ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Bizonytalanság a köbön. Egyezség, vagy VONAkodás?

2018. április 03. - MÉRTÉK L.

Tisztelem azokat, akik szeretik felemelni a szavukat, miközben a hangjukat nem emelik fel, mert tudom, az esőtől nőnek a virágok és nem a mennydörgéstől- akkor is, ha ezt egy másik tábor, vagy több másik tábor másként hiszi. Ők a mennydörgés hangerejében hisznek.

„Nagy összefogás” címszóval, egymást alázva, sárba tiporva próbálja meggyőzni a választókat a sok hataloméhes „ellenzéki demokrata”, hogy ő a legesélyesebb jelölt. Mindez a szemünk előtt zajlik. Mert önmagukat eszesebbnek okosabbnak hiszik mindenkinél, minket pedig egyenesen hülyének néznek. Ennyi esélyes jelölt a rendszerváltás óta nem volt Magyarországon és természetesen ez alól nincs felmentése a mi kis jászsági térségünknek sem.

eselyes_budai.jpg

eselyes_gedei.png

Ami a szemeink előtt zajlik, az egy szürreális tragikomédia: Teljesen ellenőrizhetetlen finanszírozású szervezetek kikiáltják magukat hitelesnek, az általuk mért felméréseket -természetesen saját magukat a legesélyesebbnek beállítva- valós adatként tolják a képünkbe, taktikára buzdítanak, hogy ne a szívünkre hallgassunk, hanem az eszünkre, szavazzunk akár saját meggyőződésünk ellen, csak egyetlen dolgot tartva szem előtt. Nekik kedvező legyen. Ennél nincs alattomosabb és aljasabb ösztönzés. Mintha arra kérnénk egy hölgyet, hogy ne foglalkozzon az érzelmeivel, meggyőződésével, csak arra gondoljon, hogy az „ígéretes” pasi gazdag legyen. Semmi egyéb nem számít.

Fletót semmi nem tartja vissza attól, hogy egy közös rendezvényen közvetlenül a "szövetségese" ellen beszéljen, és felülírja annak beszédét, látványosan babérokat aratva, megalázva az előtte szólókat.

A pödört bajuszt viselő képviselőjelölt közli, hogy Gyurcsány részeg volt az egyezkedésük órájában, majd erre a demokratikus szövetségesek felháborodnak, és perrel fenyegetik a leendő szövetségesüket.

Tárgyalnak is, meg nem is, ott is vannak, meg nem is. Így lehet felemás a politika. Engem pedig már csak egy dolog érdekel: MI LESZ VELED, MAGYAR NEMZET, HA EZEK NYERNEK?

Ha az eddigi egymásról szóló szolid véleményüket vesszük alapul, az eredmény nagyjából egy liberális, kommunista, fasiszta, rasszista, antiszemita, kirekesztő, hazaáruló, az országot tönkretenni hajlamos és hajlandó, szociálisan olykor érzékeny, máskor érzéktelen, alkoholizmusra hajlamos, zöldes beütésű, olykor asszonyát kékes-zöldesre verő, de Soros felé kacsintgató massza lesz. 

Képtelenek egymással bármiben is megegyezni, de ránk, választókra akarják terhelni a felelősséget, és meg akarnak győzni minket arról, hogy rájuk szavazzunk, még akkor is, ha látjuk, hogy ők teljesen alkalmatlanok egy ország vezetésére. Csak azt nem értem, ha tényleg csak együtt tudnák (nem fogják tudni) leváltani Orbán Viktort, akkor ennek felismeréséhez nyolc évre volt szükség??? 

A "nagy összefogást" és a taktikai szavazás ösztönzését pedig nem más tűzte zászlajára, mint a hódmezővásárhelyi "független" hősünk, aki  valamilyen leplezett elmebaj szövődményeként elhitte magáról, hogy őt 13076 ember megválasztotta Magyarország hercegévé és így majd eldöntheti, hogy mi történjen az országban. Pár nappal ezelőtt már a kormányalakítással kapcsolatos terveit osztotta meg egy MSZP-s fórum résztvevőivel. Ettől egy épeszű ember agya ledobja az ékszíjat.

A nem kis zajt csapó Márki-Zay elhitte, hogy az RTL Klub, az Index és a többi teljesen "független" és teljesen "objektív" médium által mögéje terelt 13 ezer ember akkora felhatalmazást jelent, hogy már az ő dolga megmondani, hogyan kell leváltani a kormányt, megregulázni az Európai Uniót, sőt a Kárpát-Medence időjárásának alakulását is bízzuk rá.  Rögtönzött gyorsan egy taktikai szavazós oldalt, amelynek az adatairól még annyit sem tudni, mint például Gulyás Márton Közös Ország Mozgalmáról, amely legalább becsülettel összetarhálta a csalódott baloldaliak cigipénzéből 19 választókerület felmérésére elegendő összeget, és ezek eredményeit hozza nyilvánosságra. A nagyon zajos Márki-Zay viszont alanyi jogon eldönti, melyik választókerületben kinek osztja ki azt a szakrális kiváltságot, hogy őt méltóztatja esélyesnek tartani.

A mi kis Jászságunkban Eszes Béla nagy bánatára és Gedei úrnak még nagyobb keserűségére a vásárhelyi zajos mentalistánk Budai "Mc Kátyú" Lórit vetette ki a jós-kártyájából, miközben a Napnál is világosabb: A Jászságban Pócs Jánossal szemben egyetlen jelöltnek sincs semmi esélye.

A jászok normális emberek és nem a zajosokban, nem a mennydörgő hangoskodókban, nem a semmihez nem értő szájhősökben, nem az önjelölt hazudozókban és nem a kártyajós szélhámosokban bíznak, hanem abban, aki eddig a legtöbbet tett értük és akiről tudják, hogy a jövőben is felelős képviselőjük lesz.

Hajrá FIDESZ!

Ébresztő Jászság!

 

 

süti beállítások módosítása