ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Boldog Új Évet, Jánoshida!

2019. január 05. - MÉRTÉK L.

Megjelent a Jánoshidai Híradó! Bravó! Ünnepi kiadás! Ja, nem is!

Első érdekesség, hogy a "riporter" nem más, mint Drávuczné Répási Ilona képviselőasszony, aki egyben az Eszes kampányrendezvényeinek háziasszonyaként villantott nagyokat még tavasszal. Lehet, hogy ő volt a nagyobb babérokra törő polgármester kampányfőnöke is? Nem tudom, hogy a képviselőasszony a kampányfőnöki, vagy riporteri minőségében beszél-e, de mostanában már azt is hangoztatja a faluban, hogy azért állt oda akkor Eszes mellé, hogy jusson be az országgyűlésbe képviselőnek és egy új, fiatal polgármestere legyen a falunak! Hát mit mondjak... A szél hol erről, hol arról fúj! Csak azt nem tudom, mihez szoktak kezdeni a jellemtelen emberek, amikor teljesen szélcsend van?

eszes_cikk.JPG

Bevallom, igen felfokozott érdeklődéssel kezdtem hozzá a kétoldalas interjú olvasásához, de már a kezdő idézet meghökkentett: Kéteségtelen, hogy Eszes Béla nem tanult az önelégült, többciklusos, bukott polgármesterek sorsából. (Jászladány, Jászapáti, Jászjákóhalma). Pedig érdemes lenne neki is eszébe vésnie, hogy nem szerencsés, ha magunkat dicsérgetjük! Ezek mind megbuktak, helyettük olyan polgármestereket választottak, akik valóban a településükért dolgoznak, nem az önfényezésükkel töltik az időt!  Szerencsésebb, ha az emberek dicsérnek!

No, de Eszest miért is dicsérnék? Talán azért, mert annyira fontosak neki a jánoshidai emberek, hogy a csatornára befizetett pénzt nem adta vissza nekik? Vagy talán azért, mert olyan vagány volt és önfeláldozó, hogy az országgyűlési képviselőjelölti kampánygyűléseire Jánoshida szolgálati autójával utazgatott a jánoshidaiak pénzén a környező településekre?

No, de haladjunk tovább! Az interjú első mondatain túljutva két szó jutott eszembe:  propaganda és demagógia. Megtudtuk, hogyan lehet jó gazda módjára gazdálkodni! Igaz, a 751 milliós adósság -, amit a jelenlegi kormány egyenlített ki, valamiért kimaradt. Azt már Eszes Béla eszes módon meghálálta azzal, hogy köszönetként az összes jászsági településen feltörölte a padlót a kormánnyal. De valamiért kimaradt a "jó gazda" beszámolójából a bedőlt rendőrlakótelepi projekt is, ami már az alapkő letételekor is halálra volt ítélve. Figyelmeztették is eszest a polgármestert még időben, de ő ment a saját feje után jó gazda módjára, mert...  biztosan jó oka volt rá! No meg a Zagyva-folyó kerékpáros turisztikai fejlesztés kapcsán a pályázaton elnyert összegből a 10 millió "beruházása” és annak visszafizetéséhez való segítség sem került szóba!  

A fentiek azonban még nem hoztak annyira lázba, hogy billentyűt ragadjak! De jött a következő kérdés: "Az utóbbi időben ... ki lettél kiáltva jánoshidai akadékoskodónak..." Ekkor vált teljesen világossá számomra, hogy ez nem más, mint válasz egy korábbi írásomra! Bíztam benne, hogy tényleg válasz lesz, de ismét csalódtam!

Először is már a kérdés feltevésében hazugság van! Ugyanis a falugyűlésen Eszes mondta el legalább ötször magáról, hogy akadékoskodó! Szó szerint így mondta! Eszes Béla bár szeretné, hogy kikiáltsák sok mindennek nem lett kikiáltva semminek, kedves kampányfőnök-képviselő-riporter asszony! Ő kiáltotta ki magát! A polgármesterüket jól egyedül hagyták ott is, hiszen csak egyetlen képviselő szólalt meg! De akkor hogy is van a kérdésének második része?  "...a testületet pedig bólogatóknak tartják."

A kérdése után viszont vártam volna a cáfolatokat, indokokat: Pl. miért éri meg a falunak az Otp-nél vezetni a számlát? Vagy: mióta tudja, hogy a takarékot a bezárás fenyegeti? Mit tett érte (az elmúlt 2 évben), hogy ne történjen meg? Vagy: miért nem állt oda a többi polgármester közé Jászberényben? Vagy:  valóban tett-e olyan kijelentést, hogy nem fog kezet Pócs képviselővel, aki nem egyszer kihúzta a slamasztikából, és Dr. Szabó Tamás polgármesterrel? Szóval ezek (is) úgy hiányoznak az írásból! Vagy ha nem akart erről beszélni, (tudom, kicsit ez kínos!), akkor miért jött elő ezzel a "kikiáltották" szöveggel? Ej, ej, ezt még gyakorolni kell!

Hol van már a jánoshidaiak érdeke? Elolvadt mint a tavalyi hó! A Jászságot járva mindenütt a közintézmények felújítását (iskola, óvoda, művelődési ház stb.), korszerűsítését látom. Jánoshidán csak a parlagfüvet, a leépülést. Ez mind-mind azt igazolja, hogy Eszes nem sikertörténet, hanem egy Jánoshidát zátonyra vezető... frusztrált akadékoskodó (hogy maradjunk annál a kifejezésnél, amit Ő használt magáról). Már annyi támogatottsága sincs az ő személyének, mint amennyi tavasszal volt, amikor saját településén is vereséget szenvedett ellenfelével, Pócs Jánossal szemben.

A polgármesternek nem Gödöllőre kellene mennie a szeretet lángjáért, azt neki Jánoshidán kellene keresnie és őriznie! De megtanulhatná Eszes úr, hogy a szeretetet és az egyensúlyt nem keresni kell, hanem egyszerűen meg kell teremteni.

A faluban -a cikket elolvasva- egyre többen azt mondják: 20 év után éppen ideje, hogy Eszes átadja másnak a stafétabotot! Nekem meg egy dakota közmondás jutott az eszembe: „ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, szállj le róla!” És azon gondolkozom, hogy lesz-e ember, aki elindul Eszessel szemben? Teljesen mindegy, hogy független vagy párt által támogatott! Egy a fontos: hiteles, megbízható, konstruktív szemléletű legyen, a szavai és tettei legyenek összhangban, a közösség iránt legyen elkötelezett! És akkor Jánoshida ugyanúgy, mint a legtöbb jászsági település elindulhat egy olyan fejlődés útján, ami nem hitelekről szól, hanem egy normális gazdálkodáson alapuló működésről! Kívánom ezt Jánoshidának!

Boldog (eszes-mentes) Új Évet, Jánoshida!

29178477_1894678307231181_6462493078174302208_o.jpg

süti beállítások módosítása