ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Jég dupla Whiskyvel

2018. május 13. - MÉRTÉK L.

Mi újság odaát? Mármint az ellenzék oldalán?

Lassan elhalkult, alábbhagyott a kisebbség (tévhitre alapuló) „dübörgése”, mely szerint ők a többség. Nem alkotnak többséget. A köreikben tapasztalható egység hiányáról inkább ne is beszéljünk.  Az ígért és általuk remélt nagy tömeg valamiért otthon maradt, amikor éppen élő lánccal vették volna körül a Parlamentet. Szánalmas volt végig nézni, amint a párszáz fős hőbörgő csürhévé zsugorodott „többségi” tüntetők utolsó, erőtlen vergődését is elmosta a jég. A dupla whisky-t nem ontották rájuk az égiek, mint a jeget, de az ott készült videók egyes részei arról árulkodtak, hogy volt ott nagy mennyiségben whisky (vagy egyéb alkohol) is. Azt valószínűleg otthonról kellett vinni magukkal.

600x337xa-tobbseg_jpg_pagespeed_ic_qhy3ksue2j.jpg

                                                       Fotó: MTI

A kordonbontás kordon hiányában elmaradt.

Közben innen-onnan felénk fúj a szél egy-egy elejtett mondatot az ellenzék nagyotmondói részéről:

„Nagyon nagy hiba volt, hogy nem számoltunk azzal, hogy az emberek effektíve tényleg jobban élnek, mint négy éve”- mondta Karácsony Gergely a Klubrádióban. Vele, vagy nélküle, a szocialisták csúnya vereséget szenvedtek az április 8-án és éppen csak megugrották a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt.

A „liberálisok” Fodor Gáborkája egyetért a brüsszeli tervvel. Ugyanakkor hozzáteszi: nem Magyarország, hanem a demokratikusan megválasztott Orbán-kormány érdemel csak büntetést.

„Kormányváltás minden többpárti demokráciában akkor következik be, ha kellő számú kormánypárti szimpatizánst meg lehet győzni arról, hogy az ellenzéki párt számára jobb ajánlatot kínál. Ez itthon elmaradt” – mondta Schiffer András az ATV-ben. Mondott egyebet is: „ha az ellenzéki oldal továbbra is csupán a hatalomtechnikával foglalkozik, az egy következő kiadós vereség előfutára lehet.”

A Jobbik háza táján elnökválasztás zajlott. Forgatókönyv szerint. Kisebb-nagyobb „demokratikus” előkészületekkel, megfélemlítésekkel, alapszervezetek feloszlatásának kilátásba helyezésével, amennyiben nem úgy tesznek, ahogy kell. Felső utasításra.

Az új elnökről és annak elképzeléseiről nem sokat tudni, csak egyet és biztosat: Orbán nem jól csinálja.

Úgy érzem ebben a pillanatban, a választásokat követő sorozatos lemondások, visszalépések után, hogy valóban léteznek, akiknek nem tetszik az Orbán-kormány, de csak ennyit tudnak magukról, hogy mit, vagy kit nem szeretnek. Egyéb KÖZÖS elképzelésük nincs, azonos értékrendek ernyője alá képtelen bárki is összeterelni őket. Ezért túl sok újdonság nincs azon a térfélen. Összevisszaság és jég. Dupla whiskyvel.

depositphotos_4098533-glass-of-scotch-whisky-and-ice-on-white.jpg

süti beállítások módosítása