünket hallgatják el, hanem azt láttatják, hogy – mintha nem is léteznénk - részt sem veszünk a közéletben."

Igazságszerető emberként én szeretném pótolni az augusztus 20-i jászberényi ünnepségről esetlegesen szintén elhallgatott jobbikos jelenlétet, illetve az erről szóló tudósítást. Valóban megilleti ezeket az urakat, hogy bekerüljenek a beszámolókba, hírekbe. Nos, lássuk akkor a jászberényi ünnepségre való érkezésüket a jobbikos uraknak:

A Déryné Művelődési Központ rendezvénytermében mindenki figyelte az ünnepi beszédét tartó Pócs János országgyűlési képviselőt,

pocs_unnepi_beszed.jpgbevon_elott.jpg

amikor azonban a képviselő úr az ünnepi beszédének végén elköszönt, feltűnő "csörgéssel", zajjal, mindenki figyelmét sikeresen magukra vonva "megérkeztek" a jászberényi jobbikos önkormányzati képviselő urak. Budai úr is a hangosan érkezők között volt. Ő megsértődik, ha "levegőnek nézik, mintha nem is létezne" Jászkiséren, de számára teljesen természetes, hogy semmilyen tiszteletet nem tanúsít és levegőnek nézi a Jászság MEGVÁLASZTOTT (nem csupán listáról a kegyelem zöld nyálkáján becsúszott) ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ ÜNNEPI BESZÉDÉT !

jelolt_21074083_1654036521295362_1401184806_n.jpg

Én azt hittem, hogy a "jobbik" választás az lenne, ha meg sem említeném a jászberényi ünnepség kapcsán a jelenlétüket, minthogy le kelljen írjam, hogy hallótávolságomon belüli szűk környezetemben milyen jelzőkkel illette őket a jogosan morgolódó hallgatóság már az érkezésükkor. A "Bunkó" és a "Faragatlan" kifejezések az enyhébb kategóriához sorolandók az elhangzottak közül. De ez legyen bocsánatos bűnünk, hiszen tudjuk már, hogy az idősebbjeink szájából "szennyvíz folyik" a jobbikos vélemény szerint. Budaiék valóban a csörgésükkel, érkezésük zajával egy kissé megzavarták az...  Ünnepet... és nem Pócs János képviselőt, ahogyan esetleg ők gondolták... A modorukról, vagy annak időnkénti hiányáról inkább ne írjon semmilyen önkormányzati közösségi oldal...

Egy pillanatra térjünk vissza azonban a sértődés okának helyszínéül szolgáló Jászkisérre... és hogy Budai úr szívesen és gyakran használt kifejezésével éljek, a "feleségének szeretett szülővárosába"... Hol máshol, ha nem ezen a településen lett volna lehetősége a Jobbiknak polgármestert és többségi önkormányzati testületet biztosítani? Hiszen még rokoni szálak sokaságától sem mentes számukra ez a "szeretett város"... Mindezek ellenére nemhogy polgármestert, hanem EGYETLEN ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐT SEM tudtak valahogy bejuttatni a helyi döntéshozók közé. Akkora erőfeszítések árán sem, hogy a párt elnöke, Vona Gábor személyesen is kétszer volt Jászkiséren, de még az országos elnök úrra sem voltak kíváncsiak a Budai úr feleségének szeretett szülővárosában élő, szeretett rokonok sem... Ilyen feltételek mellett - bár nem szép dolog- Jászkiséren sokan úgy gondolhatják, hogy jogosan nézhetik levegőnek a "helyi" jobbikos három emberből álló népes tábort.

Ami pedig a figyelemkeltési, feltűnési "akcióikat" illeti, Budai Lórántnak -ha lehet ilyent tennem - javasolnám, hogy a közfigyelem önmagára terelésének síkján, jobb(ik), ha megmarad eddigi szokásánál és saját közösségi oldalának önmagáról szóló felhívásait, közleményeit és bejegyzéseit szerkeszti és teszi közzé, önkormányzati üléseken kifejtett tevékenységként, ahol közpénzből fizetett képviselőként "dolgozik". Most tekintsünk el attól, hogy ezért az (alábbi képen látható) "áldozatos" munkáért veszi fel havi rendszerességgel közpénzekből a havi tiszteletdíját. No meg azért, hogy olykor kátyúkra, parlagfüves, vagy gazos területekre mutogatva fotózza magát, de tudom, kell az anyag a következő közleményekhez... és olykor ki kell járni terepre is egy-egy sikeresebben "eladható" selfie érdekében... De ennek a "munkának" legalább van valamilyen haszna... Budai számára... Legalább... Mert pontosan egy év leforgása alatt a képviselő úr közösségi oldalának követőinek száma 52 (azaz ötvenkettő darab) személlyel nőtt, míg más politikusok oldalainak követői naponta több százzal gyarapodnak... De hát mindent a népszerűségért! Ébresztő!

onimado.jpg

süti beállítások módosítása