ÉBREDŐ JÁSZSÁG

ÉBREDŐ JÁSZSÁG

Új idők új logikája szerint a Jobbik magyarellenes

2017. július 21. - MÉRTÉK L.

   Arról cikkeznek többhelyen, például a Pesti Srácok is arról ír, hogy Konrád György egy Magyar Narancsnak adott interjúban kifejtette a "Soros-plakátkampány" kapcsán, hogy: 

„Itt a zsidókat szidják. Egy pillanat alatt, ösztönösen ez jut az eszükbe, mert tudják, milyen volt a stílusa, az apparátusa a háború előtti zsidóellenességnek. Senki nem gondolhatja, hogy a zsidók naiv módon nem veszik észre, hogy róluk van szó. Róluk van szó, nemcsak Sorosról, hanem különféle zsidókról.”

 

konrad.jpg

 

   Későbbi - kényelmetlenebb- kérdésekre már egyre furább válaszokat kapunk Konrádtól. Az is kiderült, hogy tulajdonképpen Soros Györgyöt maga Konrád zsidózta le írásaiban és most arra utalt, hogy ezekből az írásokból tudhatja a "nép", hogy ha Sorost említik bárhol, akkor egyből mindenki a zsidóságra kell gondoljon... Tehát -egy kicsit agyafúrtabb értelmezés szerint- akiről Konrád, vagy bárki más leírta, hogy zsidó, arról -bármit is tesz- tilos negatív véleményt propagálni, mert az már antiszemitizmus...

   Konrád Györgynek eszébe sem jutott, hogy Izrael miniszterelnökét említse például a zsidóság szimbólumaként, aki éppen a napokban erősítette meg együttműködését és szövetségét az "antiszemita" magyar kormányfővel.

   Van egy "elit" itt nálunk, Magyarországon, akik azt gondolják, hogy mindenki az, aminek ők kikiáltják. Szerintük ők meghatározhatják, hogy ki a zsidó és ki nem. Ki az antiszemita és ki nem az. Szerintük aki Soros dolgaival és beavatkozásaival nem ért egyet, az antiszemita, így antiszemita már lassan Izrael is az ők szemükben, miniszterelnököstől, népestől együtt.

   Konrád Györgyre lassan már nem lehet elővigyázatosság nélkül figyelni, hiszen idén januárban az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy Soros György olyan jótevője Magyarországnak, mint Széchenyi István... Azért egy-egy ilyen kijelentés elkezdhet okot szolgáltatni az aggodalomra a nyilatkozó személyével kapcsolatban.

   Tovább logikázva konrádosan, kijelenthetem, hogy a Jobbik magyarellenes! A Jobbik rengeteg magyar embert kritizál, magyarok képeivel aggatta tele óriásplakátokon az országot azzal a felirattal, hogy "Ők lopnak"! 

 

soros_simics.jpg

 

   Azért van valami közös a Jobbikban -ha már így szóba került- és Konrád Györgyben:

 Nagy előszeretettel járnak ugyanahhoz a Kálmán Olgához beszélgetni élő adásban. Bizonyára Olga iránti szimpátiából, hiszen akár az ATV, akár a Hír Tv fizetett kérdezőbiztosa a hölgy, Konrád és a Jobbik valahogy mindig rendelkezésére állnak és készségesen válaszolgatnak a hölgy teljesen "spontán" kérdéseire... 

   Mondom: új időket élünk, új logikák mentén kell gondolkodnunk és véleményt formálnunk. Csak el ne szédüljünk a fejünk sűrű kapkodásától, mert lassan már követhetetlen és érthetetlen minden.

süti beállítások módosítása