ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Szemben a sajátjaival- a remélt haszonért

2017. május 21. - MÉRTÉK L.

   A haszonlesés nem képesség, nem adottság, hanem egy tulajdonság. Hasonló az ebek jellegzetes tulajdonságához, amely alapján fejvesztve mennek, kutatva szaglásznak, szimatolnak mindaddig, ameddig találnak maguknak egy csontot. Nem is fontos számukra, hogy a talált csonton, a „hasznosnak tűnő zsákmányon” nincs egy falatnyi hús sem, nincs táplálék rajta, talán rághatatlan is, mégis féltve őrzik és foguk fehérjét láttatva vicsorítanak, ha valaki el akarja venni tőlük.

nem-leragott-csont.jpg

   Miért képezne kivételt a mi kis térségünk, a Jászság? Hasonló emberi magatartás után kutatva nekünk, jászságiaknak sem kell szomszédos régiókba rohanni. Itt van nekünk mindjárt Jánoshida polgármestere. Pár hónappal ezelőtt ő is talált magának egy csontot- „Új Kezdet” felirattal. Bár senki nem akarta elvenni tőle ezt a csontot, mégis sikerült „vicsorítania” legalább tíz percen át, ahol a térségünk országgyűlési képviselőjét blamálta. A vicsorgó névtelenek mindig egy közismert, elismert emberről hordanak össze tücsköt-bogarat annak reményében, hogy így rájuk is felfigyel majd valaki.

   A tíz percnyi vonítás nem hozott nagy nézettséget (mert ma már mindent nézettségben, tetszikelésben és látogatottságban mérnek). Összesen két hónap alatt 1600 látogatója volt a megosztott videófelvételnek, ami kétségtelenül nem adhat reményt több tízezer szavazatra... Úgy vélem, ez késztethette Eszes Béla polgármestert, hogy nagyobbat álmodjon és elszegődjön celebnek az RTL klub „Házon kívül” című műsorához. Ez a médium már Győzikének is hozott ismertséget, így –gondolom- kecsegtetőbb ismertségben reménykedhetett a polgármester úr is.

... És nem mással mérette össze magát (kétség kvül megrendelésre), települését, mint Mászáros Lőrinccel és Felcsúttal. Ez a világ legtermészetesebb dolga. Nem? Jánoshida az egyetlen település, amit Felcsúttal kell összehasonlítani.

eszes.jpg

   Arról nem érdemes sokat beszélni, hogy az említett műsor Jánoshida leggazdagabb embereként mutatja be a polgármestert, miközben ha valaki életében legalább háromszor járt Jánoshidán, találkozhatott a polgármesternél sokkal gazdagabb emberekkel. De ez most nem fontos. Legalább megtudtuk a polgármester úr szájából, hogy több, mint 500 ezer Ft a fizetése és ehhez még 80 ezernyi költségtérítés is hozzáadható. Kicsit visszásnak tűnik, hogy egy olyan ember panaszkodik, aki KÖZPÉNZBŐL több, mint 600 ezret visz haza havonta, de a lerágott csontok birtoklása, vagy annak tudata nagy úr az ebeknél.

   Beszéljünk inkább a Házon kívül című műsorról: Itt a megfelelő hatásvadászat nagyon jól ismert módszereivel sorra láthatjuk, hogy Mészáros Lőrinc a tavalyi gyarapodásából mi mindent vehetett volna. De nem vett... Nem azt vett...Csak vehetett volna. Ha hergelni akarunk rosszabb sorsú embereket, akkor nem kell egyebet tennünk, mint elmondani nekik, hogy milyen luxusra lenne lehetősége annak, aki sokkal többet keres nála. Akkor is, ha nem erre költi a pénzét. Ez már önmagában ingerlő. Miközben a Jászságban is léteznek vállalkozók, akik ugyanazokat a luxuscikkeket gond nélkül megvehetnék, amiket az említett műsor felsorol, jobbnak tűnt Mészáros Lőrinccel vállalni az összehasonlítást. Az említett műsor már nem tér ki arra, hogy ezek a vállalkozók inkább új munkahelyeket teremtve, újabb termelőegységeket hoznak létre, vagy vásárolnak fel. A lényeg azon volt, hogy Eszes Béla hergelje a szegényebb réteget, miközben nem vette észre (vagy észrevette, de akkor még nagyobb a bűne), hogy celeb szerepének vállalásával hátat fordított azoknak az embereknek, akik majdnem két évtizeden keresztül rábízták a sorsukat, életüket szavazataikkal. Mert nehezen hiszem, hogy az RTL klub fogja támogatni Jánoshidát. Az Új Kezdetnek is kevés esélye van rá... Eszes Béla jelenleg még polgármester úrnak felkínáltak egy zsíros pozíciót és ő ezért nem először árulja el a sajátjait. Menekül a „polgármesteri nyűgtől”- ahogyan fogalmazott. Csakhogy szerepelhessen. Magasztosabb pozícióért... Nem vizsgál logikát mindabban, amihez adja a nevét, csak a nézettség a lényeg, a tartalom és a tartalom logikája nem számít.

    A polgármester úr a számokra is rosszul emlékszik. A celeb-interjúban, ahol kétségtelenül jó színészként debütál, nagyjából felét ismeri el annak a támogatásnak, amit a jelenlegi Kormánynak köszönhet. Mert a valóság alább látható:

Hazai forrású fejlesztések 2010 óta: (ÖNHIKI/REKI,Kiváltott adósságállomány,  Szociális tűzelőanyag , Óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás, Közbiztonság növelését szolgáló fejlesztések, EU ÖNERŐ ALAP  támogatások , Vis maior támogatások, "Itthon vagy – Magyarország, szeretlek” programsorozat támogatása)

2 151 124 000

Uniós forrású fejlesztések 2010 óta: (Jánoshida önkormányzati fenntartású intézményeinek fűtés- és melegvíz- igényének ellátása megújuló energiaforrásokkal, Integrációs bázisiskola a Jászságban, Jánoshida Község Szennyvízelvezetés és Tisztítás, Jánoshida Község Önkormányzatának belvízvédelmi beruházása, Jánoshida Község Polgármesteri Hivatalának Energetikai Korszerűsítése, Egészségügyi infrastruktúra fejlesztése Jánoshidán, KLIK - Testvérkereső, KLIK - Folyók népei)

1 960 526 000

TOP:

320 000 000

Összesen:

4 431 650 000

 

   Mi, akiknek Isten kegyelméből megmaradt a józan ítélőképességünk, maradjunk meg a tényeknél, az eddig tapasztalt életérzésnél és ne lerágott csontokat megszerezve vicsorogjunk, hanem ismerjük fel, hogy a valós táplálékot számunkra CSAKIS a jelenlegi Kormány gazdaságpolitikája biztosíthatja. Több száz,- vagy több ezer milliárd forint kerül vissza az emberekhez azáltal, hogy a Kormány felelősen osztja be a befizetett adóforintjainkat. Érzi ezt kivétel nélkül minden polgár, dolgozó, nyugdíjas, vagy éppen vállalkozó. A többi pedig csak szenzációhajhász duma. Eszes Bélát pedig meghagyjuk az RTL celebjének a Győzikének hozott népszerűségi indexek lehetőségével. Mert józan ember tudja, hogy kiknek köreiben népszerű az RTL klub Győzikéstől együtt...

süti beállítások módosítása