ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Heller Ágnes jobbikos lett?

2017. november 20. - MÉRTÉK L.

   2017 november huszadik napjának hajnalán egy szép, új világra ébredhetett a magyar. Hajnali órákban a Hír Tv egyik (megismételt) műsora közben (Lapzárta) a képernyő alján ez állt: Heller Ágnes: "Nem az a lényeg, mit mondott a Jobbik korábban, hanem az, hogy mit mond most."

Felteszem magamnak zavaromban a kérdést, hogy néhány évet átaludtam-e, vagy mi történhetett, de amikor megkaptam a megnyugtató visszaigazolást, hogy csupán egyetlen éjszaka telt el legutóbbi álomba merülésem óta, kicsit alaposabban próbáltam tájékozódni.

sorosheller.jpg

Heller Ágnes, aki... jajj, elnézést, nem jó képet illesztettem be ide...

heller_3.jpg

   Szóval Heller Ágnes, aki éveken át az ATV gyakori vendégeként fröcsögött minden ellen, ami magyar, Heller Ágnes, aki minden csatornán, minden hullámhosszon és minden oldalon, ahol csak szót, vagy helyet adtak neki, mindennek elmondta a Jobbikot, most azzal állt elő, hogy nem számít, mit csinált a Jobbik. Csak az számít, hogy most mit erőltet magára a pénzért és a hatalomért csinál. 

   Heller Ágnesről nem egyszer írt kritikusan a Jobbik-közeli Alfahír sem, ezért kíváncsian várom, hogy az Alfahír miként kezeli, vagy miként reagál majd a Heller féle Jobbik-méltatásra.

   Heller Ágnes a következő logika szerint próbál érvelni: "„Az Amerikai Egyesült Államok és Churchill is együttműködött Sztálinnal, mert volt valaki, akit le kellett győzni." 

   Már csak az a kérdés lóg a levegőben, hogy Ágnes asszony melyik pártot tekinti e hasonlat mentén Churcillnek és melyiket Sztálinnak? Mert nem mindegy... Ha pedig a ballib oldal a "sztálini" oldal, mert ugyebár közelebb állnak a kommunista zsarnokhoz, mint a Jobbik, akkor érdekes a filozófusnő hasonlata... Vagy csak egyszerűen megtetszett neki is a Simicska pénze? 

   Szép új világ küszöbén állunk: A Magyar Nemzet és a Hír Tv olyanokat futtat, akiket pár évvel ezelőtt még a nemzeti ügyek halálos ellenségeinek tartott, A Hír Tv studiójában ma már Kálmán Olga kérdezheti Vona Gábort, az sem túl nagy gond, ha éppen Gyurcsány Ferenc popója által megmelegített székbe kell beülnie a Jobbik elnökének. A Simicska tulajdonában lévő médiumok keblükre ölelnek előválogatás nélkül mindenkit, aki a jelenlegi kormány ellensége. Ma már méltatható a Jobbik olyan tv csatornákon is, amelyeken kizárólag radikális, vagy náci jelzőkkel illették őket éveken keresztül.

   Hol tart ma az ellenzék Magyarországon? Mindent megpróbáltak már és mindennek az ellenkezőjét is. Kétségbeesettek. Szánalmasak. Bukásra és fogyásra vannak ítélve. Nincs egyetlen hiteles, értelmes, előretolható képviselőjük sem. És tudják ezt magukról. Ennyi.

 

 

süti beállítások módosítása