ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Budai logika, szánalmas logika, beteges logika

2018. november 01. - MÉRTÉK L.

Arra, amit Budai Lóránt még utolsó erőlködései közepette művel, nem lehet egyebet mondani, csak annyit, hogy beteges. Eddig azt gondoltam, hogy csupán szánalmas, de nem. Budai most már túllépte a szánalmas kategóriát:

Adott egy helyzet. Egy fideszes politikus (Simonka György) ellen felmerült a gyanú, hogy bűncselekménnyel vádolható, ezért az Országgyűlés kétharmados többséggel megszavazta a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Ez így van rendjén.

Ami egyáltalán nincs rendjén, az a Budai Lóránt logikája. Budainak nem az jut eszébe egy ilyen hírről, hogy jogállamban él, hogy az általa szidalmazott Fidesz is megszavazza saját embereinél -ha indokolt- a mentelmi jog felfüggesztését, hanem Budainak erről is Pócs János jut eszébe. Budai Lóránt a közösségi oldalán egy csoportképet látott el a következő felirattal: "Vajon hány Simonka ül még a padsorokban?" A képen szereplő Pócs Jánosnak, vagy éppen Kovács Sándornak semmi más közük nincs Simonka Györgyhöz, csak annyi, hogy azonos frakcióban kollégák voltak Simonkával. Pontosan annyira, amennyire Budai Lóránt a Jobbikban kolléga volt Toroczkaival, Volnerrel, Morvai Krisztinával, Novák Előddel, Dúró Dórával és lassan már holnap reggelig is sorolhatnám a Jobbiknak hátat fordító politikusok névsorát. 

Budainak -az ő beteges logikája szerint- egy kórházba szállított súlyos beteg esetében sem a beteg kezelése jutna eszébe, hanem az, hogy "vajon még hányan járnak-kelnek odakint szabadon a fertőzöttek?" És talán még ez is eszébe juthat egy embernek, de ha egy ilyen költői kérdés feltevésekor is a Pócs János képét tenné közzé az  aggódó, akkor az sürgősen forduljon orvoshoz, mert súlyosabb a problémája, mint amennyire gondolja.

A Budai Lóránt beteges logikáját követve teljesen indokolt lenne az alábbi kép közzététele a Pócs János közösségi oldalán:

kilepok.jpg

süti beállítások módosítása