ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Mint az egykori reklámban: "Apa, kezdődik!"

2018. február 27. - MÉRTÉK L.

A melléknevek fokozását értettem az iskolában is. Szép, szebb, legszebb, vagy sz@r, sz@rabb, legsz@rabb :-)

A politikai pávatáncot járó "ellenzéki" jelölteknél is lehetne egy hasonló fokozás: esélyes, esélyesebb, legesélyesebb jelölt. Ezt a Jászságban csak Budai Lóránt JELÖLT úr tudta tovább fokozni, bár ilyent a magyar nyelvtan nem említ a melléknevek fokozásánál. Ő nem a legesélyesebb, Ő az "egyetlen" esélyes- szerinte...

Viccet félretéve lássuk csak, mi is van készülőben a Jászságban:

Dr Gedei jelölt úr szerényebben, Budai jelölt úr magabiztosabban, de ugyanazt hirdetik magukról. Ez érthető is, hiszen mit szólna a jászsági halandó, ha azt látná egy jelölt plakátján, hogy XY, az esélytelen jelölt?

esely.jpg

Kampány van! Belefér az önfényezés, akkor is, ha teljesen alaptalan. 

Azonban mindaz, ami kirajzolódni látszik szerény kis térségünkben, alattomos, egyelőre nagyon halk, alig észrevehető, de itt-ott kimondott, vagy jegyzett elszólásokból egyre inkább várható:

A Budai jelölt úr kampányát reklámozni hivatott "Jászok Hangja" egyik hozzászólásában sejtelmesen utal valamire:

28471182_1595596817143315_6769912433827284909_n.jpgTulajdonképpen a fenti hozzászólás arra enged következtetni, hogy a jászsági Jobbik nem fogna össze Gyurcsánnyal és pártjával, de ha mégis lenne egy olyan jelölt, akkor akár össze is fogna. Ez a lágy beharangozása annak, amit Pócs képviselő úr állított, hogy Budai akár le is fog mondani a Gyurcsány-párt jelöltje javára, ha kell. Akkor ezt a hírt a Jobbik aljas hazugságként ordította bele a jászsági éterbe, miközben EGYRE INKÁBB BENNE VAN A LEVEGŐBEN! Azért, mert nem a Jászságban dönti el az itteni Jobbik, hogy mit tesz, mit kell tennie. És nem is a jászsági emberek érdekeit tartják szem előtt, hanem a fentről kapott - politikai paktumok alapján hozott- döntéseket kell végrehajtaniuk. Ezt ők is tudják, én is tudom. De nézzük csak, mi van az ellenzék másik térfelén:

20180227_132431.jpg

Dr Gedei jelölt úr azt mondja "gondolkodunk" és... "mindent megteszünk a változásért". Ebben benne van az is, hogy ő is felső utasításra vár, ha fentről azt mondják, akkor arcul köpve mindazokat, akiktől "szibériai körülmények között is" bizalmat és bátorítást kapott, hátralép a jobbikos jelölt javára.

20180227_132904.jpg

A fenti megosztott bejegyzésben is azon van a fő hangsúly, hogy Gedei úr MINDENT MEGTESZ a változásért. A "mindenben" benne van a visszalépés is egy másik jelölt javára.

Megpróbálom jászok nyelvére lefordítani, hogy mi történik odafent a fővárosban az ellenzéki kulisszák mögött:

Őket nem érdekli az ország sorsa, hiszen ők jobban tudják, mint egy magamfajta hétköznapi ember, hogy egy szedett-vetett politikai összetételű kormány nem tud, mit kezdeni semmilyen téren, amikor köztudott, hogy értékrendjeik, életfelfogásuk és politikai meggyőződésük köszönő viszonyban sincs egymással. Egyetlen előnyük lenne: Hatalmon lennének, hogy folytathassák ugyanazt, amit 2010 előtt tettek. Eladósítsák az országot, zuhanó pályára kényszerítsék a gazdaságot, ellehetetlenítsék az embereket. Mert ehhez értenek. Ezt már bebizonyították.

A megtévesztett egyszerű ember számára a változást egy rossz korszakot követő javuló, jobb korszak jelenti. Ilyen volt a 2010-es lepusztult állapotokat követő periódus napjainkig. Csakhogy hajlamosak vagyunk nehezen tanulni és gyorsan feledni, azt, hogy hol tartott Magyarország 2010-ben és hol tart most.

A jelenlegi ellenzéknek teljesen mást jelent a változás, mint amiről beszélnek. Azt, hogy a tesze-tosza ellenzékiségükből hatalomba kerüljenek. Nekik csak ennyiből állna a változás: Pénz És Hatalom!!!

BÁRMILYEN ÁRON! Akár eddigi "halálos" ellenségeik kölcsönös támogatásával is. Ennél beszédesebb már nem lehet mindaz, ami mozgatja őket, miközben álságos, hízelgő, népszerű és populista olcsó dumával játsszák el a szent szüzeket... fehér ruhában...

Készüljünk rá! Kezdődik a műsor! A háttér alkuk álságos műsora, amit majd úgy fognak tálalni, mint a lehető legjobb és legbecsületesebb megoldást. Ismerjük őket már évtizedek óta. Igaz: más-más területeken alkottak nagyot.

(a kártékonyság szempontjából majdnem lényegtelen, hogy a náci, vagy a kommunista okoz mérhetetlen károkat)

 

 

süti beállítások módosítása