ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Választási summa a Jászságban

2018. április 11. - MÉRTÉK L.

Már hármat is aludtam a választási győzelmet követően, elszámoltam nem egyszer, hanem igen sokszor tízig, hogy a pillanatnyi öröm-mámor és felfokozott hangulat ne befolyásoljon és higgadtan, józanul, objektíven summázzam a jászsági és országosan is észlelhető választási eredményeket, valamint az ebből levonható következtetéseket.

Amikor vasárnap délelőtt már egyértelmű volt a szokatlanul magas részvétel, Karácsony G. egyből „barátságosan” üzent a köztársasági elnöknek, hogy Áder János ne merje felkérni Orbán Viktort a kormányalakításra. Tette mindezt a demokrácia nevében, mert ő már olyan mértékű győzelmet vizionált, mely szerint nincs is annyi párttagjuk, mint ahány helyet elnyernek majd a Parlamentben.

A Jászságban is felfokozott örömmámort eredményezett az ellenzéki jelöltekben -még a délelőtti órákban- a magas részvételi arány. Arra viszont senki nem számított, hogy még több szavazó még nagyobb pofára esést fog eredményezni számukra. 

A választási eredmények egyre nagyobb arányú feldolgozottságából származó jelentések azonban kínos kényszermosolyt fagyasztottak az ellenzék elbizakodott jelöltjeinek arcára.

feri_jpg.png

Budai Lóránt, a jászsági Jobbik jelöltje örömével vegyült sajnálkozásának adott hangot: „Örülök a magas részvételi aránynak. Ugyanakkor sajnálom, hogy az ellenzéki szavazók nem értették meg a Fidesz és Pócs János legyőzésének stratégiáját.”  Szerintem nem az ellenzéki szavazók nem értettek meg bármit, hanem Budai Lóránt nem értette meg a lényegét ennek a szavazásnak, a választások tétjének. Én erre nagyon sok cikkemben utaltam, hogy Budai nem érti a lényeget és nem akar szembenézni a valósággal, de az olykor csípős megjegyzéseimet rosszindulatú lejáratásként kezelték, miközben csak a valóságot írtam. Most, az eredmények ismeretében ismét óriási politikai melléfogás, amit művelnek az ellenzékiek, folytatva a baklövéseik sorozatát. Ha egy focimeccsen rosszul szerepel a csapat, nevetséges a szurkolókra hárítani a felelősséget.

20180408_172926.jpg

A hódmezővásárhelyi "modellről" is kiderült, hogy nem modell. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Lázár János nagyon csúnyán megverte jobbikos ellenfelét Hódmezővásárhelyen és körzetében.

Szintén a Budai közösségi oldalán láthattuk azt a videót, amelyen a hódmezővásárhelyi celebbé degradálódott „ellenzéki polgármester” az ő összesen 13 000 vásárhelyi szavazatától világmegváltó felhatalmazást érző Márki-Zay Péter azt mondta a jászságiak arcába, hogy: „Nincs jobb- és baloldali Magyarország (…) A Fideszt csak erővel és hitelességgel lehet legyőzni. Ma ez csak a Jobbikban van meg.” Abban igaza lehet a „zajos” Márkinak, hogy egy politikai hatalmon levő szervezet csak erővel és HITELESSÉGGEL győzhető le, de azt állítani egy jászsági épeszű választópolgárt buzdítva, hogy a hitelesség CSAK a Jobbikban van meg, már kimeríti a vicc kategóriáját is. Ha Márki-Zay a köpönyegforgatásban profivá válás hitelességére gondolt, akkor talán igaza is lehet a Jobbikkal kapcsolatban.

