ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Eszes Béla forradalmi öngólja

2019. március 19. - MÉRTÉK L.

Jánoshida (jelenlegi) polgármestere akkora pofont adott önmagának a március 15-i beszédével, hogy a fal adta a másikat. Vagy inkább focis nyelven írom, mert (csak) azt érti a polgármester úr is: Eszes Béla akkora öngólt rúgott magának a forradalmira tervezett ünnepi beszédével, hogy még a háló is elszakadt.

A jánoshidai polgármester nem spórolt a hatásvadász szlogenekkel és arra próbálta építeni, vagy "keretbe önteni gondolatait" (sic!), hogy "hiszem, hogy én is jó magyar vagyok".

eszes_gemesi.jpg

Még mielőtt hozzálátnánk az "ünnepi beszéd" egyes részeinek elemzéséhez, Eszes Bélával tudassa már valaki, aki a közelében van, hogy azt, hogy ki a "jó magyar", nem saját magáról kell megállapítsa egy politikus, hanem a választópolgárok véleményezik négy-ötévente a politikusokról. Ezen a téren Jánoshida polgármestere a jászsági választók véleménye alapján tavaly április 8-án nagyon megbukott alul maradt.

Eszes Béla polgármester úr saját magát, a "nagy ellenzéki összeborulást" és az Új Kezdet nevű törpepártját szerette volna forradalmi köntösbe öltöztetni, de kapálódzó, erőltetett kínjában nem vette észre, hogy pont a Fidesz-kormány politikáját méltatta. Mert ma is létezik egy erősnek mutatkozó hatalom az akkori Habsburg hatalomhoz hasonlóan. Brüsszel a neve. Ma is létezik egy "arisztokrácia", aki félti szánalmas "főúri életét" és mindenre képes, hogy a nemzetünk érdekeit és szabadságvágyát elvetve "kilóra megvehető" legyen a Soros által diktált brüsszeli politika által: ez a réteg nem más, mint a teljesen ötlettelen és szánalmas "ellenzék" és ennek oszlopos tagja Eszes Béla is, akiknek minden áron kell a hatalom, vagy a hatalom egy szelete és ezért képesek elárulni a nemzeti érdekeket, képesek elárulni saját településüket, régiójukat, országukat, hazájukat.

Eszes Béla, egyszer a szocialista Szekeres Imre szekerét tolta, így LEADER elnökké válhatott, hogy "hálából" csak a komcsiknak oszthasson pénzt, majd a biztonság kedvéért feleségét beléptette a Fideszbe újabb babértermések reményében, később az MDF színeiben indult országgyűlési képviselőjelöltként, és amikor azzal is megbukott, akkor ismét újra akarta kezdeni Új Kezdet név alatt, mert éppen arra terelődött egy kis reflektorfény. Eszes Béla és az ő típusa, amikor látja, hogy már minden helyen bebizonyosodott róla, hogy bármikor képes az előző csapatának árulására, akkor MÁS lehetőség után néz és mindig megtalálja az éppen haszonnal járó új lehetőséget. Mert ugyebár Lehet Más a Politika (LMP)- ő így gondolja.

Az elmúlt két évtized arról tanúskodik, hogy Jánoshida polgármesterénél olykor még a prostituáltak is gerincesebbek, mert ők azért nem minden áron... és nem mindenkivel.

A polgármester ünnepi beszédében említi, hogy '48-ban még nagyon erős volt a Habsburg Birodalom és ezt az erejét éreztette is. Hát ma sincs ez másként. Ma is nagyon szeretné éreztetni Brüsszel az erejét, az összes erőltetett neoliberális, idióta eszméjével együtt, de ezzel a hatalommal nem az önfényező Eszes Béla megy szembe, nem is ő emeli szavát a nemzetünkre leselkedő veszélyek ellen, hanem éppen az általa kritizált Nemzeti Kormányunk.

Eszes Béla ünnepi beszédében önfényezési szándéka helyett elmondhatta volna, hogy sajnos ma is léteznek hozzá hasonlók, akik egykori önmagukat és identitásukat képesek többször is megtagadni, csakhogy a hatalom reményében mindig valamilyen új gazdi körül legyeskedve csorgathassák nyálukat. 

Eszes Béla és a "forradalmi" fajtája úgy gyakorolja hatalmát, hogy folyamatosan megfenyegeti a közmunkásokat, sőt, ha valaki kritikusabb észrevétellel merészkedik hivatalába, azt rendőrséggel viteti el. Eszes Béla egy helyi köztiszteletnek örvendő orvos-pár más véleményétől is képes annyira dühbe gurulni, hogy forradalmi véleménye zárt ablakoknál is kihallatszik az utcára majd egy ennyire demokratikus hozzáállástól az illető pár el fogja hagyni Jánoshidát. Amikor még nem ismerték a helyiek Eszes Béla minden arcát (mert sok van neki ám), azt mondogatták róla, hogy "eszes ez a Béla". Ma már azt mondják a jánoshidai emberek, hogy "Júdás az, aki hataloméhsége miatt a sajátjaival is szembefordul". 

Az a legnagyobb probléma, hogy Eszes Béla nem kell magyarkodjon. Sorozatos forgolódásával, politikai helyezkedésével már kiállította magáról a bizonyítványt és már nem Jánoshidán érezheti otthon magát, hanem inkább az Új Kezdet bölcsővárosában, Gödöllőn.

Ha ezt Eszes még mindig másként érzi, akkor a valóságról meg fogják győzni októberben a választók. Mert árulónak nincs hazája. Ez is egy forradalmi szellemből származó nagy igazság! Még Jánoshidán is! A választók véleményéből épülő tükör már készül. Októberben majd bele lehet nézni a polgármester úrnak is, hogy vegyen tudomást a saját valóságáról.

Ébredj Jászság! Ébredj Jánoshida!

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása