ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Jönnek! Mennek! Visszajönn(én)ek...

2017. június 20. - MÉRTÉK L.

   Jöttek. Jönnek. Jönnének a jövőben is. Kérni. Pénzt. Jogokat. Leginkább arra, hogy belénk rúghassanak. Kérni. Kérni. Kérni. Mindent, amit egy szédelgő, álhumanista apparátustól lehet. És amit lehet, azt érdemes. Kérni. Szerintük. Van, ahol meg is kapják. Mert nyomorultak. Saját álltásuk szerint. Mert porig rombolták mindenüket. Otthon. Náluk. Ahova most már egy nyaralás erejéig visszamennének. Évente. Többször is. Van rá keretük. Mert kértek. És volt, ahol kaptak.

migr_olt.jpg

kép forrása: www.hirado.hu

   Öltözetükről már érkezésük óráiban messziről sugárzott a rászorultság. Egyikük-másikuk cipőjének árából egy középszerű magyar család havi élelmiszerére is futná. De voltak/vannak, akik elhitték, amit hallottak tőlük. Mert így kívánta az érdek. És az érdek helyenként mindent felülírhat. A józan észt is.

   Most olvashatjuk, hogy közülük sokan nyaralni mennének. Haza. A lerombolt szülőföldjükre, ahonnan el kényszerültek menekülni... Vagy csak a szülőföldjükre? Amit senki nem is rombolt le? Csak máshol lerombolt szülőföldre hivatkozva érkeztek?

Nincs kivétel: ha egy politikai menedékért folyamodó személy hazautazik nyaralni, akkor azonnal elveszti a jogosultságát arra, hogy menekültként kezeljük"

- közölte az osztrák belügyminisztérium.

Olyan nincs, hogy valaki ott nyaral, ahol politikai üldözött"

- erősítette meg Wolfgang Sobotka.

   Az osztrákoknak legalább van egy cseppnyi eszük.

   Magyarország Felelős Jelenlegi és Jövendő Kormányának még az osztrákokénál is több esze van. Be se engedték őket!

Pont!

süti beállítások módosítása