ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Az "eszes" ember, aki önös érdekből szakadékba rántja települését

2018. március 27. - MÉRTÉK L.

Mindannyian hallottunk már parádékról. Felvonultak már sokan békéért, globális felmelegedés ellen, kormányokért, kormányok ellen, melegek jogaiért stb.

Ha megszerveznék valaha a hisztis hölgyek parádéját, majdnem biztos, hogy Eszes Béla, Jánoshida polgármestere, az UK-LMP képviselőjelöltje vinné a zászlót az első sorban.

A sikertelenségét és népszerűtlenségét ellenfeleire kivetítő, a folyamatosan sértődött, önjelölt "igazságharcos" polgármester el sem tudja képzelni, mennyit árt önös érdekből saját településének, azoknak az embereknek, akik az általa vezetett települést, Jánoshidát tudhatják biztonságos otthonuknak.

Eszes úr képtelen megbarátkozni a gondolattal, hogy ha a csapata borzalmasan focizik és méretes zakót kap minden mérkőzésen, akkor azért nem a szurkoló tábor a hibás!

Eszes úr képtelen megérteni, hogy ha a Jászság józan eszű (nem csak nevében, hanem viselkedésében is eszes) többségét nem érdekli az ő meg nem értett hiszti-parádéja, azért nem a nép a hibás.

Eszes úr képtelen megbarátkozni a gondolattal, hogy ha közlendője van a potenciális választói felé, akkor azt nem az ellenfelének a fórumán illik megtenni, hanem a saját maga által szervezett fórumokon. Azért pedig senki nem hibás, ha a saját maga által szervezett fórumokra pár embert képes vonzani, miközben ellenfelének fórumait több százan látogatják a legkisebb településeken is. Ez nem demokrácia kérdése, hanem az otthonról, gyerekkorunkból magunkkal hozott jóérzés hozadéka lenne.

29216434_967567036735764_1675400333385269248_n.jpg

Eszes úr, miután kamerába nézve elszavalt pár verset, miután kamerába beleolvasott pár mocskolódó, lejárató frázist ellenfeléről, Pócs Jánosról, miután szembesülnie kellett, hogy a hóhért sem érdekli a hiszti-parádéja, úgy tűnik, elszakadt a cérnája és elszaladt már a Magyar Nemzethez is, az Rtl Klubhoz is, a nagy ellenzéki összefogás rendezvényeire is és minden létező helyen próbálja világgá kürtölni, hogy őt nem veszi komolyan senki. Amikor nem a hatalom, hanem az ellenzék is szembesítette azzal, hogy esélytelen, akkor majdnem sírástól elcsukló hangon közölte, hogy ő küzdeni fog, nem lép vissza, nem hátrál meg. Helyes!

Az viszont már nem helyes, hogy saját hiszti-parádéjának csúcsfokán, önös érdekből képes a saját maga által képviselt település lakóit is szakadékba rántani. Mert akár tetszik Eszes úrnak, akár nem, amikor tiszteletét teszi egy nem kampányjellegű gyűlésen, akkor nem csak önmagát és otthonról hozott frusztráltságát, hisztijét képviseli, hanem az általa képviselt Jánoshida összes lakójának érdekét.

Sértődött videó-hakni sorozatának kíséretében Eszes úr odáig süllyedt, hogy legutóbb a Régió-Kom ülésén Jásztelken nem fogadta a Jászság fővárosának, Jászberény polgármesterének kézfogását, de hogy ezt még tetőzze is, mindenki előtt sértő, megalázó megjegyzéseket tett a polgármesterre. Eszes úrnak nem jut el a tudatáig, hogy önmagát hiper-szuper demokrataként beállítva, de cselekedeteivel ezt cáfolva, nem Szabó Tamás polgármestert alázta meg, hanem a jánoshidaiakat, akiket jelenleg még képvisel. Természetesen ezzel önmagáról is kiállította a hisztis gyerekre illő "bizonyítványt".

Eszes úrnál erősebb az önös érdek és a szereplési vágy, mint az általa képviselt Jánoshida jövőjének, lehetőségeinek eszes józan átgondolása. Számára semmi sem drága, bárkit és bármit feláldozna azért, hogy saját sértődöttségből és a jánoshidai dolgainak megunásából fakadó elmozdulásának érdekében tehessen. Hisztis gyerekként. Őt nem érdekli, hogy rajta kívül majdnem senki nem úgy gondolja, mint ő.

Az még elgondolkodtatóbb, hogy Eszes úrnak miért annyira fontos az országos "ismertség", hogy ha neki csupán a jászsági szavazatok elegendők lennének? Ha nem lenne fontos az országos hakni, nem rohangálna az Rtl Klubhoz, vagy a Magyar Nemzethez. De számára EZ IS FONTOS! Mert nem éri be annyival, hogy Jánoshidát lejáratja, önös érdeke szerint a párttársait is meg kell előznie, hogy Gémesi elnök urának mézesmadzag ígérete alapján, párttársainál országosan jobb eredményt érjen el és beülhessen kicsit a hisztitől kisírt szemekkel, duzzogva, szipogva a parlament ellenzéki padsoraiba, hogy a továbbiakban majd onnan ne csináljon semmit...

Ő nem akar használni senkinek! Jánoshida lezuhanhat, párttársai elmehetnek a levesbe, egy a lényeg: Eszes úrról szóljon a történet. Hátba szúr ezért bárkit, bármikor, bárhol. Ebben eszes profi!

Van még két hete a választásokig, hogy hisztériájának hangot adjon. Azután majd arra kérjük, vegye tudomásul, hogy ismét rossz pályára lépett és majd vesztesként álljon a jánoshidai emberek elé és mondja a szemükbe, hogy: "Barátaim! Elqrtam. Nem kicsit! Nagyon!"

És azt is mondja el, hogy önös érdekből hozott döntése miatt, lehet, hogy a jánoshidai emberek értékrendjével ellenkező elméleteket hangoztatva, de őket képviselve, ellenzékbe sodorta települését úgy, hogy erre senkitől nem kapott felhatalmazást, csak érdekesnek ígérkezett az egóját hizlaló játék.

A jánoshidaiak, amikor tudatosul bennük, hogy mit tett velük a saját kalandos útját járó önjelölt Bélukájuk, majd azt fogják mondani -gondolom-, hogy Bravó, Béla! Ülj le, kettes!

hiszti.jpg

 

 

 

süti beállítások módosítása