ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Eszes Béla lassan celebbé lesz az RTL klubnál.

2019. február 01. - MÉRTÉK L.
   Valaki meg tudja mondani, hogy Magyarország több ezer községéből (közel 3 ezer) hánynak van esélye arra, hogy az RTL klub kereskedelmi TV-csatorna ugyanabban az évben többször is meglátogassa a települést? Megmondom én: egynek. Jánoshidának. Mert az RTL klub oda megy ki többször, ahova hívják, ahol tárt karokkal fogadják, ahol táptalajt talál saját megtévesztő hazugságainak ferdítéseinek, megtévesztéseinek, lejáratásainak.
   Ki tudja, hogy hányszor hívta már meg a mi jánoshidai Eszesünk az RTL klub stábját a településre?  Senki ne gondolja egy másodperc töredékéig se, hogy az RTL klub német tulajdonosai folyton Jánoshidáért aggódnak.
   Jánoshida jelenlegi reméljük, már nem sokáig polgármestere, sértődött kisasszonyokat megszégyenítő módon siránkozik, panaszkodik ott, ahol lehet. És az RTL klubnál lehet.
   Az ellenzéki média eddigi szereplési kényszerét értettem.  2018-ban kampány volt, de annak vége lett. Eszes Béla a 2018-as lejárató kampányával, Gémesivel és az RTL klubbal való próbálkozásaival együtt a saját településén is alul maradt... Nem akármilyen mértékben. Megszégyenítő vereséget szenvedett a saját maga által "vezetett" községben is. Ez az eredmény beszédesebb mindennél. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni! Az Eszes új pártjának neve is beszédesebb mindennél a polgármester úr számára: Új Kezdet. Eszes számára. A közéletből való távozásának új kezdete.
   A 2018-as választások eredményeire rácsodálkozva, minden ellenzéki polgármester megértette,  hogy 2022- ig a Fidesz-kormány marad a kormányrúdnál.
   Mindenki tudja, hogy a vidék, a kisebb települések gondjait is a Kormány oldja meg. Eddig sem az ellenzék oldotta meg és ezentúl sem lesz másként. Az RTL klub és a Gémesi-Eszes savanykás nászkeringőinek csak kártékony hatása lehet Jánoshidára nézve.
eszes_gemesi.jpg
   De mielőtt az Eszes Béla siránkozásainak tartalmán könnyeznénk, nézzük meg, mit is tett Eszes az általa szétkürtölt probléma megoldásáért? Mert lehet, hogy a sértett kisasszonyos nyavalygás helyett eredményesebb és férfiasabb lett volna életszerű megoldásokon és tetteken gondolkodni.   
   Több, mint fél éve jelezték, hogy a Takarékszövetkezet gazdasági mutatói negatívak. Több, mint fél éve jelezték, hogy ha nem lesz változás, a Takarékszövetkezet jánoshidai fiókját be kell zárni. Ez nem kormányzati kérdés, nem politikai kérdés. Bármelyik jánoshidai vállalkozó jelezheti, hogy be kell zárnia a boltját, ha a vásárlók elkerülik, ha veszteséget produkál.  
   Eszes, mint a település tájékozott és felelős vezetője, a fentiek tudatában továbbra is az OTP-nél vezette a község pénzügyi számláit, aminek változtatása életben tarthatta volna a helyi fiókot. Eszes jobbnak látta inkább az RTL klubot riasztani, ezzel is tudatva, hogy számára a szereplés lehetősége felülírja a község érdekeit. 
   Tudomásom szerint más településeken (pl. Jászjákóhalma) a helyi önkormányzat Takarékszövetkezetnél történő számlavezetése oldotta meg a pénzintézet életben maradását az illető településen. 
   Eszes azt mondja sejtelmesen az interjúban, hogy “most még a vidék is él... egyenlőre”. 
   Jogosan tehetnénk fel a kérdést a celebbé "fejlődött" polgármesternek: Ő személyesen mit tesz azért, hogy a jövőben is éljen, élhessen a vidék?
   Eszes két siralma közötti levegővétel után, legalább halkan elsuttoghatta volna az igazság kedvéért, hogy ez az általa gyalázott Kormány Jánoshida fejlődéséért közel 5 és fél milliárdot (!!!) biztosított a községnek.
eszes_kituntetve_1.JPG
   De van itt még más is: A magyar faluprogram kormánybiztosa az elmúlt hetekben Szolnokra kapott a képviselőtől meghívást, ahol 150 milliárd forint elosztásáról tartott a kis települések polgármestereinek érthető tájékoztatást. Ezen a tájékoztatón a mi Eszesünk nem vett részt. Bizonyára számára az "új kezdetű" Gémesi után degradáló egy kormánybiztos tájékoztatását meghallgatni.
   Ha Eszes polgármester úr az óriásira felfúvódott egojának gömbjéből egy kis gőgöt kieresztett volna és "lealacsonyodott" volna arra a "megalázó" szintre, hogy a többi polgármester közé beüljön, azt is megtudhatta volna, hogy a takarékszövetkezetek szerepét a helyi ATM-ekkel a Posta fogja megoldani. Erről bizonyára az RTL klub riportere nem tájékoztatta a sértődött polgármestert. Valamilyen "véletlen" folytán ezt a kérdést sem az RTL, vagy Gémesi oldotta meg! 
   “Jánoshida újból visszalépett...innen elmenekül mindenki... szegények az emberek"- ilyenek hangzottak el az RTL interjúban. A teljes igazsághoz ragaszkodva azért illett volna megemlíteni a jánoshidai szegénység mellett a kivételeket is. Például azt, hogy a polgármester megengedheti magának, hogy kéthetente wellnessel kényeztesse magát télen-nyáron. Vagy azt is elsírhatta volna, hogy a nagy szegénység mellett Budapesten sikerült lakást vásárolnia a fiának, ahol lassan 1 millió Ft minden négyzetméter a jelenlegi ingatlanárakkal számolva.
   Az RTL klub stábja megkérdezhette volna a jánoshidai emberek véleményét is egy kicsit szélesebb körökben, mert a többség úton-útfélen azt vallja, hogy "Bélától rosszabb már nem lehet senki". Még azt is mondják, hogy "ha valaki használni nem tud, legalább ne ártson". Ezek -a többség véleményét tükröző- nyilatkozatok sajnos kimaradtak az RTL klub műsorából. Valószínűleg azért, mert ők "házon kívül" voltak...
süti beállítások módosítása