Lássuk csak a jászsági eredményeket egy kicsit részletesebben:

Település

Pócs János

Budai Lóránt

Gedei József

Eszes Béla

Alattyán

584

241

50

59

Jánoshida

521

266

37

388

Jászágó

218

111

14

17

Jászalsószentgyörgy

1046

473

100

170

Jászapáti

2401

1422

260

59

Jászárokszállás

1900

1386

255

91

Jászberény

6236

5158

1786

456

Jászboldogháza

630

282

33

60

Jászdózsa

576

410

58

33

Jászfelsőszentgyörgy

517

251

68

16

Jászfényszaru

1592

730

255

87

Jászivány

168

62

5

9

Jászjákóhalma

870

526

61

33

Jászkisér

1241

915

91

80

Jászladány

1585

597

101

78

Jászszentandrás

769

527

65

33

Jásztelek

462

219

34

32

Pusztamonostor

484

258

49

38

Tiszasüly

426

197

27

19

Újszász

1551

974

288

133

Összesen:

23777

15005

3637

1891

 

Azért is tartom fontosnak az eredmények részletes közzétételét, mert ahogyan sejtettem, az ellenzék máris csalást kiált, miközben minden szavazóhelyen volt bőven ellenzéki delegált is, a valasztas.hu oldalon szavazóhelyiségenként közzététetett minden megszámlált szavazat és eredmény, így a legegyszerűbb dolga lenne az ellenzéknek: saját delegáltjuk azonnal jelezheti bármelyik szavazóhely eredményeiről, hogy azok nem egyeznek meg az általa is többször megszámlált szavazatokkal. DE EDDIG EGYETLEN ELLENZÉKI SZAVAZÓBIZOTTSÁGI TAG SEM JELZETT SEMMIT!!! Tehát ugyanazok a számok szerepelnek az eredmények között, amiket ők maguk is keserű szájízzel megszámláltak többször is! De egyszerűbbnek tűnik a bevált módszerük: Vádolnak, vádolnak, vádolnak, csak ismét bizonyíték nélkül, teljesen alaptalanul.

Fontosnak tartok kiemelni három települést. Jászberényt, ahol a Fidesz jelöltje Budaival állt szoros küzdelemben, Jánoshidát, ahol a helyi "népszerű" Eszes Béla polgármester jelentett igazi kihívást Pócs Jánosnak és Jászapátit, ahol azt gondolhattuk, hogy a fideszes Pócs képviselő a népszerűbb.

Jászberény:  Pócs 6236, Budai 5158

Jászapáti:     Pócs 2401, Budai 1422

Jánoshida :   Pócs 521, Eszes 388. Budai 266

Világos! Mindhárom településen fölényesen verte a "legesélyesebb" jelöltet a Fidesz jelöltje, a többi településeken pedig... még fölényesebben... Elgondolkodtató az is, hogy a DK jelöltje, Gedei úr is kétszer annyi szavazatot kapott, mint a vergődő, siránkozó és kisasszonyosan hisztiző nagy újrakezdőnk, Eszes Béla.

Én március 18-án közzétettem a saját jászsági felmérésemet, amely 20 településen megkérdezett ezer ember válaszait tartalmazta. Március 18-án -szerintem- egy teljesen valós képet kaphattunk a felmérésemből, ami kétségtelenül tükrözte a jászsági Fidesz VÁRHATÓAN FÖLÉNYES GYŐZELMÉT.

Ezzel szemben a HITELES Budai Lóránt a saját oldalán a valósággal köszönő viszonyt sem ápoló hazugságokkal próbált trükközni még  kampány utolsó napjaiban is:

eselyes_budai.jpg

Budai egy szórólapján szemrebbenés nélkül belehazudta a szimpatizánsai és a jászsági választók arcába azt is, hogy ellenzéki ellenfelei is elismerték az ő "legesélyesebb" státuszát, miközben Gedei és Eszes sehol, senkinek nem állított ilyent, de Budai bármilyen eszközzel ragaszkodott ahhoz, hogy győztesként ünnepelhesse magát:

szoro_1.jpg
Szóval lehetett nagyokat mondani, lehetett szemrebbenés nélkül hazudozni, lehetett egy családi rendezvényt fideszes rendezvényként bemutatni, lehetett egy fideszes aktivistát Vona Gábor testőrének megverni fényes nappal Jászberényben, lehetett kiskorú lányokat üldözőbe venni autóval és az útról megpróbálni leszorítani őket, lehetett sok mindent az ellenzék részéről, csak egyet nem lehet, úgy látom: bizonyítékokkal szolgálni a vádak alapjául. Bizonyíték nincs semmire, csak az elpuffogtatott nagyokat mondások és hazugságok. Mert vannak még emberek, akik egy-egy hazugságot kész tényként kezelnek. Szerencsére egyre kevesebben vannak ilyenek.

Országos viszonylatban majdnem ugyanaz tapasztalható az ellenzék házatáján, mint a Jászságban. Az erősen indokolt önelemzés és újraértékelés szándéka elmaradt. Maradt a felelősség áthárítása a szavazópolgárokra. Megszoktuk. Csak így tovább, hiszen így még legalább 100 évig a Fidesz fogja nyerni a választásokat...

szel_mti.jpg

De lássuk csak, mi is történt: Amikor kiderült, hogy óriási fölénnyel nyert a Fidesz, már elhalkultak a magas részvételen örömködő ellenzéki hangok, maradt a sunnyogás és a választók hibáztatása. Így már tisztességtelen győzelemről szóltak a nyilatkozatok, meg diktatúráról. Ha nyertek volna, a demokrácia ünnepe lett volna, de maradt a sötét elnyomás és regnáló hatalom által elkövetett csalás.

Ez a mai "ellenzék": Két és fél millió embert nyíltan lenéznek, megvetnek. Minket tahónak, bunkónak és láncszavazó közmunkásnak állítanak be, akik benyelték a Fidesz propagandát. Két és fél millió tisztességes embert képesek bunkónak beállítani azok, akiknek összesen nincs pár száz szavazójuk. Ezek ők...

Amikor a baloldal aratott választási győzelmet, akkor bezzeg okos volt a nép.

Pedig 70%-os részvételnél nem beszélhetnek otthon maradó csendes többségről, ezt nem lehet kimagyarázni.

De nem, most is Orbán a hibás. Meg a hülye nép.

Miközben úgy látszik, hogy milliók érzik, hogy nekik ebben a nyolc évben jobb lett, több lehetőségük van, többet keresnek, nyugalomban élnek és tudják, hogy a kormány megvédi őket és nem kiszolgáltatja aprópénzért, érdekből. Biztonságot kaptak és a jelenlegi vezetés összes hibája sem tudja eltántorítani őket attól, hogy ne rájuk szavazzanak.

Mert egyértelmű a különbség és félelmetes a másik lehetőség, ők, a levitézlett hazugok és a semmihez sem értő új hullám.

Hiába beszélnek diktatúráról, tudják ők is, hogy szó sincs ilyesmiről. Különben nem kaptam volna az arcomba minden egyes nap a reklámjaikat, nem ordíthatták volna városszerte a baromságaikat. Ja, hogy nincs meg a régi baloldali médiatúlsúly, ami akkor teljesen normális volt számukra? Pedig a szocialisták egyes elemei tudják, hogy mi a valódi diktatúra, ők az elnyomókat erősítették 1990 előtt, az ő logikájuk volt a szemkilövetés és ártatlanok szétveretése 2006-ban, hazugság és hülyének nézés. Akkor lenne teljesen ostoba a magyar nép, ha ezek után őket szavaznák vissza, de ennél szerencsére okosabbak az emberek.

Ne bonyolítsuk túl a helyzetet, a választók harmadszorra döntöttek elsöprő arányban úgy, hogy szerintük jó irányba mennek a dolgok és meglehetősen arrogáns dolog ezt azzal elütni, hogy a Fidesz propagandájának dőltek be és slussz.

Fekete-Győr barátunknak üzenjük, hogy értse meg a választók üzenetét és fogja fel, hogy az ország lakosságának 3 %-a nem jogosítja őt fel majdnem semmire. Kormánypárt elleni tüntetésekre sem!

Láttunk már példát arra a történelemben, hogy népakaratra hivatkozva szerzett hatalmat kisebbségben levő erő, ők voltak a kommunisták. Én is félek a diktatúrától, ahogy együtt remeg a magyar ellenzék is. Csak én attól a diktatúrától félek, amit ezek a semmihez sem értő sáskák hoznának létre és süllyesztenék el az országot elképzelés és hozzáértés nélkül.

Sose engedjük őket a hatalom közelébe, mert aki állandóan a demokráciát védi és emlegeti, az valójában egész másról fantáziál.

Köszönöm, hogy a Jászság ébren maradt! Az alvókat pedig fel kell ébreszteni!

Amit leírtam, az a legtisztább valóság.

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása