ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Keringő feszengő merengővel

2017. november 29. - MÉRTÉK L.

     Kérdezik, egyre többen kérdezik, hogy miért nem reagálok a jászsági Budai Lórink szösszeneteire? Budai és jászsági népes pár személyes csapata egyre kevesebb vezércikket érdemel.

     Budaiéknak a kis kátyúkra mutogatásokon és az önmagukra mutogatásokon kívül nem sok mondanivalójuk volt eddig sem. Most sincs tartalmilag eget-földet rengető mondanivalójuk, de valaki azt tanította nekik, hogy mindegy, hogy mit mondanak, csak beszéljenek folyton... hogy keltsék azt a látszatot, mely szerint minden baromságnak és ökörségnek, szamárságnak, amit összehordanak, hírértéke van. Ezért ezt teszik. "Kommunikálnak" szavazóikkal. Azzal a pár százra apadt táborral itt a Jászságban.

     Budai főnöke, Simicska Vona Gábor iránymutatására a jobbikos pártkatonák mostanában már kendőzetlenül mondanak ki olyan  mondatokat, amelyek nem fordíthatók másként magyar nyelvre, mint úgy, hogy:

"Kedves -mindegy, hogy milyen és mit valló- honfitársaim,  itt vagyunk előttetek, háton, vagy hason feküdve, vagy ahogy akarjátok, ha kell, letérdelünk, ha kell, fejünkre állunk, vagy négykézláb lihegünk, azt csináltok velünk, amit akartok, értsétek már meg, fogadjátok már el, hogy bármit megteszünk, csak szavazzatok ránk. Hát nem elegendő számotokra, hogy már Heller Ágnes is minket akar? Még ennél is többet szeretnétek?"

   Nagyjából ezt jelenti a Jobbik gusztustalan politikai prostitúciója, amelynek szemtanúi lehetünk.

     Talán ezért hagyott alább a Budai féle aláírásgyűjtési láz is, hiszen pár megtéveszthető embert tudott csak fényképeken megörökíteni akciói során és nem a legjobb politikai reklám, ha lézengő, vagy érdeklődők hiányában üres standot kell megosztania "követőivel" egy önjelöltnek. Ha itt-ott tiszteletét is teszi rendezvényeken, ugyanazokból a személyekből álló "népes" öt-hat ember követi, mint egy rég leigázott sereg maradéka...

     Mindenki láthatja: a lelkesedésüknek nyoma veszett, egyre inkább érzik a vidéki jobbikos szervezetek, hogy közeleg a vég, vagy ha nem is a teljes megsemmisülés, akkor a fogyatkozás, a párolgás, a szétoszlés, szertebomlás korszaka. 

     Budaiék nem értenek egy lényeges dolgot: nem politikai kérdés ma már, hogy bizonyos dolgokhoz miként viszonyulunk. Nem politikai érdek láttatja meg egy emberrel a mai reális veszélyeket Európában, hanem a normális gondolkodás, tájékozottság és józan ész.

      Mostanában, amikor egyre több európai politikus ébredezik és döbben rá a veszélyek valóságára, az EU és Brüsszel elvakult, sorosféléket kiszolgáló ostoba politikájára, Vona éppen most, október 23-án jelentette ki, hogy ezután szorosabb együttműködésre törekszik az Európai Unióval. Azokkal akar szorosan összemelegedni, akiknek zászlóját még pár évvel ezelőtt nyilvánosan égették.

   Tényleg! Ez a legalkalmasabb pillanat az Eu-hoz simulásra. Csak azt nem tudom pontosan, hogy ehhez nagyobb jellemtelen aljasságra van szükség, vagy egyszerűen csak elegendő nagyobb idiótának lenni…

   Bizonyára ehhez hasonlókon gondolkodhatott a távolba meredve a mi Budai Lórántunk is, amikor a közelmúltban megosztott magáról egy képet, de az is lehet, hogy egyszerűen csak arra gondolt, hogy mennyire jó lett volna bekerülni oda, ahol a kép készült... Így nem fog sikerülni. Ez van... 

23843202_754967168042955_2616932096713373079_n.jpg

süti beállítások módosítása